Spalanie w KQ 450
Spalanie w KQ 450
Witajcie,
Właśnie docieram mojego KingQuada 450 - staram się nie wkręcać zbyt mocno na obroty - zauważyłem jednak, że po pierwszych 60km był pusty bak. Wychodzi na to że pali ok. 35 litrów na 100km - to deczko za dużo prawda?
Czy to spadnie po I przeglądzie czyli po ok. 200km?
Pozdro!
Diver9
Właśnie docieram mojego KingQuada 450 - staram się nie wkręcać zbyt mocno na obroty - zauważyłem jednak, że po pierwszych 60km był pusty bak. Wychodzi na to że pali ok. 35 litrów na 100km - to deczko za dużo prawda?
Czy to spadnie po I przeglądzie czyli po ok. 200km?
Pozdro!
Diver9
Suzuki Kingquad 450 (Senior) + Suzuki Quadsport 90 (Junior)
Moim zdaniem to powód bardzo pasywnej jazdy Przekładnia pasowa wiecej czasu idzie w poślizgu niż efektywnie pracuje. To tak jakbyś jeździł ciągle na tzw. półsprzegle lub samochodem np na biegach I II III a wyższych nie używał. chyba że twój egz jest inny. Pozdr
Ostatnio zmieniony czw 15 maja, 2008 przez czajnikz, łącznie zmieniany 1 raz.
A ile czasu zajelo Ci zrobienie tych 60km? Bo teren terenowi nie rowny, ale faktycznie spalanie mozna nieco ograniczyc przez umiejetne obslugiwanie sie skrzynia->gazem, ale musisz wyczuc jej charakterystyke, po przegladzie moze spasc nieco spalanie... ale ogolnie ciezko je przeliczyc w quadzie, chyba ze codziennie robisz ta sama trase ;0