SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Re: Odp: SWAP Lucky Star

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 30 lis, 2014

Pawiem tak.... takie male detale, a jaka wielka roznica!!! A co do bumpera to tez musze poszukac czegos fajnego bo moj troche w zyciu przeszedl i jest troche sfatygowany i zmeczony... po ostatnim bliskim spotkaniu z drzewem hehe

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: 660760239 » pn 01 gru, 2014

Gdzie kupujesz te skarpety,czy czerwone będą pasować do zoltego czy lepiej czarne?Jak malujesz te kierunki dajesz jakis podkład?Jak nazywają sie te kiery co zakladasz?

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » pn 01 gru, 2014

Super wyszedł ten biały, brawo!
Martin a pochwalisz się jakiego podkładu i jakiej farby używasz do malowania?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 01 gru, 2014

660760239 pisze:Gdzie kupujesz te skarpety,czy czerwone będą pasować do zoltego czy lepiej czarne?Jak malujesz te kierunki dajesz jakis podkład?Jak nazywają sie te kiery co zakladasz?
skarpety na allegro pomierz sprężyny jak będziesz zamawiał to podaj wymiary żeby ci podpasował bo to przecież skarpety do HONDY a chceż je załozyc do ls więc trzeba jakies podpasować kierownica ACCEL TYTAN WYSOKA do kierunków jest specjalny spray transparentny szukaj na allegro

panowie przecież to nie ma znaczenia jaki podkład byle do plastiku faba tak samo akrylowa szybko schnąca czarny mat ;)
Ostatnio zmieniony wt 02 gru, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Post pod postem. Używamy opcji "zmień"
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

kamis500cc
Quad:: Ls 500cc

Post autor: kamis500cc » pn 01 gru, 2014

Ziomus co slychac robota idzie jezdziles cos w niedziele?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 01 gru, 2014

no co ty leże biorę zastrzyki na te korzonki ze dwa dni musze poleżeć wygrzać może na niedzięle bysmy sie umówili może mi przejdzie to bysmy wypadli ekipą polatc troche ;) chłopaki wyposzczeni dawno nie jeździli teraz ziomus odebrł białego tez będzie chciał polatać więć w niedziele bys mógł przyjechac do cze -wy ??

Awatar użytkownika
660760239

Post autor: 660760239 » wt 02 gru, 2014

Marcin wspominałeś w wakacje że będziesz działał nad nowy projektem swapu.Aktualne to nadal czy narazie tuning obecnego.

kamis500cc
Quad:: Ls 500cc

Post autor: kamis500cc » wt 02 gru, 2014

Ziomuś pasowalo by mnie być u ciebie w sobote wyrobisz się ?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 02 gru, 2014

660760239 pisze:Marcin wspominałeś w wakacje że będziesz działał nad nowy projektem swapu.Aktualne to nadal czy narazie tuning obecnego.
projekt jest aktualny ale fundusze muszą być dużo większe niz na swap z silnikiem cb 500 nawet bym powiedział że 2 krotnie większe więc to mnie trzyma ale wkońcu mam nadzieję to zrealizuję tylko problem jest taki że nawet jak To już opatentuję w jakis sposób to fajnie by było by ten trud został wynagrodzony w postaci chętnych na takiego SWAPA a amatorów takich przeróbek zniechęci koszt bo sam silnik z osprzetem to ok 5 tyś a gdzie reszta gratów i robocizna z 7 tys to napewno więc wątpie by ktos chciał w Ls wpompować taki chajś i to w sam SWAP a gdzie tuning optyczny typu nerf bary ,,lampy, kiera ,bumper ,dystanse i cała masa innych dodatków z a spora kase tak przerobiony lucyfer jak mój z tym nowym silnikiem musiał by kosztować ok 17 tyś ale jedno jest pewnie żaden seryjny quad nawet nie pierdnie :) . Tak więc jak widzisz nie jest mi do tego aż tak spieszno bo zarobku raczej z tego nie będzie a dla samego siebie fajnie ale sporo kasy i czasu a w dodatku nie mozna byc pewnym co z tego wyjdzie więc jest ryzyko a widzieliscie te KARYKATURY LSów z innymi silnikami na róznych aukcjach a ja takiego czegos nie chce zrobic bo bym sie wstydził tym na ulice wyjechać więc temat jest bardzo śliski . Ktos powie to wsadz inny silnik tańszy panowie to nie jest takie proste jak miał by to byc quad tylko na asfalt to ok wsadzam jakąś rzędową 4 co ma 100km i heja ale nie o to chodzi to ma byc quad który będzie zachowywał sie dobrze w cieżkim terenie i tu juz zaczynają sie schody a ja mam na uwadzę wagę silnika ,trwałość by był taki wytrzymały na katowanie jak silnik cb 500, gabaryty ,moment obrotowy dostępny z samego dołu moc i żeby po zmontowaniu wszystkiego w całośc wyglądało to tak ładnie jak dotychczasowy SWAP wiec silnik który spełna powyższe cechy znalazłem ale koszta jak opisałem wyżej :( póki co na swoją maszyne nie nażekam wkońcu moćą dorównuje tym najlepszym sportowym i jadę dalej z tuningiem zamówiłem bumper przedni jak zamontuję wrzuce foto ;) moim celem jest mieć najbardziej zmodyfikowanego lucyfera w Polsce jak nie na świecie kiedyś zrobię liste rzeczy które są zmodyfikowane ;) mało co juz tam jest oryginalne zmieniam też podświetlenie licznika :P
Ostatnio zmieniony śr 03 gru, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
660760239

Post autor: 660760239 » wt 02 gru, 2014

A to faktycznie trochę nie pewny temat.Jeśli kogoś jest stać na wydanie na quada 17tyś to raczej nie kupi swapa tylko jakiegos młodego orginała.Ale szczerze mówiąc jestem ciekaw co to za potwór by z tego wyszedł i jak to zachowywało sie w terenie.A czy mógłbys zdradzić ile to by miało mniej więcej wtedy koni.?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”