Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
-
- Quad:: Kawasaki Brute Force
- Imię: Krzysiek
Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
Witam wszystkich jestem tu nowy i mam do was pytanie jestem w trakcie zakupu quada i chcę zeby był zarejestrowany , chodzi mi oto że dealer ma quada zarejestrowanego jako ciagnik i mowi ze tak jest lepiej ale ma też jako pojazd inny i chodzi mi oto którą wersję wybrać zeby nie mieć problemów z przegladami w późniejszym czasie . Proszę o pomoc bo szczerze już z glupiałem . Z góry dzięki za odpowiedź .
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Re: Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
W przypadku ciagnika bedziesz mial ograniczona moc i niska skladke ubezpieczenia. Jezeli to odblokujesz to jestes na nielegalu.
-
Ok a jak wygląda sprawa na stacji diagnostycznej, czy diagności się czepiają ze to quad a nie ciągnik czy lepiej szukać takiego co jest jako pojazd samochodowy inny czy jakoś tam, szczerze to jestem zielony w sprawie homologacji quadów
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
W przypadku samochodowego innego (L7e) moc też ograniczona. Max. 15 kW.Visitor1230 pisze:W przypadku ciagnika bedziesz mial ograniczona moc
-
A robił ktoś może przegląd ostatnio przy rejestracji jako ciagnik ???
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Gdzies czytalem ze user mial problemy z traktorem. A debilny diagnosta chcial go wysylac na hamownie. W przypadku pojazdu samochodowego innego bedzie potencjalnie mniej problemow. Tak to widze.krzysiekz73 pisze:Ok a jak wygląda sprawa na stacji diagnostycznej, czy diagności się czepiają ze to quad a nie ciągnik czy lepiej szukać takiego co jest jako pojazd samochodowy inny czy jakoś tam, szczerze to jestem zielony w sprawie homologacji quadów
Dzieki. Tego nie wiedzialem.mesel pisze:W przypadku samochodowego innego (L7e) moc też ograniczona. Max. 15 kW
-
U nas zawsze pod górkę , masakra.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Generalnie l7e daje mniej problemów przy przeglądzie ale jak kupujesz quada na firmę to odliczasz 50%vat i masz wysokie AC. W przypadku ciągnika najważniejsze jest czy masz wpisaną w dowodzie homologację, jeżeli nie to mogą diagnosci kręcić nosem jeżeli jest nr homologacji to niech z wątpliwościami co do jej zasadności idzie do ITS w Warszawie na Jagiellońskiej i tam ją podważa.
Kwestia ograniczeń mocy i vmax jest taka że u każdego dealera l7e ma w dowodzie 15kw a w rzeczywistości jest tyle ile jest a w przypadku traktora również można się dogadać z dealerem. Zależy jeszcze co kupujesz
Kwestia ograniczeń mocy i vmax jest taka że u każdego dealera l7e ma w dowodzie 15kw a w rzeczywistości jest tyle ile jest a w przypadku traktora również można się dogadać z dealerem. Zależy jeszcze co kupujesz
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
W przypadku rejestracji jako traktor musisz wozić gaśnicę i zamontować z tyłu trójkąt. Ograniczenie prędkości jest chyba do 40km/h i tu się zrobi problem jak złapią Ciebie na radarze powyżej tej prędkości.
Robert
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ktoś władował się kiedyś na suszarkę quadem?
Znam może z setkę osób jeżdżących na quadach i nikt nigdy nie wspomniał o mandacie.
Problem pojawia się tylko i wyłącznie wtedy gdy diagnosta jest niereformowalny.
Poza tym nie ma różnic. Ja nigdy nie spotkałem się z problemami podczas przeglądu a jest kilka tematów opisywanych na forum co to diagnosta wyczynia , żeby przeglądu nie podbić.
Teraz 95% quadów rejestrowanych jest jako ciągnik
Znam może z setkę osób jeżdżących na quadach i nikt nigdy nie wspomniał o mandacie.
Problem pojawia się tylko i wyłącznie wtedy gdy diagnosta jest niereformowalny.
Poza tym nie ma różnic. Ja nigdy nie spotkałem się z problemami podczas przeglądu a jest kilka tematów opisywanych na forum co to diagnosta wyczynia , żeby przeglądu nie podbić.
Teraz 95% quadów rejestrowanych jest jako ciągnik
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
![Twisted Evil :twisted:](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_twisted.gif)
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.