Rejestracja quada bez dokumentów

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
pawelk2002
Imię: Paweł

Rejestracja quada bez dokumentów

Post autor: pawelk2002 » śr 20 mar, 2013

Witam jestem tu nowy mam na imię Paweł i moja przygoda z kładami dopiero się zaczyna zawsze mi się podobały Quady ale nie miałem na to środków a w ostatnim czasie nabyłem Quada którego dostałem w rozliczeniu niestety Quad nie posiada homologacji ani dokumentów czy też innych papierów potrzebnych do rejestracji. Quad posiada pełne oświetlenie oraz licznik klakson i kierunki czyli wszystko co potrzebne do jazdy publicznej jest sprawny hamulce i itp działa. I moje pytanie jest takie czy można takiego Quada zarejestrować aby można było jeździć po drogach publicznych bez obawy na karę. Jeżeli ktoś miał w wcześniej taką przygodę bardzo bym prosił o pomoc lub informacje w jakim urzędzie pytać o takie rzeczy.
Pozdrawiam Paweł

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Rejstracja quada bez dokumentów

Post autor: Ikar » śr 20 mar, 2013

Nie można, ewentualnie wykupienie OC na numer VIN może pomóc przy ewentualnej kontroli.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » śr 20 mar, 2013

OC nic tu nie pomoże, jeśli chcesz zarejestrować takiego quada to najprościej kupić ramę z dokumentami i zrobić przekładkę.
Kiedyś też się zastanawiałem czy ktoś próbował zarejestrować quada jako SAM, bo teoretycznie można by się o to pokusić :?:
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

pawelk2002

Post autor: pawelk2002 » śr 20 mar, 2013

Aha czyli pozostaje mi zmiana ramy a jaki dokument by mnie ratował aby go zarejestrować co bym musiał mieć aby jednak uratować go od zmiany ramy

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » czw 21 mar, 2013

Musisz mieć to samo co do każdego innego pojazdu czyli dowód rejestracyjny i umowę + karta pojazdu o ile została wydana. Oczywiście numery muszą być takie same na ramie i dowodzie :)
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

pawelk2002

Post autor: pawelk2002 » czw 21 mar, 2013

Czyli standardowe dokumenty jak do rejestracji samochodu. A możecie mi Panowie pomóc jaki Quadzik kupić do jazdy turystycznej czyli podjechać nad rzekę drogą polną lub przejechać się do lasu na grzyby czasem odśnieżyć niewielki podjazd. Dużo wczoraj czytałem na temat ale każdy szuka do zabawy a ja bardziej do rekreacji. I szukam coś w pojemności 250 cm3. Był bym wdzięczny za pomoc jakiej marki kupić.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » czw 21 mar, 2013

Access moto/Lucky star 250
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » pt 22 mar, 2013

dokładnie access spełni Twoje oczekiwania i będzie to dobry wybór
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

pawelk2002

Re: Rejestracja quada bez dokumentów

Post autor: pawelk2002 » pt 22 mar, 2013

Dziękuje bardzo za miłe odpowiedzi i podpowiedz co kupić co rzadko się zdarza na forach i jeszcze raz dziękuje za to i za poświęcony czas. Jeżeli jeszcze mógłbym prosić to czym się różnią te dwa modele ? Bo wygląd bardzo podobny

AMRacing_pl

Re: Rejestracja quada bez dokumentów

Post autor: AMRacing_pl » pn 08 lip, 2013

W kwestii akurat różnic w modelach- proponuję zajrzeć do odpowiedniego działu na forum,tam masz wszystko dokładnie opisane, a możesz nawet utworzyć nowy temat:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”