Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800
Panowie czy ktoś wie jaka jest średnica wewnętrzna przewodów gumowych idących do chłodnicy?
Pojazd Renegade 800X rama G1
W garażu mam wolny czujnik Stage6 i chciałbym go wykorzystać do mierzenia temperatury cieczy, muszę jedynie zakupić adapter do wkręcenia czujnika i nie wiem jakiego rozmiaru.
Oczywiście mogę zmierzyć średnicę zewnętrzną i odjąć grubość ścianek ale może taką wiedzę już ktoś posiada
Pojazd Renegade 800X rama G1
W garażu mam wolny czujnik Stage6 i chciałbym go wykorzystać do mierzenia temperatury cieczy, muszę jedynie zakupić adapter do wkręcenia czujnika i nie wiem jakiego rozmiaru.
Oczywiście mogę zmierzyć średnicę zewnętrzną i odjąć grubość ścianek ale może taką wiedzę już ktoś posiada
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800
jutro zmierzę Ci średnice chłodniczki , którą zakładałem do osiemsetki i pasowała bez problemu
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
Jeśli masz termometr z czujnikiem Stage6 to nie musisz nic dorabiać. Na przednim "baniaku", a dokładniej w głowicy, ROTAX ma zaślepkę od czujnika temperetury. Oryginalny czujnik temp jest wkręcony w tylnym.
Wykręcasz zaślepkę (śrubkę), wkręcasz czujnik podpinasz zasilanie i DONE:)
Wszystko oczywiście na zimnym silniku.
Mam tak zrobione i w renegacie i w mavericku.
Wykręcasz zaślepkę (śrubkę), wkręcasz czujnik podpinasz zasilanie i DONE:)
Wszystko oczywiście na zimnym silniku.
Mam tak zrobione i w renegacie i w mavericku.
- DKfan
To mam głupie pytanie, jaka temperatura jest graniczna w przypadku mierzenia w ten sposób temperatury?
Bo mierzymy w tym przypadku temperaturę głowicy, płaszcza wodnego, oleju?
Bo mierzymy w tym przypadku temperaturę głowicy, płaszcza wodnego, oleju?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Odkręcając śrubkę "zaślepkę" masz dostęp bezpośrednio do plynu chłodniczego. Mierzysz tym samym temperaturę cieczy.
Temperatura przy której włącza sie wentylator to 90st natomiast granicznej nie miałem jeszcze okazji sprawdzać. Moje max to 109st ale to podobno w normie
- DKfan
Dziękuję za wyczerpującą informację. W wolnej chwili zamontuje sobie czujnik, żeby mieć monitoring stanu chłodnicy i nie doprowadzić również do przegrzania.
Echh jeszcze dużo do nauczenia o Bombardierach, ale taka nauka to przyjemność
Echh jeszcze dużo do nauczenia o Bombardierach, ale taka nauka to przyjemność
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
w canamach podstawą jest czysta chłodnica, przed wyjazdem do Albanii zdemontowałem chłodnicę celem umycia, nawet nie błoto tylko owady które są wbite między lamelkami chłodnicy skutecznie osłabiały jej wydajność.
- DKfan
Wiem dlatego właśnie pomyślałem o wskaźniku temperatury. Po każdym wyjeździe myję chłodnice obojętnie czy to Can-Am czy inny quad. Wskaźnik jednak pokarze mi kiedy zaczyna sie problem czyli, brudna chłodnica w czasie wyprawy, wymagająca wyczyszczenia albo chłodnica wymagająca demontażu i gruntownego czyszczenia. Czy też jakiś wyciek w czasie jazdy który jak mi się pokarze na wyświetlaczu to może być za późno.
M&M sQuad
M&M sQuad
Pamiętaj ze gwint na czujniku jest delikatnie inny niż w głowicy. Czujnik jest miedziany i gwint sie podda ale delikatnie posmaruj silikonem do wysokich temperatur.
PS od jak dawna jesteś posiadaczem "quada jedynej słusznej marki"
pytam bo zbiegło sie to trochę ze sprzedażą mojego X-sa...jak sie pózniej okazało handlarzowi
PS od jak dawna jesteś posiadaczem "quada jedynej słusznej marki"
pytam bo zbiegło sie to trochę ze sprzedażą mojego X-sa...jak sie pózniej okazało handlarzowi