Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800

Post autor: oolsztyniak » pt 06 lut, 2015

DKfan pisze:Apropos sprzętu planuje jeszcze zamówić do wykonania (chyba że rzemieślnicy będą żądać horrendalnych kwot) intrusion bar na tył. W Polsce nie do kupienia po wstępnych poszukiwaniach w US 200$+wysyłka więc trochę przesada za giętą rurę aluminiową.
Jacek nie kupuj tego, przecież to dodatkowa waga do quada :bezradny: :boisię:
DKfan pisze: Moja żona polatała po naszej okolicy XXC i stwierdziła że to najlepszy quad jakim jeździła.
Bo nie jeździła na X8 :wyśmiewacz:
DKfan pisze:no i co najważniejsze uważa że to bardzo ładny quad :-D
Bo nie widziała pomarańczowej X8 :wyśmiewacz:

Oczywiście sobie żartuje Jacku, bezawaryjnej jazdy i zadowolenia ze sprzętu Ci życzę.
No i gratuluje małżonki, która podziela to samo hobby co Ty, jak wiadomo większość żon bardziej narzeka, że mąż jeździ i ani myśli się do tego przyłączyć także duuuuży plus :)

BTW - może zmienić Ci tytuł tematu na jakiś bardziej zgrabny?
Jakby nie patrzeć niewiele wspólnego ma on ze średnicą przewodów :P
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Kiler
Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
Imię: MARIUSZ

Post autor: Kiler » pt 06 lut, 2015

DKfan pisze:Panowie, a jak to jest z tym filtrem powietrza do xxc?
Tak jak pisałem tam ja wróciłem do ori bo było brudno w "gardzielu"
Może kwestia nasączenia,teraz mam olej Motula A3 jest bardzo lepki a przedtem nie pamiętam ale coś innego.
DIABLO TEAM ZGIERZ

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 06 lut, 2015

DKfan pisze:Jechałem i X8 i chwilę XXC dzisiaj i wiem że Sławku musisz zmienić quada.
Jacku, to że zmiana Quada nastąpi to jest już pewne o czym dobrze wiesz :)
Wprawdzie przemawiają za tym trochę inne czynniki niż wymieniasz i nie jest to na pewno czynnik związany z moim niezadowoleniem z obecnego Quada.
Gdybym mógł sobie na to pozwolić to najchętniej bym go zatrzymał do określonej jazdy a kupił innego (wówczas nawet wiem na 100% od kogo :) -już bym był w drodze do Roberta po jego Miśka).
Niestety moja małżonka nie jest tak wyrozumiała żeby zaakceptować drugiego quada w domu i tak pełen szacun dla Niej za to że akceptuje tą moją pasję która jakby na to nie patrzeć do najtańszych nie należy.

Więc jak to bywa, jestem zmuszony do wyboru pośredniego co jak większość z Nas wie, nie jest proste - gdyż nie ma Quada na wszystko. Każdy ma swoje zalety i predyspozycje do określonych warunków.

Niestety zmiana raczej nie nastąpi przed Ukrainą, gdyż nie chcę się uczyć nowego quada w czasie jazdy.

Jeszcze raz Życzę zadowolenia z bomby bo jak widzę znalazłeś Quada który cie cieszy i leży do twojego stylu - więc pozostaje tylko liczyć żeby był bezawaryjny.
pozdro i do zobaczenia na CCW :)
Ostatnio zmieniony pt 06 lut, 2015 przez Zmora1966, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Zmora1966 pisze: Niestety moja małżonka nie jest tak wyrozumiała żeby zaakceptować drugiego quada w domu i tak pełen szacun dla Niej za to że akceptuje tą moją pasję która jakby na to nie patrzeć do najtańszych nie należy.
Przekonaj ją , żeby też zaczęła jeździć :mrgreen:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

