660760239 pisze:Marcin wspominałeś w wakacje że będziesz działał nad nowy projektem swapu.Aktualne to nadal czy narazie tuning obecnego.
projekt jest aktualny ale fundusze muszą być dużo większe niz na swap z silnikiem cb 500 nawet bym powiedział że 2 krotnie większe więc to mnie trzyma ale wkońcu mam nadzieję to zrealizuję tylko problem jest taki że nawet jak To już opatentuję w jakis sposób to fajnie by było by ten trud został wynagrodzony w postaci chętnych na takiego SWAPA a amatorów takich przeróbek zniechęci koszt bo sam silnik z osprzetem to ok 5 tyś a gdzie reszta gratów i robocizna z 7 tys to napewno więc wątpie by ktos chciał w Ls wpompować taki chajś i to w sam SWAP a gdzie tuning optyczny typu nerf bary ,,lampy, kiera ,bumper ,dystanse i cała masa innych dodatków z a spora kase tak przerobiony lucyfer jak mój z tym nowym silnikiem musiał by kosztować ok 17 tyś ale jedno jest pewnie żaden seryjny quad nawet nie pierdnie

. Tak więc jak widzisz nie jest mi do tego aż tak spieszno bo zarobku raczej z tego nie będzie a dla samego siebie fajnie ale sporo kasy i czasu a w dodatku nie mozna byc pewnym co z tego wyjdzie więc jest ryzyko a widzieliscie te KARYKATURY LSów z innymi silnikami na róznych aukcjach a ja takiego czegos nie chce zrobic bo bym sie wstydził tym na ulice wyjechać więc temat jest bardzo śliski . Ktos powie to wsadz inny silnik tańszy panowie to nie jest takie proste jak miał by to byc quad tylko na asfalt to ok wsadzam jakąś rzędową 4 co ma 100km i heja ale nie o to chodzi to ma byc quad który będzie zachowywał sie dobrze w cieżkim terenie i tu juz zaczynają sie schody a ja mam na uwadzę wagę silnika ,trwałość by był taki wytrzymały na katowanie jak silnik cb 500, gabaryty ,moment obrotowy dostępny z samego dołu moc i żeby po zmontowaniu wszystkiego w całośc wyglądało to tak ładnie jak dotychczasowy SWAP wiec silnik który spełna powyższe cechy znalazłem ale koszta jak opisałem wyżej

póki co na swoją maszyne nie nażekam wkońcu moćą dorównuje tym najlepszym sportowym i jadę dalej z tuningiem zamówiłem bumper przedni jak zamontuję wrzuce foto

moim celem jest mieć najbardziej zmodyfikowanego lucyfera w Polsce jak nie na świecie kiedyś zrobię liste rzeczy które są zmodyfikowane

mało co juz tam jest oryginalne zmieniam też podświetlenie licznika