Rejestracja quada bez dokumentów
-
- Imię: Paweł
Rejestracja quada bez dokumentów
Witam jestem tu nowy mam na imię Paweł i moja przygoda z kładami dopiero się zaczyna zawsze mi się podobały Quady ale nie miałem na to środków a w ostatnim czasie nabyłem Quada którego dostałem w rozliczeniu niestety Quad nie posiada homologacji ani dokumentów czy też innych papierów potrzebnych do rejestracji. Quad posiada pełne oświetlenie oraz licznik klakson i kierunki czyli wszystko co potrzebne do jazdy publicznej jest sprawny hamulce i itp działa. I moje pytanie jest takie czy można takiego Quada zarejestrować aby można było jeździć po drogach publicznych bez obawy na karę. Jeżeli ktoś miał w wcześniej taką przygodę bardzo bym prosił o pomoc lub informacje w jakim urzędzie pytać o takie rzeczy.
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
Re: Rejstracja quada bez dokumentów
Nie można, ewentualnie wykupienie OC na numer VIN może pomóc przy ewentualnej kontroli.
Ozo Drapers Squad
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
OC nic tu nie pomoże, jeśli chcesz zarejestrować takiego quada to najprościej kupić ramę z dokumentami i zrobić przekładkę.
Kiedyś też się zastanawiałem czy ktoś próbował zarejestrować quada jako SAM, bo teoretycznie można by się o to pokusić![Question :?:](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_question.gif)
Kiedyś też się zastanawiałem czy ktoś próbował zarejestrować quada jako SAM, bo teoretycznie można by się o to pokusić
![Question :?:](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_question.gif)
-
Aha czyli pozostaje mi zmiana ramy a jaki dokument by mnie ratował aby go zarejestrować co bym musiał mieć aby jednak uratować go od zmiany ramy
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Musisz mieć to samo co do każdego innego pojazdu czyli dowód rejestracyjny i umowę + karta pojazdu o ile została wydana. Oczywiście numery muszą być takie same na ramie i dowodzie ![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
-
Czyli standardowe dokumenty jak do rejestracji samochodu. A możecie mi Panowie pomóc jaki Quadzik kupić do jazdy turystycznej czyli podjechać nad rzekę drogą polną lub przejechać się do lasu na grzyby czasem odśnieżyć niewielki podjazd. Dużo wczoraj czytałem na temat ale każdy szuka do zabawy a ja bardziej do rekreacji. I szukam coś w pojemności 250 cm3. Był bym wdzięczny za pomoc jakiej marki kupić.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
dokładnie access spełni Twoje oczekiwania i będzie to dobry wybór
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
-
Re: Rejestracja quada bez dokumentów
Dziękuje bardzo za miłe odpowiedzi i podpowiedz co kupić co rzadko się zdarza na forach i jeszcze raz dziękuje za to i za poświęcony czas. Jeżeli jeszcze mógłbym prosić to czym się różnią te dwa modele ? Bo wygląd bardzo podobny
-
Re: Rejestracja quada bez dokumentów
W kwestii akurat różnic w modelach- proponuję zajrzeć do odpowiedniego działu na forum,tam masz wszystko dokładnie opisane, a możesz nawet utworzyć nowy temat:)