No niestety - sukcesem będzie jak ją przekonam żeby jeździła ze mną. Na więcej nie liczę.
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 06 lut, 2015

oolsztyniak pisze: Jacek nie kupuj tego, przecież to dodatkowa waga do quada :bezradny: :boisię:
Oczywiście że walczę z nadwagą ale tą niepotrzebną. IntrusionBar się przydaję, już kilka razy ktoś mi w tył Kymco czy KQ wjeżdzał ale tam kończyło się na pogięciu tablicy czy odgiętej lampie cofania. W Bombkach na ramie Reni z tyłu mamy odsłonięty akumulator i regulator, trafienie w jeden lub drugi mogą zakończyć jazdę. Poza tym to fajny uchwyt do wyciągania quada i mocowania na przyczepie. Jestem przeciwnikiem tych metalowch szyn kolejowych wieszanych z tylu i z przodu, szczególnie w quadach w kórych chronią z tyłu tylko plastiki. O wszystkim zdecyduje cena.
oolsztyniak pisze: Oczywiście sobie żartuje Jacku, bezawaryjnej jazdy i zadowolenia ze sprzętu Ci życzę.
No i gratuluje małżonki, która podziela to samo hobby co Ty, jak wiadomo większość żon bardziej narzeka, że mąż jeździ i ani myśli się do tego przyłączyć także duuuuży plus :)
Dziękuję
Zadowolony już jestem a co do awarii liczę że po przejściu okresu dziecięcego i poprawkach po poprzednim użytkowniku będzie ok. Wiele osób użytkuje je od wielu lat i wykręca naprawdę duże przebiegi.

Małżonka może nie traktuje quada jako hobby (woli projektowanie wnętrz) ale z chęcią jeździ ze mna i prowadzi w łatwiejszym terenie i jeżeli nie ma jakiegoś ważnego zajecia to z przyjemnościa kręci się ze mną po okolicy.
oolsztyniak pisze: BTW - może zmienić Ci tytuł tematu na jakiś bardziej zgrabny?
Jakby nie patrzeć niewiele wspólnego ma on ze średnicą przewodów :P
Zaraz otworzę nowy temat. "Nowy użytkownik Outlander XXC G1 - naprawy i eksploatacja" na naszym forum jest dużo osób z doświadczeniem, a ja będę miał na pewno dużo "oczywistych" pytań więc może taki temat się komuś przyda.
Kiler pisze:
DKfan pisze:Panowie, a jak to jest z tym filtrem powietrza do xxc?
Tak jak pisałem tam ja wróciłem do ori bo było brudno w "gardzielu"
Może kwestia nasączenia,teraz mam olej Motula A3 jest bardzo lepki a przedtem nie pamiętam ale coś innego.
Czy "ori" to skrót od oryginalny?
Ja nasączam produktem K&N nabytym w IC.
Czyli radzisz żeby wrócić do seryjnego filtra?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

DKfan pisze:W Bombkach na ramie Reni z tyłu mamy odsłonięty akumulator i regulator
Widziałem na własne oczy jak właśnie z takiej Bombki wylatuje akumulator wyrywając klemy i niszcząc cele. Może więc to i dobry pomysł? A jeśli nie to warto samemu coś ulepić.
DKfan pisze:Czy "ori" to skrót od oryginalny?
Tak
DKfan pisze:Ja nasączam produktem K&N nabytym w IC.
Ja mam coś z Castrola od Nielota.

O taki

Obrazek

Jak dla mnie jest jak najbardziej ok.

Mocno się lepi :)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 06 lut, 2015

oolsztyniak pisze:
DKfan pisze:W Bombkach na ramie Reni z tyłu mamy odsłonięty akumulator i regulator
Widziałem na własne oczy jak właśnie z takiej Bombki wylatuje akumulator wyrywając klemy i niszcząc cele. Może więc to i dobry pomysł? A jeśli nie to warto samemu coś ulepić.
Tego z usa nie mam zamiaru kupować bo to chore, z przesyłka wyjdzie pewnie w okolicy 300$ :shock:
Mam namiar na ludzi którzy robią orurowanie do terenówek więc mają giętarkę i pomysły, może oni zaproponują rozsądną cenę, jeżeli nie to może nawiedzę znajomych którzy mają zakłąd ślusaski i oni coś wymyślą
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Jacku, patrzę na tą konstrukcję i moim zdaniem ktoś kto ma narzędzia do gięcia plus spawarkę do aluminum, zrobi ci to bez problemu. Nie widzę w tej drabince żadnego "halo"
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
Glodzilla
Quad:: Can am Outlander
Imię: Marcin

Post autor: Glodzilla » pt 06 lut, 2015

oolsztyniak mówiłeś o mnie co mnie wtedy akumulator gonił na torze :D

Czy te 2 rurki muszą być z aluminium ? zwykłe też będą chronić