Quad Atv Shineray 250 & Bashan 200 & Eagle 250

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
maly-1001
Quad:: Bashan 200

Re: Quad Atv Shineray 250 & Bashan 200 & Eagle 250

Post autor: maly-1001 » ndz 26 sty, 2014

toczek20 podzielam twoje zdanie moja bajka z chinolem zaczęła się podobnie kupiłem go za 500 zł z rozwalonym silnikiem naprawa wyszła mnie 65 zł tłok z pierścieniami ,13zł klej do aluminium bo karter pękł gdy spadł mu łańcuch ,12 zł zimering pod zębatkę i 20zł zębatka aż 9 zł pół metra drutu ciągnionego na ośkę mocującą wahacz i trochę pracy w warsztacie . Rozebrałem całego quada w drobny mak i wiem teraz ze na pewno nie składał go kolega Marlon bo nie widziałem żadnych śladów tłuczenia młotem i tu moje zaskoczenie widać mój to japoniec bo wszystko pasuje nie rozwiercałem ani jednej dziury :bezradny: .Teraz z innej bajki poprzednio miałem linhaja 300 niby już lepsza maszyna a powiem wam ze miałem go ponad rok 2 razy popękały w nim zawory 100sztuka odkręcił się stator 200 zł od Peugeota używany i po znajomości quad stał miesiąc złamała się oś tylna nie do kupienia za realną kasę udał mi się ją zespawać ale ciągły strach czy nie pęknie znów . To jeszcze nic kumpel miał takiego samego linhaja i proszę stoi do dziś pęknięty zawór i prawdopodobnie uszkodzona głowica :shock: .Nie czekał długo mówi kupuje coś markowego i kupił ADLY 320S silnik subaru zachwalał w niebiosa moc nie samowita ale na ścieżkach byłem wciąż za nim na drodze mierzył mi prędkość 95h on 120 wiadomo markowy aż tydzień temu coś mu za zgrzytało i pech 2 tryby i co teraz importer podobno się wycofał z polskiego rynku pozostają niemcy koszt 2 zębatek 1700 zł no nie małe to już pieniążki w końcu z bezradności kupił drugiego quada na części a mój chinol nadal żyje. W naszej grupie to ja jestem mechanikiem i nie oszukujmy się jeśli ktoś kupuje raptora czy yamahę to nie po to żeby się wybrać nią na niedzielny spacer taką maszynę za takie pieniądze każdy wykorzysta do maksimum a potem patrzy się pozbyć za w miarę rozsądne pieniążki jeśli ktoś decyduje się na chinola to musi liczyć się z jego udoskonaleniem :bezradny: by móc się nim na cieszyć

Awatar użytkownika
killerbudzewo
Quad:: zipp 4 cross 200
Imię: jarek

Post autor: killerbudzewo » pt 07 lis, 2014

JA TAM WOLE ZIPP 4 CROSS 200 JUZ TYLE KM I NIC SIE NIE DZIEJE
killer

pietia506
Quad:: Yamaha Blaster yfs200
Imię: Piotr

Post autor: pietia506 » pn 15 gru, 2014

Witam ja osobiście kupiłem Shineraya 250 powietrze z 2012r przebieg112km za 3000zł facet który mi go sprzedał powiedział że to go nie bawi a ja wiedziałem że jest przerażony tym quadem słaba moc przyspieszenie żółwia. Ja osobiście widziałem potencjał w tym tak zwanym chinolu pierwsza sprawa którą trzeba zrobić w tym quadzie to dobrze go dotrzeć czyli uzbroić się w cierpliwość i nieeeeee katować przez pierwszy tysiąc .Dwa nie wszyscy wiedzą że Shineray ma montowaną seryjnie zębatkę zdawczą 17 zębów na drogi asfaltowe gdzie można się ścigać na szybkość sprawę załatwia zębatka 14-15 zębów za kwotę aż 14zł co daje przyspieszenie i moc. Trzecia sprawa wycięcie przegród w tłumiku z tym że trzeba pamiętać o pozostawieniu jednej w razie dostania sie wody do wydechu ale od góry można ponawiercać koszt dobra flacha dla spawacza . No i wycięcie katalizatora nie wiem do końca czy to ma sens jeżeli chodzi o moc ale na pewno po jakimś czasie się nie zapcha. Teraz kwestia awaryjności to jest tak jak dbasz tak masz zrobiłem nim 2000km bez najmniejszego problemu i awarii po prostu musimy pamiętać o smarowaniu zawieszenia,łańcucha i naciągania go co jakiś czas jeżeli trzeba bo ci wytrze wahacz no to tyle jak ktoś ma jakieś sugestie czy pytania zapraszam na priv i naprawdę nie zniechęcajcie się do tych quadów tym też polatasz.

