Stołeczna nakręca spiralę nienawiści 26.03.14 Rajd Szekla
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Stołeczna nakręca spiralę nienawiści 26.03.14 Rajd Szekla
Nastała wiosna i zaczęło się nakręcanie spirali nienawiści ukierunkowanej przeciwko naszemu środowisku. Artykuł może i w słusznej sprawie bo jeżeli to prawda że trasa przebiegała przez tereny chronione to ogromna nagana dla Szekli 4x4 bo zamiast promować nasz sport ściąga na nas odium pożytecznych idiotów.
Jeżeli w artykule znalazły się nieprawdziwe informacje nt. trasy ingerującej w tereny chronione należy bezwzględnie zarządzać sprostowania na pierwszej stronie i przeprosin od pismaka Jacka Różalskiego.
Tak czy inaczej wydaje mi się że powinno się zażądać przeprosin od tego pana za oszczerstwa kierowane wobec środowiska quadowego i podżeganie do działań godzących w zdrowie i życie kierowców quadów, motocykli crossowych i rowerzystów.
Retoryka nienawiści i nieprawdy rzuca się w oczy:
-"Plaga rajdów po brzegach rzek i nie tylko". Które rajdy przebiegały nielegalnie po brzegach rzek, co oznacza "nie tylko"? Jeżeli rajdy były organizowane legalnie jeżeli komuś się nie podoba może wyprowadzić się na Antarktydę.
- "Quady rozjeżdżają przyrodę". Jeszcze niczego nie rozjechały gdyż rajd jeszcze się nie odbył i się nie odbędzie. Jak na razie przyrodę niszczą ekolodzy nie pozwalający na budowę elektrowni atomowych, łażący po lesie z aparatem po Obszarach Ochrony Ścisłej np. w KPN (wielokrotnie widziałem jak wchodzili fotografować poza zakaz)
- "Problem quadów nadal narasta. Jest ich coraz więcej a ich właściciele za nic mają obszary objęte ochrona , a nawet rezerwaty" .Kolejne uogólnienie, każdy quadowiec = chuligan niszczący przyrodę. To już bezczelności i oszczerstwo, na podstawie sytuacji marginalnych (ludzi stanowiących może 1% środowiska) dochodzi do szkalowania środowiska. Równie dobrze można postawić inną uogólniającą tezę. Ekolog = ekoterorysta, osoba działająca w zorganizowanej grupie przestępczej mającej na celu wymuszenie okupu za odstąpienie od blokowania inwestycji. Znane są również przypadki prób pozbawienia zdrowia i życia przez ekologów zakładających linki na drogach po których poruszają sie quady. Również tutaj to mniej niż 1% osób którym droga jest natura ale jednak więc może czas zacząć posługiwać się takim uogólnieniami.
Poniżej artykuł
Co na to chłopaki z Szekli? Czy rzeczywiście trasa przebiegała przez obszary chronione?
Czy nie byłoby w naszym wspólnym interesie wystosować do Stołecznej list z żądaniem zaprzestania prezentowania na łamach ich dodatku do GW nie prawdziwych, tendencyjnych, jednostronnych, eskalujących nienawiść artykułów.
Może jakiś list zbiorowy?
Jeżeli w artykule znalazły się nieprawdziwe informacje nt. trasy ingerującej w tereny chronione należy bezwzględnie zarządzać sprostowania na pierwszej stronie i przeprosin od pismaka Jacka Różalskiego.
Tak czy inaczej wydaje mi się że powinno się zażądać przeprosin od tego pana za oszczerstwa kierowane wobec środowiska quadowego i podżeganie do działań godzących w zdrowie i życie kierowców quadów, motocykli crossowych i rowerzystów.
Retoryka nienawiści i nieprawdy rzuca się w oczy:
-"Plaga rajdów po brzegach rzek i nie tylko". Które rajdy przebiegały nielegalnie po brzegach rzek, co oznacza "nie tylko"? Jeżeli rajdy były organizowane legalnie jeżeli komuś się nie podoba może wyprowadzić się na Antarktydę.
