Spalanie w KQ 450

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
diver9

Spalanie w KQ 450

Post autor: diver9 » czw 10 kwie, 2008

Witajcie,

Właśnie docieram mojego KingQuada 450 - staram się nie wkręcać zbyt mocno na obroty - zauważyłem jednak, że po pierwszych 60km był pusty bak. Wychodzi na to że pali ok. 35 litrów na 100km - to deczko za dużo prawda?

Czy to spadnie po I przeglądzie czyli po ok. 200km?

Pozdro!

Diver9
Suzuki Kingquad 450 (Senior) + Suzuki Quadsport 90 (Junior)

Awatar użytkownika
czajnikz
Kontakt:

Post autor: czajnikz » wt 15 kwie, 2008

Moim zdaniem to powód bardzo pasywnej jazdy Przekładnia pasowa wiecej czasu idzie w poślizgu niż efektywnie pracuje. To tak jakbyś jeździł ciągle na tzw. półsprzegle lub samochodem np na biegach I II III a wyższych nie używał. chyba że twój egz jest inny. Pozdr
Ostatnio zmieniony czw 15 maja, 2008 przez czajnikz, łącznie zmieniany 1 raz.

diver9

Post autor: diver9 » śr 16 kwie, 2008

No nie wiem - to są automaty - więc nie mam wplywu na to się dzieje z przekładnią pasową...tak czy inaczej dzieki za posta! pozdrawiam!

xpak

Post autor: xpak » śr 14 maja, 2008

A ile czasu zajelo Ci zrobienie tych 60km? Bo teren terenowi nie rowny, ale faktycznie spalanie mozna nieco ograniczyc przez umiejetne obslugiwanie sie skrzynia->gazem, ale musisz wyczuc jej charakterystyke, po przegladzie moze spasc nieco spalanie... ale ogolnie ciezko je przeliczyc w quadzie, chyba ze codziennie robisz ta sama trase ;0

diver9

Post autor: diver9 » czw 15 maja, 2008

Dzieki Panowie za rady - spalanie trochę spadło i spada nadal. Będzie ok!

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 16 maja, 2008

KQ ogolnie pala podobno mało, mówie oczywiscie o porównywalnych pojemnościach. Jeśli być jeździł po szutrach, łakach to na baku 16 l powinienes przejechać ze 100 km, mówię o sytuacji kiedy silnik juz bedzie dotarty i kiedy nie bedziesz doginał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”