Quad przerywa na wysokich obrotach i się dusi a nawet strzel
-
Quad przerywa na wysokich obrotach i się dusi a nawet strzel
Witam mam taki problem mianowicie mój quad robi tak jak w temacie czyli strzela dusi się ale tylko na wysokich obrotach. Jest to quad ATV250cc Ahemmao Chińczyk. Gdy jadę po drodze i nagle dodamn więcej gazu to się przydusi troszkę po czym nagle przyśpieszy i jak wejdzie na wysokie obroty to trochę strzela co to za przyczyna z góry dzięki i pozdrawiam. I proszę nie pisać zeby kupić cos leprzego bo niestety nie każdego stać od razy na yamahę czy coś innego.
to może spotkac każdego quada, masz albo brudny gaźniczek albo bardzo brudny filtr powietrza albo jakis problem z odpowietrzeniem, jezeli nie chce Ci się oddawac gada do serwicu to umyj filtr, spusc beznzyne z gaźnika i przedmuchaj go przez odpowietrzenie przy otwartej srubie spustowej. Może to coś dać
-
- Quad:: chinol 125...
- Imię: kamil
Re: Quad przerywa na wysokich obrotach i się dusi a nawet st
elo ja mam podobny problem nie wiem coto jest ... juz kupywalem nowy gaznik , ale to jednak nie to .;/ mam tez quada 110cc zabralem z niego moduł zapłonowy do tej mojej 125-tki nie chodzil na nim bylo bez zmian a jak spowrotem go podlączylem to 110 zaczeła tak samo chodzic ;/ pózniej po jakish 4-5 godz 125-tka odpalila a na następny dzien bylo tak samo nie wiem co moze byc . moze zawory ? filter powietrza napawno nie bo anwet go zdjemywalem ;D prosze o odpowiedz pilnie GG: 38675708
-
- Quad:: 110
- Imię: Kzysiek
ja mam 110 cc (chinczyk) robi właśnie tak jak jest napisane dusi sie na wysokich obrotach strzela i gaśnie wyczyściłem gaźnik i filtr powietrza uregulowałem gaźnik i wyczyściłem platynki na świecy . Pomogło może komuś przyda się tak informacja
- waldik32
- Quad:: Bombardier DS650 Baja
- Imię: Waldi
Syf w komorze pływakowej blokujący swobodny przepływ paliwa przez dyszę główną - to główna przyczyna tego typu bolączek. Odkręć komorę pływakową i zobacz czy nie ma jakiegoś syfu który blokuje dysze. W dalszej kolejności sprawdź filtr powietrza - zdejmij go na chwilę i zobacz jak się wkręca. Może też łapać fałszywe powietrze -np. przez pęknięty kruciec ssący na połączeniu gaźnika z cylindrem.
- waldik32
- Quad:: Bombardier DS650 Baja
- Imię: Waldi
...no i dla zasady wymień świece na nową !!!!
-
- Quad:: Quad 110 (china)
- Imię: Kornel
Kolega miał to samo spróbój wyczyścić świece,filter,gaznik i ustaw obroty.Może się przyda u niego to pomogło.Pozdrawiam