Ryzyko kupna quada bez homologacji
Ryzyko kupna quada bez homologacji
Jak to jest z tymi homologacjami?
Widzę ogólna tendencje na forum do kupowania quadów z homologacja (czyli o ile dobrze rozumiem dopuszczeniem do ruchu).
Ten kto juz ma quada bez homoogacji to widze, ze ostro kombinuje zeby jednak go zahomologowac.
Dalej czytam gdzies na forum, ze przepisy maja sie zmienic i beda jeszcze wieksze trudnosci w homologacji quadow.
Czy w tej sytuacji ryzykowny jest zakup quada bez homologacji?
Czy naprawde sa z nimi takie problemy?
Czy policja naprawde potrafi zabrac na parking taki pojazd?
Widzę ogólna tendencje na forum do kupowania quadów z homologacja (czyli o ile dobrze rozumiem dopuszczeniem do ruchu).
Ten kto juz ma quada bez homoogacji to widze, ze ostro kombinuje zeby jednak go zahomologowac.
Dalej czytam gdzies na forum, ze przepisy maja sie zmienic i beda jeszcze wieksze trudnosci w homologacji quadow.
Czy w tej sytuacji ryzykowny jest zakup quada bez homologacji?
Czy naprawde sa z nimi takie problemy?
Czy policja naprawde potrafi zabrac na parking taki pojazd?
Oj przydaje się czasami,zależy w jakich rejonach mieszkasz i gdzie chcesz go użytkować.Jeden wielki plus duuuuuuużo łatwiejsza sprzedaż(na dożywocie go nie będziesz trzymał).Ja swojego kupiłem z Hiszpani i miesiąc temu przewaliłem go na import jednostkowy(był bez homologacji lecz miał wszystko pozakładane do przeglądu) i mam z grzywki,a policja potrafi dopiec.
Pozdrawiam Z
OC to masz chyba na siebie, a nie na pojazd?Z:
Oj przydaje się czasami,zależy w jakich rejonach mieszkasz i gdzie chcesz go użytkować.Jeden wielki plus duuuuuuużo łatwiejsza sprzedaż(na dożywocie go nie będziesz trzymał).Ja swojego kupiłem z Hiszpani i miesiąc temu przewaliłem go na import jednostkowy(był bez homologacji lecz miał wszystko pozakładane do przeglądu) i mam z grzywki,a policja potrafi dopiec.
A co z ta policja, jak to jest? Serio sa takie czepialskie chlopaki?
Ostatnio zmieniony ndz 09 gru, 2007 przez Q65, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezziguzzi
- Kontakt:
- Krzysztof Wronowski
Jak już pisałem Ministerstwo szykuje nam kolejną zmianę przepisów , która spowoduje niemożność zarejestrowania pojazdu nie rejestrowanego za granicą , a i w przypadku rejestrowanych wymagany będzie komplet dokumentów np mały i duży brief w przypadku importu z Niemiec.
Warto czasem dołożyć klikaset zł i mieć problem z głowy niż później przekradać się opłotkami , tym bardziej, że większość szutrów to drogi publiczne!
Warto czasem dołożyć klikaset zł i mieć problem z głowy niż później przekradać się opłotkami , tym bardziej, że większość szutrów to drogi publiczne!
3fun - bo quady są naszą pasją
- Grzesiek G
A przepraszam , że nie rozumiem - Ameryki to też ma dotyczyć ?Jak już pisałem Ministerstwo szykuje nam kolejną zmianę przepisów , która spowoduje niemożność zarejestrowania pojazdu nie rejestrowanego za granicą
Ostatnio zmieniony śr 12 gru, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.