- "Quady rozjeżdżają przyrodę". Jeszcze niczego nie rozjechały gdyż rajd jeszcze się nie odbył i się nie odbędzie. Jak na razie przyrodę niszczą ekolodzy nie pozwalający na budowę elektrowni atomowych, łażący po lesie z aparatem po Obszarach Ochrony Ścisłej np. w KPN (wielokrotnie widziałem jak wchodzili fotografować poza zakaz)
- "Problem quadów nadal narasta. Jest ich coraz więcej a ich właściciele za nic mają obszary objęte ochrona , a nawet rezerwaty" .Kolejne uogólnienie, każdy quadowiec = chuligan niszczący przyrodę. To już bezczelności i oszczerstwo, na podstawie sytuacji marginalnych (ludzi stanowiących może 1% środowiska) dochodzi do szkalowania środowiska. Równie dobrze można postawić inną uogólniającą tezę. Ekolog = ekoterorysta, osoba działająca w zorganizowanej grupie przestępczej mającej na celu wymuszenie okupu za odstąpienie od blokowania inwestycji. Znane są również przypadki prób pozbawienia zdrowia i życia przez ekologów zakładających linki na drogach po których poruszają sie quady. Również tutaj to mniej niż 1% osób którym droga jest natura ale jednak więc może czas zacząć posługiwać się takim uogólnieniami.
Poniżej artykuł
Co na to chłopaki z Szekli? Czy rzeczywiście trasa przebiegała przez obszary chronione?
Czy nie byłoby w naszym wspólnym interesie wystosować do Stołecznej list z żądaniem zaprzestania prezentowania na łamach ich dodatku do GW nie prawdziwych, tendencyjnych, jednostronnych, eskalujących nienawiść artykułów.
Może jakiś list zbiorowy?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Re: Stołeczna nakręca spiralę nienawiści 26.03.14 Rajd Szekl
Cześć - trasa w całości na terenie prywatnym - co do sprostowania to nie takie latwe sam prawnik kosztuje 5000zł - Ale spokojnie bardzo dobrze ze rozdmuchali temat poczekajcie na nasz następny ruch i narazi wspólnie walczmy o nasz prawa!
Wiem jedno ktoś ze środowiska offroad na nas doniósł bo to powiedział nawe sam Pan Przemysław z fundacji Ja Wisla.
Jak będziemy sami się atakować nigdy nie będziemy mieli terenów do jazdy!
Narazię chwile poczekajcie
Imprezę przenosimy na tereny zupełnie oddalone od rezerwatów więc się odbędzię.
A oni robią szum bo chcą kasę jak zwykle...
Wiem jedno ktoś ze środowiska offroad na nas doniósł bo to powiedział nawe sam Pan Przemysław z fundacji Ja Wisla.
- DKfan
Nie ze środowiska, w artykule wyraźnie jest napisane, że jakaś wstrętna baba, zarejestrowała się i jako uczestnik zapisała na imprezę na zasadzie konia trojańskiego żeby wydobyć szczegóły dotyczące przebiegu trasy.pierozek pisze:Cześć - trasa w całości na terenie prywatnym - co do sprostowania to nie takie latwe sam prawnik kosztuje 5000zł - Ale spokojnie bardzo dobrze ze rozdmuchali temat poczekajcie na nasz następny ruch i narazi wspólnie walczmy o nasz prawa!
Kto chce kasę? Mieliście jakieś żądania?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
To jest oszczerstwo trasa dla uczestnikow przeciez nie jest dostepna
Po za tym tu masz liste uczestnikow:
http://imprezy.szekla4x4.pl/quady-2/qua ... ild-river/
wszyscy to ludzie ktorych znamy.
Alle pomijam fakt że jej nie dostali! trasę uczestnicy otrzymują tylko rano przed wyjazdem na impreze
Trase dostała od na Ja wisła i Dyrekcja Ochrony środowiska.
I te wydobycie fortelem... to jest oszustwo bo sami ją im wysłaliśmy.
Jeździli z nami Policjanci jak i przedstawiciel DOŚ i stwierdzili że teren jest prywatny nie wchodzi w teren rezerwatu. Ale że nie chcemy walczyć z .... zmieniliśmy miejsce.
I wyraźnie Ja Wisła zaznaczyła nam w rozmowę żę dostali informację od konkurencyjnej firmy.
Po za tym tu masz liste uczestnikow:
http://imprezy.szekla4x4.pl/quady-2/qua ... ild-river/
wszyscy to ludzie ktorych znamy.
Alle pomijam fakt że jej nie dostali! trasę uczestnicy otrzymują tylko rano przed wyjazdem na impreze
Trase dostała od na Ja wisła i Dyrekcja Ochrony środowiska.
I te wydobycie fortelem... to jest oszustwo bo sami ją im wysłaliśmy.
