SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Osobiście jeszcze nic, ale kumpel dużo rzeczy zamawia. Wybierasz przedmiot, sprawdzasz oponie o sprzedającym czy czasem kogoś w bambuko nie zrobił, bo może to spotkać Ciebie, płatność z góry, dostawa zależnie od sprzedającego, ale u większości jest chyba za darmo. Dostawa od 2 tyg w górę. W zależności co i za ile kupisz może zostać nałożone cło lub VAT, o tym trzeba poczytać dokładniej. Podatki płacisz przy odbiorze
[quote="ropa0"]amor skretu słuzy stosuje sie w moto a nie w quadach ,i nie pomaga on w skręcaniu gadzina bo wiele osób tak musli ,i uwaza to za takie mini wspomaganie a tak nie jest ,słuzy to do zapobiegania drganią kierownicy w moto, bo tzw telepanie kiedrą przy wysokiej prędkościach wiecie jak może sie to skończyc
To że to mój trzeci post nie znaczy że się wczoraj urodziłem i nie wiem do czego służy amor skrętu Pytam tylko czy ktoś stosuje i ewentualnie jaki
To że to mój trzeci post nie znaczy że się wczoraj urodziłem i nie wiem do czego służy amor skrętu Pytam tylko czy ktoś stosuje i ewentualnie jaki
- Gorgolesco
- Quad:: Kawasaki LS 650
- Imię: Michał
nie do konca bo kumpel kopił wieksze te nakrędki M10 albo M12 i swobodnie przykręcił bez usuwania gwintu a plusem jest tego to ze jest to gabarytowo duze i ładnie sie to trzyma przy skręceniu[/quote]
Masz rację Ropa, ja też tak na początku zrobiłem z tym że nakrętki M10 i M12 są już dłuższe, bynajmniej te z CASTORAMY (bodaj 3 cm) i raz że przy maxymalnym skręcie ciągnęło mi za linkę z gazu to dwa luzowało mi się to, oczywiście w najmniej odpowiednim momencie, pomimo przykręcenia od dołu sztycy kier. nakrętek samokontrujących dlatego zastosowałem nakrętki M6 czy M8 (takie jakie tam są śruby które 3mają kiere) i rozwierciłem po to żeby całość siedziała ciasno i się nie luzowała.
Odkąd tak mam nic nie musiałem dokręcać ani przy max skręcie nie ciągnie mi za gaz.
Masz rację Ropa, ja też tak na początku zrobiłem z tym że nakrętki M10 i M12 są już dłuższe, bynajmniej te z CASTORAMY (bodaj 3 cm) i raz że przy maxymalnym skręcie ciągnęło mi za linkę z gazu to dwa luzowało mi się to, oczywiście w najmniej odpowiednim momencie, pomimo przykręcenia od dołu sztycy kier. nakrętek samokontrujących dlatego zastosowałem nakrętki M6 czy M8 (takie jakie tam są śruby które 3mają kiere) i rozwierciłem po to żeby całość siedziała ciasno i się nie luzowała.
Odkąd tak mam nic nie musiałem dokręcać ani przy max skręcie nie ciągnie mi za gaz.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
W atv expert mają taki amorek skrętu za 600 pare złotych kolega go ma w Ltz 400 zamontowany i bardzo sobie chwali .Trzeci pisze:ropa0 pisze:amor skretu słuzy stosuje sie w moto a nie w quadach ,i nie pomaga on w skręcaniu gadzina bo wiele osób tak musli ,i uwaza to za takie mini wspomaganie a tak nie jest ,słuzy to do zapobiegania drganią kierownicy w moto, bo tzw telepanie kiedrą przy wysokiej prędkościach wiecie jak może sie to skończyc
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- kowal1621
- Quad:: Lucky star 250
- Imię: Dawid
Co do zakupów na AliExpress to nie ma w tym większej filozofii. Ważne aby sprzedawca miał parę gwiazdek i przy towarze były tzw. Feedback czyli tak jak u nas komentarze tylko że tutaj często kupujący robią zdjęcia towaru i można zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości. Co do płatności to płatność z góry wysyłka zazwyczaj darmowa free Shipping ale trzeba to sprawdzać bo przy droższych lub większych przedmiotach jest płatna wysyłka. Cło nie jest naliczane jeżeli zakup nie przekracza wartości 45€. A z VAT to różnie ale jeszcze się nie spotkałem. Fajna strona dużo tanich rzeczy polecam sam juz szukam gadżetów do Lucjana hehe
Panowie mam pytanko. Jak zakuwacie swoje łańcuchy? Młotek, punktak itp? Czy zainwestowac w jakas tania zakuwarke tego typu?
http://allegro.pl/zakuwarka-rozkuwarka- ... 91245.html
http://allegro.pl/zakuwarka-rozkuwarka- ... 91245.html
Zakuwka najlepsza, ale wtedy potrzebujesz specjalnej spinki. Dwa płotki też dają radę, jeśli wiesz jak do tego podejść i wtedy możesz zakuć łańcuch używając standardowych ogniw.
-
Ten rozebrany w tle na ostatnim zdjęciu według mnie i tak najladniejszy ☺
-
hehe bo to TwójAdamus86 pisze:Ten rozebrany w tle na ostatnim zdjęciu według mnie i tak najladniejszy ☺