SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Trzeci
Quad:: LS 500
Imię: Damian

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Trzeci » pt 05 lut, 2016

Osobiście jeszcze nic, ale kumpel dużo rzeczy zamawia. Wybierasz przedmiot, sprawdzasz oponie o sprzedającym czy czasem kogoś w bambuko nie zrobił, bo może to spotkać Ciebie, płatność z góry, dostawa zależnie od sprzedającego, ale u większości jest chyba za darmo. Dostawa od 2 tyg w górę. W zależności co i za ile kupisz może zostać nałożone cło lub VAT, o tym trzeba poczytać dokładniej. Podatki płacisz przy odbiorze

Awatar użytkownika
Trzeci
Imię: Damian

Post autor: Trzeci » pt 05 lut, 2016

[quote="ropa0"]amor skretu słuzy stosuje sie w moto a nie w quadach ,i nie pomaga on w skręcaniu gadzina bo wiele osób tak musli ,i uwaza to za takie mini wspomaganie a tak nie jest ,słuzy to do zapobiegania drganią kierownicy w moto, bo tzw telepanie kiedrą przy wysokiej prędkościach wiecie jak może sie to skończyc

To że to mój trzeci post nie znaczy że się wczoraj urodziłem i nie wiem do czego służy amor skrętu ;) Pytam tylko czy ktoś stosuje i ewentualnie jaki 8)

Awatar użytkownika
Gorgolesco
Quad:: Kawasaki LS 650
Imię: Michał

Post autor: Gorgolesco » pt 05 lut, 2016

nie do konca bo kumpel kopił wieksze te nakrędki M10 albo M12 i swobodnie przykręcił bez usuwania gwintu a plusem jest tego to ze jest to gabarytowo duze i ładnie sie to trzyma przy skręceniu[/quote]

Masz rację Ropa, ja też tak na początku zrobiłem z tym że nakrętki M10 i M12 są już dłuższe, bynajmniej te z CASTORAMY (bodaj 3 cm) i raz że przy maxymalnym skręcie ciągnęło mi za linkę z gazu to dwa luzowało mi się to, oczywiście w najmniej odpowiednim momencie, pomimo przykręcenia od dołu sztycy kier. nakrętek samokontrujących dlatego zastosowałem nakrętki M6 czy M8 (takie jakie tam są śruby które 3mają kiere) i rozwierciłem po to żeby całość siedziała ciasno i się nie luzowała.
Odkąd tak mam nic nie musiałem dokręcać ani przy max skręcie nie ciągnie mi za gaz.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 05 lut, 2016

Trzeci pisze:
ropa0 pisze:amor skretu słuzy stosuje sie w moto a nie w quadach ,i nie pomaga on w skręcaniu gadzina bo wiele osób tak musli ,i uwaza to za takie mini wspomaganie a tak nie jest ,słuzy to do zapobiegania drganią kierownicy w moto, bo tzw telepanie kiedrą przy wysokiej prędkościach wiecie jak może sie to skończyc

To że to mój trzeci post nie znaczy że się wczoraj urodziłem i nie wiem do czego służy amor skrętu ;) Pytam tylko czy ktoś stosuje i ewentualnie jaki 8)
W atv expert mają taki amorek skrętu za 600 pare złotych kolega go ma w Ltz 400 zamontowany i bardzo sobie chwali .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
kowal1621
Quad:: Lucky star 250
Imię: Dawid

Post autor: kowal1621 » pt 05 lut, 2016

Co do zakupów na AliExpress to nie ma w tym większej filozofii. Ważne aby sprzedawca miał parę gwiazdek i przy towarze były tzw. Feedback czyli tak jak u nas komentarze tylko że tutaj często kupujący robią zdjęcia towaru i można zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości. Co do płatności to płatność z góry wysyłka zazwyczaj darmowa free Shipping ale trzeba to sprawdzać bo przy droższych lub większych przedmiotach jest płatna wysyłka. Cło nie jest naliczane jeżeli zakup nie przekracza wartości 45€. A z VAT to różnie ale jeszcze się nie spotkałem. Fajna strona dużo tanich rzeczy polecam :) sam juz szukam gadżetów do Lucjana hehe

Awatar użytkownika
trauma
Imię: Dawid

Post autor: trauma » sob 06 lut, 2016

Panowie mam pytanko. Jak zakuwacie swoje łańcuchy? Młotek, punktak itp? Czy zainwestowac w jakas tania zakuwarke tego typu?

http://allegro.pl/zakuwarka-rozkuwarka- ... 91245.html

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » sob 06 lut, 2016

Zakuwka najlepsza, ale wtedy potrzebujesz specjalnej spinki. Dwa płotki też dają radę, jeśli wiesz jak do tego podejść i wtedy możesz zakuć łańcuch używając standardowych ogniw.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 06 lut, 2016

przed :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

po:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1W74sHZoZHw[/youtube]

Adamus86
Quad:: Ls 500
Imię: Adam

Post autor: Adamus86 » sob 06 lut, 2016

Ten rozebrany w tle na ostatnim zdjęciu według mnie i tak najladniejszy ☺

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 06 lut, 2016

Adamus86 pisze:Ten rozebrany w tle na ostatnim zdjęciu według mnie i tak najladniejszy ☺
hehe bo to Twój :D

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”