Jeździli z nami Policjanci jak i przedstawiciel DOŚ i stwierdzili że teren jest prywatny nie wchodzi w teren rezerwatu. Ale że nie chcemy walczyć z .... zmieniliśmy miejsce.
I wyraźnie Ja Wisła zaznaczyła nam w rozmowę żę dostali informację od konkurencyjnej firmy.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Czy naprawdę nie ma medium które mogłoby podjąć się prostowania takich oszczerstw i tworzenia dobrego PRu... ?
Ja wiem że walka z zieloną mafią jest trudna.
Właśnie ostatnio jechałem drogą bitą (dopuszczoną do ruchu) przez las w moich okolicach i to co się dzieje przy drodze to woła o pomstę do nieba... ŚMIECI, ŚMIECI i JESZCZE RAZ ŚMIECI..w ty,m samym czasie taki bubek szukający sensacji oczernia całe środowisko w dodatku bazując na niesprawdzonych informacjach.
Właśnie ostatnio jechałem drogą bitą (dopuszczoną do ruchu) przez las w moich okolicach i to co się dzieje przy drodze to woła o pomstę do nieba... ŚMIECI, ŚMIECI i JESZCZE RAZ ŚMIECI..w ty,m samym czasie taki bubek szukający sensacji oczernia całe środowisko w dodatku bazując na niesprawdzonych informacjach.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Chłopaki, przecież śmieci nie zabijają ptaszków, żabek i innego robactwa. Podobno
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Media robia wszystko żęby ubarwić i wywołać emocje.... a małe firmy jak my nie stać na prawników. i oni to wykorzystuja
- DKfan
Zmora 1966 to jest właśnie sedno problemu o którym pisaliśmy wczoraj, rządny wierszówki pismak wyrzygał pełen kłamstw, przeinaczeń, napastliwy tekst i nie ma medium które mogłoby na to odpowiedzieć. Podjąć rękawice i sprostować oszczerstwa. Zmusić pismaka do sprostowania.Zmora1966 pisze:Czy naprawdę nie ma medium które mogłoby podjąć się prostowania takich oszczerstw i tworzenia dobrego PRu... ?
Zająć się poruszeniem problemu rejestracji, linek nagonki itd w pismach branżowych. Auto Świat i Motor mają rubryczki z działami prawnymi, środowisku crossowemu część z tych problemów jest również bliska, a motocykliści mają mocne medium jakim jest prasa motocyklowa.
Dlaczego nie ma nikogo kto ruszy głową by znależc działania które mogą być jakąś przeciwwagą, niestety inicjatywy na poziomie lokalnej społeczności to za mało gdy poniewiera się nas za pomocą mediów o zasięgu wojewódzkim.
Konieczne są działania gdzie występujący z nimi ma legitymizacje większej grupy z naszego środowiska
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
a jak pisałem w innym miejscu jest na to art w kodeksie cywilnym Art. 24. § 1.
DKfan tu się aż prosi założyć jakieś stowarzyszenie które zajęło by się takimi sprawami a nie promocją swojego jestestwa.
Wydaje się być to proste - założyć stowarzyszenie, wpisać w statucie cele (nie ekonomiczne), zatrudnić prawnika - a może znaleźć wśród naszego grona - ustalić symboliczną składkę - niech będzie tylko na koszty prawnika...i może się udać....
Minusy? tworzenie stowarzyszenia jak już jest? czyli w konsekwencji rozmywanie sprawy, wewnętrzne gry i skończy się po Polsku na niczym....
Więc może jednak jakoś wzruszyć ten twór jakim jest ATV i zmusić do realnego działania w interesie środowiska....wiem ...rozmarzyłem się:(
DKfan tu się aż prosi założyć jakieś stowarzyszenie które zajęło by się takimi sprawami a nie promocją swojego jestestwa.
Wydaje się być to proste - założyć stowarzyszenie, wpisać w statucie cele (nie ekonomiczne), zatrudnić prawnika - a może znaleźć wśród naszego grona - ustalić symboliczną składkę - niech będzie tylko na koszty prawnika...i może się udać....
Minusy? tworzenie stowarzyszenia jak już jest? czyli w konsekwencji rozmywanie sprawy, wewnętrzne gry i skończy się po Polsku na niczym....
Więc może jednak jakoś wzruszyć ten twór jakim jest ATV i zmusić do realnego działania w interesie środowiska....wiem ...rozmarzyłem się:(
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Jak coś to jest taka domena do dyspozycji: www.atvklubpolska.pl