Rejestracja quda powyżej 15Kw

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
wilkxt
Quad:: grizzly 660
Kontakt:

Rejestracja quda powyżej 15Kw

Post autor: wilkxt » śr 24 cze, 2015

Witam
Kupiłem quada grizzly 660, zarejestrowanego jako pojazd samochodowy inny, moc w dowodzie 35kW. Skończył się przegląd, wiec pojechałem na stacje diagnostyczną, diagnosta powiedział, że nie zrobi przeglądu bo moc jest za duża i musi być obniżona do 15kW :shock: . I teraz nasuwa sie kilka pytań:
1.Czy kogoś (czytaj urządników) poj...ło :shock: ?
2. Czy w tym kraju można zarejestrować quada powyżej 15KW? Albo inaczej, on już jest zarejestrowany, czy można zrobić przegląd z taką mocą i go przerejestrować?
3. Zakładając, że nie mozna zrobic przegladu z taką mocą , co mogę zrobic żeby go przerejestrować?
Ostatnio zmieniony śr 24 cze, 2015 przez wilkxt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Rejestracja quda po 15Kw

Post autor: oolsztyniak » śr 24 cze, 2015

Znam podobne przypadki do Twojego.

Jeden z nich do dziś dnia nie ma przeglądu pomimo, że ktoś przecież go zarejestrował i dostał twardy dowód, przegląd przeszedł raz, za drugim razem powiedziani, że moc jest za wysoka w stosunku do pojemności i przeglądu zrobić nie można. Pojazd samochodowy inny to homologacja L7e i w związku z tym wpisem diagnosta jeśli wykona przegląd i go podbije łamie prawo.

Znam też drugi przypadek gdzie diagnosta powiedział w prost "Ktoś przecież wydał mu dowód i wcześniej zrobił przegląd więc ja nie wnikam" i podbił przegląd.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

wilkxt
Kontakt:

Re: Rejestracja quda po 15Kw

Post autor: wilkxt » śr 24 cze, 2015

No super, teraz bede jezdzil po stacjach i liczył szczęscie ze ktoś podbije, normalnie aż się chce wyjechać z tego z tego pięknego kraju tak mocno zepsutego przez urzędasów

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Re: Rejestracja quda powyżej 15Kw

Post autor: Paulus71 » śr 24 cze, 2015

znajdz firmę która obniży ci moc i wystawi odpowiedni papier
potem do diagnosty a potem do wk
mods in progress :-)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » śr 24 cze, 2015

oolsztyniak pisze:Znam podobne przypadki do Twojego.

Jeden z nich do dziś dnia nie ma przeglądu pomimo, że ktoś przecież go zarejestrował i dostał twardy dowód, przegląd przeszedł raz, za drugim razem powiedziani, że moc jest za wysoka w stosunku do pojemności i przeglądu zrobić nie można. Pojazd samochodowy inny to homologacja L7e i w związku z tym wpisem diagnosta jeśli wykona przegląd i go podbije łamie prawo.

Znam też drugi przypadek gdzie diagnosta powiedział w prost "Ktoś przecież wydał mu dowód i wcześniej zrobił przegląd więc ja nie wnikam" i podbił przegląd.
Ten drugi przypadek to mojego braciaka... byla to suzuki ltr450... w dowodzie miala 37Kw...
Bylem z nim w WK zeby go przerejestrowac... i braciak sam sie spytal pani za biurkiem czy to jest wporzadku... ona zawolala kierownika WK ... a on stwierdzil ze jezeli ten pojazd wyszedl z taka homologacja i ktos juz go wczesniej zarejestrowal to on nie widzi problemu w tym zeby pojazd dalej uczrstniczyl w ruchu... co do przegladu.. musisz pojezdzic po stacjach i popytac...

Awatar użytkownika
Zw1erzak
Quad:: Grizzly 700
Imię: Jarek

Post autor: Zw1erzak » czw 22 paź, 2015

Witam,

czy udało Ci się ogarnąć przegląd z tą mocą gada? Pytam ponieważ mam podobny przypadek, w karcie pojazdu jak i w dowodzie mam 34kw. Na początku nie chcieli mi go przerejestrować w wk. po dziennej batalii z wk. udało się zarejestrować. Teraz skończył mi się przegląd , obdzwoniłem dwie stację w moim okręgu a w trzeciej byłem z gadem - u wszystkich dostawałem info. że mi nie podbiją przeglądu bo ma więcej niż 15kw. i ich to nie obchodzi że ma rejestrację i wcześniej u poprzedniego właściciela normalnie mu podbijali w SKP...

wilkxt
Kontakt:

Post autor: wilkxt » czw 22 paź, 2015

Mi też nie chcieli podbić na jednej stacji, a na drugiej nie było problemu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”