Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
-
- Quad:: Kawasaki Brute Force
- Imię: Krzysiek
Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
Witam wszystkich jestem tu nowy i mam do was pytanie jestem w trakcie zakupu quada i chcę zeby był zarejestrowany , chodzi mi oto że dealer ma quada zarejestrowanego jako ciagnik i mowi ze tak jest lepiej ale ma też jako pojazd inny i chodzi mi oto którą wersję wybrać zeby nie mieć problemów z przegladami w późniejszym czasie . Proszę o pomoc bo szczerze już z glupiałem . Z góry dzięki za odpowiedź .
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Re: Rejestracja jako ciągnik czy pojazd inny
W przypadku ciagnika bedziesz mial ograniczona moc i niska skladke ubezpieczenia. Jezeli to odblokujesz to jestes na nielegalu.
-
Ok a jak wygląda sprawa na stacji diagnostycznej, czy diagności się czepiają ze to quad a nie ciągnik czy lepiej szukać takiego co jest jako pojazd samochodowy inny czy jakoś tam, szczerze to jestem zielony w sprawie homologacji quadów
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
W przypadku samochodowego innego (L7e) moc też ograniczona. Max. 15 kW.Visitor1230 pisze:W przypadku ciagnika bedziesz mial ograniczona moc
-
A robił ktoś może przegląd ostatnio przy rejestracji jako ciagnik ???
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Gdzies czytalem ze user mial problemy z traktorem. A debilny diagnosta chcial go wysylac na hamownie. W przypadku pojazdu samochodowego innego bedzie potencjalnie mniej problemow. Tak to widze.krzysiekz73 pisze:Ok a jak wygląda sprawa na stacji diagnostycznej, czy diagności się czepiają ze to quad a nie ciągnik czy lepiej szukać takiego co jest jako pojazd samochodowy inny czy jakoś tam, szczerze to jestem zielony w sprawie homologacji quadów
Dzieki. Tego nie wiedzialem.mesel pisze:W przypadku samochodowego innego (L7e) moc też ograniczona. Max. 15 kW
-
U nas zawsze pod górkę , masakra.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Generalnie l7e daje mniej problemów przy przeglądzie ale jak kupujesz quada na firmę to odliczasz 50%vat i masz wysokie AC. W przypadku ciągnika najważniejsze jest czy masz wpisaną w dowodzie homologację, jeżeli nie to mogą diagnosci kręcić nosem jeżeli jest nr homologacji to niech z wątpliwościami co do jej zasadności idzie do ITS w Warszawie na Jagiellońskiej i tam ją podważa.
Kwestia ograniczeń mocy i vmax jest taka że u każdego dealera l7e ma w dowodzie 15kw a w rzeczywistości jest tyle ile jest a w przypadku traktora również można się dogadać z dealerem. Zależy jeszcze co kupujesz
Kwestia ograniczeń mocy i vmax jest taka że u każdego dealera l7e ma w dowodzie 15kw a w rzeczywistości jest tyle ile jest a w przypadku traktora również można się dogadać z dealerem. Zależy jeszcze co kupujesz
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
W przypadku rejestracji jako traktor musisz wozić gaśnicę i zamontować z tyłu trójkąt. Ograniczenie prędkości jest chyba do 40km/h i tu się zrobi problem jak złapią Ciebie na radarze powyżej tej prędkości.
Robert
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ktoś władował się kiedyś na suszarkę quadem?
Znam może z setkę osób jeżdżących na quadach i nikt nigdy nie wspomniał o mandacie.
Problem pojawia się tylko i wyłącznie wtedy gdy diagnosta jest niereformowalny.
Poza tym nie ma różnic. Ja nigdy nie spotkałem się z problemami podczas przeglądu a jest kilka tematów opisywanych na forum co to diagnosta wyczynia , żeby przeglądu nie podbić.
Teraz 95% quadów rejestrowanych jest jako ciągnik
Znam może z setkę osób jeżdżących na quadach i nikt nigdy nie wspomniał o mandacie.
Problem pojawia się tylko i wyłącznie wtedy gdy diagnosta jest niereformowalny.
Poza tym nie ma różnic. Ja nigdy nie spotkałem się z problemami podczas przeglądu a jest kilka tematów opisywanych na forum co to diagnosta wyczynia , żeby przeglądu nie podbić.
Teraz 95% quadów rejestrowanych jest jako ciągnik
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.