Quadzik od 10,000 do 20,000zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Quadzik do 20,000zł

Post autor: oolsztyniak » śr 05 lis, 2014

Zmora1966 pisze:Łukasz, ale nie mylmy pewnych pojęć :)
Zgadzam się i sam w firmie nie stosuje ewidencji pomimo że niektóre auta "prawie" w 100% jeżdżą w celach służbowych.
Jednak nie można twierdzić że nie możesz odliczyć 100% - możesz tylko musisz spełnić pewne wymagania (które są właściwie nie do spełnienia :)

więc generalnie też zalecam odliczyć 50%, jednak to już nie moja decyzja co podatnik postanowi zrobić :)
Ja nie mylę pojęć tylko pisze to co nastąpiło w kwietniu tego roku :-)
Odpiszesz 100% VAT ale jak przyjdzie kontrola to pewnie będziesz musiał go oddać :P

Nie chodziło mi o to, że nie można odliczy bo można - ale kto spełni kryteria do odliczenia? Żyjemy w chorym kraju i mamy chore przepisy i ustawy - US nie odbierze sobie chleba :D

Także kupowanie quada na firmę i sugerowanie się odliczeniem 23% VAT nie ma już raczej większego sensu ... :roll:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » śr 05 lis, 2014

Zmora1966 pisze:V.2013 :)
No to w zasadzie półtoraroczny, a rocznikowo nawet roczny.
Dobra cena, przejechane chyba też nie masz dużo?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

kamilop
Quad:: polaris sportsman 500
Imię: Kamil

Post autor: kamilop » śr 05 lis, 2014

Bylem dzis ogladac w chotomowie cfke 500 w firmie muddy.
Quadzik ogolnie wywarl na mnie pozytywne wrazenie, najgorzej w nim wyglada licznik, ktory jest jakby nie z tej juz epoki;)
Jakosc plastikow w cale nie gorsza jak w grizzly z 2005r ktorego mialem kilka lat temu w posiadaniu.
Niestety nie mialem okazji przejechac sie nim w terenie, jedynie jazda po dosc małym placu. Testowany egzemplarz miał juz zdieta blokade, z miejsca całkiem zrywny na rownej nawierzchni, ciekaw jestem jakby sie zachowywal na nawierzchni dla niego przeznaczonych (szutry, biachy itd).
Decyzja jeszcze nie zapadla, ale na pewno zmienila moj poglad o chinskich quadach. Spodziewalem sie czegos gorszego...

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 05 lis, 2014

Małe sprostowanie do tego co mówisz bo z jedną rzeczą się nie zgodzę. Pamiętaj że siedziałeś na cf moto a nie na pełnoprawnym chińczyku typu bombardier 125 bashan, diablo itp. to jest zupełnie inna jakość wykonania, a teraz pójdź i wypróbuj japońca.
Ozo Drapers Squad

kamilop

moze jeszcze w tym tygodniu podjade do znajomego i pojezdze na kingquadzie 750

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » śr 05 lis, 2014

Ikar, na pierwszy rzut oka drastycznej róznicy China-Japan nie widać, pojawia się po jakimś czasie eksploatacji, plastiki przy spotkaniu z delikatnymi przeszkodami pękają i rozlatują się na drobne, szczególnie te z okolic przedniego zderzaka bo z racji kiepskiego kąta natarcia często spotykają sie z ziemią. W KQ czy Rinconie po prostu się odkształcają a potem wracają do dawnego kształtu

:I love SUZUKI:
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

kamilop

A co powiecie na cos takiego? Mieliscie z tym jakies doswiadczenia?
http://allegro.pl/polaris-sportsman-800 ... 39162.html

Awatar użytkownika
Ikar

Polaris jest specyficzny, żeby jeździł dobrze trzeba o niego dbać.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 05 lis, 2014

Plastiki np w cf 800 są już miękkie, boczne zamiast pękać czy się odkształcać wypinają się bo są na spinkach.
Niestety w 500 są twarde, szczególnie podstopnice, niestety połamane są czymś normalnym i szkoda że tego nie poprawiają :-(
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar

Z 500 się zgodzę z 800 nie do końca bo z mojego doświadczenia wynika że łamią się natychmiastowo zwłaszcza podczas mrozów... moja Honda przeżyła 2 rolki jedna porządna - nie nie pękło, co innego jak przywaliłem w bramę, ale to już moja głupota :D
Ozo Drapers Squad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”