Quad - Jaki ? Za ile ? Czy da rade ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Tabasko

Re: Quad - Jaki ? Za ile ? Czy da rade ?

Post autor: Tabasko » wt 14 maja, 2013

Powiem szczerze, że po Waszych wypowiedziach zdecydowałem, że chcę quad sportowy.

@Ikar mam 19 lat

Kanał na youtubie przejrzę jutro, po maturze ;)

@ma-wi przywykłem do tego, że jeśli coś kupuję ma mi to posłużyć i być markowe i porządne. Tak też zrobię z quadem, interesują mnie tylko markowe pojazdy.

Chciałbym zapytać o jeszcze jedną sprawę, mianowicie chodzi mi o kwotę jaką muszę przygotować ? Sprawdzałem allegro, ale nie wiem czy mam sugerować się tymi cenami :)

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 14 maja, 2013

No to mój wiek :) Tak więc chłopie pókiś młody i szalony bierz ośkę z klasy 450, da najwięcej funu. Z wiekiem przesiądziesz się na maszyny bardziej komfortowe. Teraz trzeba się bawić :)

Proponuję więc KFX 450 z biegiem wstecznym, zarejestrowany quad w dobrym stanie to wydatek około 14 tyś zł. Do tego obowiązkowo ubranko i ewentualne koszty doprowadzenia maszyny do perfekcji. Musisz liczyć około 15-16 tyś.

P.S. Też mam to jutro, zostały dwa egzaminy, szczęście że to tylko angielski ustny. Powodzenia :)
Ozo Drapers Squad

ma-wi
Quad:: Był LS-250,jest KFX 700
Imię: Maciek

Post autor: ma-wi » wt 14 maja, 2013

Ikar, KFX 450 to niezly wybor,ale trzeba tez zaznaczyc,ze wszystkie 450 to tak naprawde typowe torowki,a co za tym idzie sa to niewielkie gabarytowo quady,a przy wzroscie 190..... Coz ,najlepiej usiasc za kiera,przymierzyc sie do gada i samemu zdecydowac.

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » wt 14 maja, 2013

ma-wi masz 100% racje. Nie zakładajmy jednak, że Kawka będzie za mała. W porównaniu do YFZ 450, albo KTM 525xc jest to naprawdę spory quadzik. Znam paru rosłych zawodników którzy startują na takich sprzętach i sobie je chwalą. Jedyne co może przeszkadzać to kierownica, którą zawsze można podnieść :)
Ozo Drapers Squad

Tabasko

Post autor: Tabasko » wt 14 maja, 2013

Bardzo dziękuje za odpowiedzi :)
Porozglądam się za KFX 450, przymierze się do niego i dopiero stwierdzę czy taka maszyna mi pasuje. Proszę o nie zamykanie tego tematu, ponieważ chciałbym tutaj jeszcze o coś popytać w przyszłości.
Jeżeli macie dla mnie jeszcze jakieś propozycje to piszcie tutaj lub na pw.
Teraz spadam powtórzyć prezentacje maturalna i idę spać z nadzieję, że jutro wszystko gładko pójdzie na maturze ustnej:) Trzymajcie kciuki. Pozdrowionka

Tabasko

Post autor: Tabasko » śr 15 maja, 2013

Gdzie powinienem szukać quada? Czy są jakieś strony/giełdy/komisy z używanymi sprzętami? :)

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » śr 15 maja, 2013

Są, ale handlarzy bym się wystrzegał. Lepiej kupić od użytkownika prywatnego. Allegro itp.
Ozo Drapers Squad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”