dragon 123
Quad:: bashan200
Imię: tomasz

Post autor: dragon 123 » sob 17 sty, 2015

mam 5 hinoli i niemam problemu z silnikami ani z ramom wymieniłem wszystke sruby i nakrendki wkleiłem na klej do gwintuw i za...dalam po lasach bez awari
:idź pobiegaj: :I love QUADZIK: :idź pobiegaj: http://quadzik.pl/forum/posting.php?mod ... 103&t=4324# :idź pobiegaj:

Awatar użytkownika
d_felini
Quad:: Lucky Star 250
Imię: Darek

Post autor: d_felini » pn 19 sty, 2015

Witajcie
Ja kupiłem 2 letniego SHINERAYA 250 STXE i użytkowałem go 2 lata bez większych problemów. Przez ten czas chyba tylko wymieniałem olej i klocki raz.
Owszem, śrubki trzeba dokręcać. Czasem trzeba też coś przyspawać.
Ogólnie polecam dla początkujących.
Kilka miesięcy temu przesiadłem się na ACCESS MOTOR Lucky Star 250.
Komfort jazdy zupełnie inny, ale ceny części to porażka, chociaż ponoć i tak tańsze niż do japońców. Np. Uszczelka która powinna kosztować 5 zł, kosztuje 40 zł !!Rozrusznik 350 PLN.
Mniej frajdy z jazdy na automacie w moim odczuciu.
To co mi się podoba w LUCKY to stabilność na drodze i reduktor (1).
Pozdrawiam

jony
Quad:: nie mam jeszcze
Imię: jony

Post autor: jony » pn 25 maja, 2015

Witam zna ktos quada Benyco jakies opinie

mirqs

Post autor: mirqs » pn 15 lut, 2016

Witam dołączam się do pytania powyżej czy ktoś może więcej coś napisać na temat benyco utility 250. Podobno jest to lepszy chińczyk. Czytałem już te wszystkie opinie wyżej i naprawdę nie chce mi się słuchać kup sobie oryginał bo aktualnie wszystkie tego typu w przedziale cenowym 7 tys są bez homologacji, z wymienionymi już wszystkimi podzespołami typu tłoki pierścienie itd na jakie? Na chińskie części bo są po prostu tańsze. Nie jestem początkującym w dziedzinie quadów wcześniej miałem kymco mxu 150 niby wszystko ok ale pora na coś mocniejszego a na oryginalne sprzęty mnie nie stać. Quad benyco jest niedługo w sprzedaży podobno to jest to samo co shineray siedziałem na nim, jechałem oglądałem w sklepie i na pierwszy rzut oka quad jest warty polecenia ale ktoś może ma go dłużej i może coś więcej powiedzieć. Pozdrawiam serdecznie i czekam na opinie i pomoc.

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » pn 15 lut, 2016

Rama i podzespoły to SHINERAY 250 STXE, mam takiego, niezły (trzeba kupić od razu wiadro nakrętek samozaciskowych 8, 10, 12mm, i powymieniać wszystko) :oklaski: , ale....za tą kasę idź w LS używkę, nawet 250cc, naprawdę warto, wiem co piszę, mam LS 300, Shineray 250 STXE, i 150 Automat Chiński, pojeździj z kimś, a przekonasz się :aparat: :cwaniak:

mirqs

Post autor: mirqs » wt 16 lut, 2016

Trochę liczyłem że ktoś tak doradzi tyko ciężko jest kupić dobrego ls. Mam prośbę na co dokładnie zwrócić uwagę przy oglądaniu ls bo każdy ma jakieś mankamenty żeby się nie wkopac?

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » wt 16 lut, 2016

silnik - czy nie kopci, rozrusznik czy kręci bez problemu, jak się rozgrzeje patrz przy pompie wody czy nie mokra, i czy nie rośnie ilość płynu w zbiorniczku wyrównawczym, to że "CYKA I HUCZY SKRZYNIA" te typy tak mają, jak wchodzą biegi, wraz z 1, sprawdź i przejedź się, tylny wahacz czy nie ma pęknięć, patrz pod spodem też, łożyska w tylnej osi, wahacze przednie, zbieżność i stan opon, poszarp wszystko na boki, stan zębatek, łańcuch, prowadnice łańcucha, plastiki, elektryka czy wszystko działa, oraz licznik czy wszystko jest oki. Jak nie ma zastrzeżeń to kup. :I love ACCESS:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”