SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 lis, 2014

a ja w czwartek będę miał w końcu wszystkie potrzebne częsci do biłego którego tworze ;) bo nie mieli wszystkiego na stanie więc na weekend wkońcu powinno mi sie udać wrzucić fotki i filmik prezentacyjny ;) mało tego kolega który ze mną jeździ tym czerwonym dzisiaj zamontowałem mu nerf bary i w czwartek przyjdzie kierownica taka jak moja ;) więc w planie mam postawić trzy lucynki na wypasie obok siebie i zrobić kilka fotem które napewno wrzucę :D i fajnie że pewnie nie raz w takim zestawieniu będziemy jeżdzić i filmiki kręcić bo ten biały też z Częstochowy ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
pysiu1
Quad:: Acces Motor SP 300
Imię: Przemek

Post autor: pysiu1 » wt 25 lis, 2014

No drogo. Dlatego tez ciagle się rozglądam.W necie są tez oryginalne carbonowe to sam przód kosztuje 1600zl i tyle samo tył. Domyślam sie że jest prawdziwy Carbon stąd ta cena ale przy wartości lucky stara to jest przesada.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 lis, 2014

prawdziwy carbon ??? haha no co ty to jest nadrukowany carbon :) a coś ty sie tak na ten carbon uparł zrobię teraz biało czarnego to zobaczysz jak będzie wygladał fajnie jak kolory kontrastują a takto będzie cały czarny a nowe plastiki możesz mieć sporo taniej ;)

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » śr 26 lis, 2014

Martin a ty sam malujesz plastyki czy oddajesz gdzieś do malowania?
Da się to ogarnąć sprayem?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 27 lis, 2014

wszysto co widać w moich przeróbkach robię sam ;) pewnie że sie da sprayem wkońcu działa to tak samo jak pistolet do malowania tylko musisz użyć dobrego sprayu nie jakiejś dziadostwo bo bedzie lipa i podkładu do plastiku by było jak należy BEBEN1982 sam sobie opitolił quada sprayem i wyszło mu to nie źle ;)
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 3 razy.

k7jqd3
Quad:: Lucky Star

Post autor: k7jqd3 » czw 27 lis, 2014

jesli chodzi o carbon to ja z ziomkiem sami kleilismy po tym jak wygiblem sie na jego quadzie zeby oszczedzic kosztow
Załączniki
WP_20140403_001.jpg
WP_20140411_002.jpg
WP_20140411_003.jpg

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 27 lis, 2014

próbował ktos może ratować dolne whacze ?? chodzi mi o swożeń bo jest on tam na stałe zamontowany i trzeba go wymieniać z całym wahaczem a wymiana obu wiaże sie ze sporym kosztem u mnie na lewej stronie pojawił sie nie wielki luz generalnie obejrzałem to z każdej strony i mam pomysł jak to przerobić ;) tylko nie bardzo wiem od czego by podpasować swożeń myślałem tu o gałce kierowniczej z jakiegoś samochodu może busa by była mocna np.LEMFOERDERA taka by była juz chyba dożywotnio w tym quadzie , warunkiem jest to by była wkręcana jak końcówki drążków kierowniczych bo zamieżeniem jest odciąć stary swożen przy wahaczu na równi z za okrąglniem końca wahacza jeśli będzie potrzeba to wywierce otwór i wspawam w niego 5cm tulejkę nagwintowqaną pod ten nowy swożeń i sprawa załatwiona można bedzie jeszcze regulować kąt pochylenia koła więc nie będzie mowy o jakimś defekcie geometri kół . a cały koszt może byc sporo mniejszy a każda następna wymiana to tylko wykręcenie starego i wkrecenie nowego ;) kolega ma wybite oby dwa być może spróbuję to ogarnąć wten sposób chyba że ktos już to robił ?? i wie od czego zastosować swożeń czy gałkę bo chodzi o średnićę stożka by pasowała w zwrotnicę bez toczenia itd... chodzi o to by po takim manewrze idziesz do sklepu kupujesz np gałkę od opla kadeta wkrecasz i pasuje :D co wy na to ???
Ostatnio zmieniony pt 28 lis, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » czw 27 lis, 2014

Dla mnie fajne rozwiązanie nowy dolny wahacz to koszt 215zł. Ja mam końcówki drążków kierowniczych od opla corsy można by z tymi końcówkami pokombinować. I pasuje do zwrotnicy bez frezowania. To myśle że wszystkie otwory w zwrotnicy będą takiej samej średnicy.

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pt 28 lis, 2014

Na [...] był taki temat

[WYMODEROWANO LINK DO STRONY]

Jeśli końcówki pasują od opla to rozwiązanie praktycznie gotowe :D
Ostatnio zmieniony pt 28 lis, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Za reklamę trzeba płacić. Za kolejną będzie ostrzeżenie. Skoro przegoniono Was z tamtego forum to po co je reklamujecie?

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » pt 28 lis, 2014

Ostatnio jak byliśmy pojeździć na poligonie to spotkaliśmy ekipę z Opola i mówili ze w LTZcie można uciąć, nagwintować i wkręcić końcówkę drążka z jakiegoś mercedesa, tylko nie pamiętam jakiego. Podejrzewam ze do LSa też by pasowało. Napisze do kumpla może on pamięta z jakiego mercedesa ta końcówka była

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”