SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
atremis
Quad:: Can-Am Renegade 1000 lucky star 400
Imię: Martin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: atremis » pt 11 gru, 2015

Zadaje proste pytanie a ty już się spinasz bo coś jest nie po twojej myśli.
Pytam bo co niektórzy piszą że wszystko wykonane jest jak w fabryce. A i forum to nie twój prywatny garaż, że mówisz co i gdzie mam pisać "a tu się nie udzielaj"

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pt 11 gru, 2015

Najprościej a zarazem najdrożej było by wsadzić wahacz z 450 i praktycznie nie ma problemu z przerobieniem, Marcin wymyślił jak to zrobić po najniższych kosztach, takie rozwiązanie zastosował w wielu robionych przez siebie maszynach i jeszcze nie widziałem na forum żeby komuś coś się stało, wiec jego rozwiązanie daje rade.
Jestem przekonany że gdyby ktoś chciał wahacz z 450 to dla Marcina nie ma problemu aby taki wahacz zamontować.......

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 11 gru, 2015

Potrzebuję chłopaki tylny oryginalny amortyzator do lucka wiem że sporo z was wymienia na gazówki więc może ktoś akurat chce odsprzedać stary oczywiście musi być w 100% sprawny piszcie na pw jak coś im szybciej tym lepiej ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 11 gru, 2015

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » sob 12 gru, 2015

Siema.
Właśnie szukałem sobie prezentu pod choinkę znalazłem taką promocję na tył:
http://atv-expert.com.pl/p228,dystanse- ... -45mm.html
ale korzystając z okazji zastanawiam się czy kupić też na przód:
http://atv-expert.com.pl/p229,dystanse- ... -30mm.html
Wiec co sądzicie o dystansach na przód? Przeczytałem całe forum i może pamięć mi szwankuje ale pamiętam tylko wzmiankę o średnicy zawracania.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 12 gru, 2015

Daniel powiem ci ze lucek z przodu jest na tyle szeroki ze moim zdaniem nie trzeba go poszerzac... jedno pytanie ... jak bedziesz go urzytkowal ? Bo w terenie zwrotnosc ma duze znaczenie a wedlug mnie przy dodatkowych 6cm szerokosci zwrotnosc znacznie sie pogorszy... inna sprawa jeseli bys go chcial zrobic w stylu "supermoto" i chcial bys nim np latac po torach np kartingowych...
Jezeli chcesz to sprawdzic to przykrec felgi odwrotnie i sam sie przekonasz o czym mowie... ja to sprawdzilem i kawalek sie przejechalem... jak dla mnie orginal duzo lepiej sie prowadzi... (wiem ze po odwroceniu felg jest duzo wiecej niz 30mm na strone ale efekt jest podobny)

;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 12 gru, 2015

Tak jak pisze Tomek przód w oryginale jest sporo szerzej niż tył jak założysz na tył dystanse po 45mm na stronę to będzie idealnie z przodem nic nie kombinuj Lucek w porównaniu do innych quadów już w standardzie jest bardzo szeroki przodem dodam że jak by miało by być lepiej z tymi dystansami z przodu to juz dawno bym je miał założone ;)

seban79
Quad:: LS cb500
Imię: Sebastian

Post autor: seban79 » sob 12 gru, 2015

Witajcie.Pomału zacząłem opanowywać temat z palących się rzeczami.Tak jak Marcin napisałeś, zbieg okoliczności. To że nie chce palić z rozrusznika to jak ropaO napisał.Cykał tylko przekaznik,a rozrusznik ciężko kręcił. Dzisiaj go rozebrałem i szok.Sam olej w środku i zero szczotek.Pytanie czy opłaca się regenerowac czy uzywke kupić. Komutator też wytarty i jeden drucik z uzwojenia przetarty

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » sob 12 gru, 2015

Mialem to samo tylko ,ze w silniku cb500 i bez sensu to robic wiecej grzebania niz tego wszystkiego. Kup sobie uzywany sprawny i po problemie.

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » sob 12 gru, 2015

seba pewnie poszedł zimer w rozruszniku, i założę sie ze otwór w obudowie rozrusznika gdzie jest/wychodzi wałek, nie jest okrągły tylko jajowaty
jak tak to rozrusznik na hasiok :)
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”