próbował ktos może ratować dolne whacze ?? chodzi mi o swożeń bo jest on tam na stałe zamontowany i trzeba go wymieniać z całym wahaczem a wymiana obu wiaże sie ze sporym kosztem u mnie na lewej stronie pojawił sie nie wielki luz generalnie obejrzałem to z każdej strony i mam pomysł jak to przerobić

tylko nie bardzo wiem od czego by podpasować swożeń myślałem tu o gałce kierowniczej z jakiegoś samochodu może busa by była mocna np.LEMFOERDERA taka by była juz chyba dożywotnio w tym quadzie , warunkiem jest to by była wkręcana jak końcówki drążków kierowniczych bo zamieżeniem jest odciąć stary swożen przy wahaczu na równi z za okrąglniem końca wahacza jeśli będzie potrzeba to wywierce otwór i wspawam w niego 5cm tulejkę nagwintowqaną pod ten nowy swożeń i sprawa załatwiona można bedzie jeszcze regulować kąt pochylenia koła więc nie będzie mowy o jakimś defekcie geometri kół . a cały koszt może byc sporo mniejszy a każda następna wymiana to tylko wykręcenie starego i wkrecenie nowego

kolega ma wybite oby dwa być może spróbuję to ogarnąć wten sposób chyba że ktos już to robił ?? i wie od czego zastosować swożeń czy gałkę bo chodzi o średnićę stożka by pasowała w zwrotnicę bez toczenia itd... chodzi o to by po takim manewrze idziesz do sklepu kupujesz np gałkę od opla kadeta wkrecasz i pasuje

co wy na to ???