Rincon 650 TRX problem z biegami
Rincon 650 TRX problem z biegami
Mam ciekawy przypadek i nie wiem gdzie tkwi przyczyna. Otóż w moim Rinconie 650 TRX nie wchodzą mi biegi. Tzn. manualnie wchodzą, ale quad i tak stoi w miejscu. Wajcha zmienia położenie na biegi przód i tył, ale quad i tak stoi w miejscu. Zaznaczam, że wszystkie cięgna chodzą i słyszę, że qaud zatrybia poszczególne tryby od biegów.
Drugi problem , który może być związany z pierwszym to gaśniecie silnika. Wymieniłem olej, świece, wyregulowano mi wszystkie zawory w serwisie i na początku była wszystko ok. ( przez 30 min jazdy) później od nowa problem. Oczywiście reguluje gaźnik, ale są już bardzo wysokie obroty, a po wbicie na Drive zazwyczaj gaśnie.
Czy miał ktoś może podobne problemy
Drugi problem , który może być związany z pierwszym to gaśniecie silnika. Wymieniłem olej, świece, wyregulowano mi wszystkie zawory w serwisie i na początku była wszystko ok. ( przez 30 min jazdy) później od nowa problem. Oczywiście reguluje gaźnik, ale są już bardzo wysokie obroty, a po wbicie na Drive zazwyczaj gaśnie.
Czy miał ktoś może podobne problemy
- Romulus
- Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
- Imię: Roman
Grzechu po pierwsze wygrzebałeś trupa, po drugie jak Ty znajdziesz pasek przeniesienia napędu w Rinconie 650 to ja swojego oddam Ci za free.Grzechu napisał...
Witam mam na imie grzegorz a w hondzie rincon 650 jest pasek a jak sprawdzic przeniesienie napędu
Opisz jaki masz problem to pomożemy Ci go rozwiązać.
Ostatnio zmieniony ndz 25 paź, 2009 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Romulus
Grzechu, tu masz opis Rincona co prawda 680 ale przeniesienie napędu praktycznie jest takie same jak w 650. Trochę usprawnione o hamowanie silnikiem ale co do zasady bez zmian.
http://www.quadzik.pl/index.php?id=229
http://www.quadzik.pl/index.php?id=229
mam problem z przeniesieniem napędu gdy moja honda jest zimna to niechce ruszyc gdy ja zagrzje silnik jest jusz ciepły to zaczyna ruszac ale ja sie włączy wętylator to dopiero zaczyna jezdzic dobrze ale jeszcze nie najlepiej moze byc na ful obrotach i nie jedzie niewiem co temu jest czy sprzegło czy co
Grzechu
- Romulus
prawdopodobnie masz zły olej lub jest go za mało,
Powinieneś używać oleju Motul 5100 ester 10w40 4t. Sprawdzamy olej na ciepłym silniku około 2 minut po zgaszeniu motoru. Honda jest czułą na jakość i stan oleju. Olej przepracowany lub z kroplami wody automatycznie jest przyczyną problemów.
przy zimnym silniku mogą wystepować takie objawy jak piszesz ale w dużo mniejszej skali, zdarza się ślizganie sprzęgła,
Powinieneś używać oleju Motul 5100 ester 10w40 4t. Sprawdzamy olej na ciepłym silniku około 2 minut po zgaszeniu motoru. Honda jest czułą na jakość i stan oleju. Olej przepracowany lub z kroplami wody automatycznie jest przyczyną problemów.
przy zimnym silniku mogą wystepować takie objawy jak piszesz ale w dużo mniejszej skali, zdarza się ślizganie sprzęgła,
-
-