Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Średnica wewnetrzna przewodów do chłodnicy. Renegade 800

Post autor: DKfan » śr 04 lut, 2015

Tak właśnie się zastanawiałem czy go nie posmarować silikonem albo klejem do gwintów.

Hmm kupiłem niedawno, ale chyba nie Twój egzemplarz bo na rejestracji CB...
No i do końca nie wiem czy z nim długo będę bo mam z nim pewne perypetie, dzisiaj ma przyjechać do mnie inny sprzęt na wymianę ale tak czy inaczej zostaję przy Renegade lub Renegade z mniej słusznymi plastikami.
Pojeździłem chwilę i nie wyobrażam sobie czego innego w moim garażu, po Renegade już nic nie jest takie same. Dzięki temu sprzętowi można przekroczyć bariery które wydawały się nieprzekraczalne. Przekonałem się, że umiejętności są ważne ale odpowiedni sprzęt potrafi wiele zmienić.
Więc zostaję na stałe w klubie :I love CAN-AM:
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 04 lut, 2015

Kup sobie od razu sztormiaki bo po każdym wyjeździe to Ty na Reni będziesz najbardziej uje... brudny :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

tomlech22

Post autor: tomlech22 » śr 04 lut, 2015

DKfan pisze:Hmm kupiłem niedawno, ale chyba nie Twój egzemplarz bo na rejestracji CB...
Nie, mój był na OST... naprawde fajny egzemlplarz miałem :D
oolsztyniak pisze:Kup sobie od razu sztormiaki bo po każdym wyjeździe to Ty na Reni będziesz najbardziej uje... brudny :-)
Masz racje, założenie poszerzeń lekko polepsza sytuacje ale w porównaniu do outlandera czy grizzly zawsze jestem najbardziej brudny.

Inna sprawa,że cała reszta też bedzie brudna... spod jego tylnych kół :D

Awatar użytkownika
DKfan

Ja mam/miałem poszerzenia i mimo dystansów 45mm na tyle i nie byłem bardziej brudny niż chłopaki na bardziej cywilizowanych quadach.
Poza tym, jakbym chciał jeździć w czystym ubranku to bym zbierał stare samochody i jeździł nimi po mieście w meloniku. W quadzie dla mnie najuważniejszy jest performance, czy będzie brzydki, brudny mało praktyczny mnie nie interesuje. Ma dobrze wchodzić na górki, być stabilny i dawać banan na gębie, a Can-am właśnie po to jest
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Kiler
Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
Imię: MARIUSZ

Post autor: Kiler » śr 04 lut, 2015

No to witaj w klubie.Bedziesz Pan zadowolony.
Ja kupiłem pierwszą bombę w 2008 i tak już zostało.
Bierzemy zawsze u Wojtka , jak kolega kupował uzywke i coś stukalo z tyłu to wymienili dyfer polosie wal i było git.
I nie chodzi mi o zachwalanie sprzedawcy ale o to że nikt się tam nie zastanawia co puka tylko wymieniają aż klient będzie zadowolony.
DIABLO TEAM ZGIERZ

Awatar użytkownika
DKfan

W moim za dużo do wymiany (silnik, skrzynia) i trochę innych rzeczy więc zaproponowałem Wojtkowi że dopłacę do Outa XXC bo to brzydsza Renata, a dla mnie wygląd nie ma znaczenia tylko zachowanie pojazdu, a więc środek ciężkości, zawieszenie itd
Ma być podobno w lepszym stanie, na razie czekam aż go podwiozą Adamowi w Wawie i obejrzy go Shelton. Jak będzie ok to dopłacam i będę śmigał Renatą w Emeryt edition.
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 04 lut, 2015

wow to faktycznie sporo do wymiany :(

Ciekawe czy zrobią, czy ktoś wpadnie na minę?
tomlech22 pisze:Inna sprawa,że cała reszta też bedzie brudna... spod jego tylnych kół :D
No nie do końca, bo u nas właśnie dlatego renia jeździ jako ostatnia :D
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 04 lut, 2015

DKfan pisze:W moim za dużo do wymiany (silnik, skrzynia) i trochę innych rzeczy więc zaproponowałem Wojtkowi że dopłacę do Outa XXC bo to brzydsza Renata, a dla mnie wygląd nie ma znaczenia tylko zachowanie pojazdu, a więc środek ciężkości, zawieszenie itd
Ma być podobno w lepszym stanie, na razie czekam aż go podwiozą Adamowi w Wawie i obejrzy go Shelton. Jak będzie ok to dopłacam i będę śmigał Renatą w Emeryt edition.
Zobaczysz ten Outy to najszybszy quad seryjnie produkowany :) Emerytem bym go nie nazwał :) Bardzo dobra decyzja :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Kiler
Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
Imię: MARIUSZ

Post autor: Kiler » śr 04 lut, 2015

Jak dla mnie to na pewno lepszy od Renaty, jeździ u nas jeden od paru lat zresztą też od Wojtka.
DIABLO TEAM ZGIERZ

Awatar użytkownika
DKfan

Emeryt wyglądowo w stosunku do Renaty :-D a jak potrafi jeździć to wiem. Dla mnie ważne że to tak naprawdę Renegade G1 bo zakochałem się w jej własnościach jezdnych. Sprzęt już przyjechał i Mietek bierze go pod lupę, sam za siebie trzymam kciuki żeby było ok.

Artur, jeżeli chodzi o szybką jazdę to mi nie zależy, nie jeżdżę szybko tylko raczej technicznie, lubię pokombinować, zjazdy podjazdy, trawersy , jakieś dziury itd. Ważne jest dla mnie zachowanie w takich sytuacjach a Renata jest dla mnie ideałem. Potrzebuję mocy, niskiego środka ciężkości i zawieszenia które mogę pod siebie ustawić a tu mam to wszystko czego chcę
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”