Quad 20,000 - 30,000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Re: Quad 20,000 - 30,000 zł

Post autor: Paulus71 » pt 21 kwie, 2017

Najwięcej oferuje chyba brutek jeśli weźmiemy pod uwagę poprawny stan techniczny egzemplarzy
mods in progress :-)

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 21 kwie, 2017

Jarek....głosisz najprawdziwszą i jedynie słuszna rację. Nic tylko dobrze polać Ci ;)

Ten tańszy niby ze wspomaganiem, przynajmniej oklejony jakby miał.
Ja już pisałem swoje zdanie w innym temacie co do porównania kinga z miśkiem.
Jak dostaniesz cymesik ze wspomaganiem w dobrej kasie kinga to bierz kinga. Jak gryzli to bierz gryzli. Ten czy ten byle był technicznie OK to da Ci frajdę.
Honda...nie wiem a chciałbym spróbować. Na górze w zawodach rangi topowej przeważnie widać japonię głównie G7 i Rincony. Ale kingi też są - chyba Czarek Woch kingiem lata. Ja po spróbowaniu kq i G wiem, że brałbym to co się ładne trafi w dobrej kasie i nie upierałbym się. Dla mnie jeden ma to lepsze , drugi tamto, żaden nie jest w 100% kompletny i idealny. Ale obydwa są fajne. Ale jestem w mniejszości w tej ocenie tu, choć u mnie w grupie nie jestem sam w tej opinii, są też tacy co mieli G i Kq i na kq lepiej się czuli :bezradny:
Przy kasie 30 kawałków jak kolega wyżej pisze - ja bym brutka spróbował. Ale to ja.
Co do przebiegu. Ten młodszy ma typowe (wg mnie odpowiednie) proporcje dla mieszanej jazdy -troszkę terenu, troszkę turystyki tj 1 mth=20 km. Im mniej kilometrów do mth tym więcej zabawy w miejscu. Gdy 1mth- ok. 10km to już mało trasy. Tak u mnie wychodzi.
A co do snorkli - u nas to jest ten sam temat jak z kręconymi licznikami. Klient by chciał mieć "czysty" sprzęt bez nich. I wtedy do woli można mu wciskać bajki ze nigdy nie był topiony a on je łatwo łyka. Przecież to bzdura. Snorkle często ratują przed zalanie a nieuzbrojony quad po amatorze-kamikadze to gotowa mina. Nie ma na to recepty. U nas prawie wszystkie regularnie jeżdżone quady maja snorkle a tylko1 był utopiony 1 raz (ale snorkle by mu wtedy nie pomogły) a reszta je ma ale do zabawy sporadycznej w wodzie - nie pływa cały czas.
Zresztą wolałbym kupić nawet z 5 x utopionego quada ale nie pracującego z mlekiem w silniku i piaskiem ( po utopieniu przyczepa i płukanka bez pracy silnika) niż po 1 utopieniu ale gdy melepeta nawet nie sprawdziła oleju i jeździła dalej albo jechała z wodą jeszcze 20/30 km na bazę.
Nie ma żadnej reguły na snorkle.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » pt 21 kwie, 2017

Uwierz mi ,że mocy ma wystarczająco jedynie V-max jest mniejszy , ale za to w terenie ogarnia jak mało który quad , wyjazdy z rowów i rzek pod strome podjazdy idzie lepiej ogarnąć niż innym quadem z cvt który potrzebuje więcej gazu do ruszenia co przyczynia się mieleniem kół, hondą ruszasz praktycznie jak chcesz - możesz to robić tak delikatnie ,ze nie stracisz trakcji , jedyne co może ją dyskwalifikować to właśnie ta skrzynia która nie każdemu przypada do gusty bo biegi zmienia jak w samochodzie , ja 90% latam na manualu;) , popatrz jeszcze na brutki bo mocy mają dużo więcej od innych japońców i ceny też są przystępne , jedyny minus to to ,że trzeba o nie bardziej dbać . Osobiście kinga bym sobie odpuścił , co do rincona to zależy czy lubisz taka skrzynię , gryzlak i brutek to fajna opcja z większą przychylnością na gryzlaka

SVVR
Quad:: BRUT 750
Imię: Kuba

Post autor: SVVR » pt 21 kwie, 2017

Wiem że szukasz do około 30 tyś, ale to już blisko do nowego...
dokładając 7 tysi już możesz kupić kinga "new" i z czasem uzbroić pod siebie...

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » pt 21 kwie, 2017

Pawel_ATV pisze:Dzieki za odpowiedzi, generalnie nie zamykam sie na inne marki.
Sadzilem ,ze KingQuad oferuje dobry "value for money".

Przejrzalem Hondy i generalnie widzę ,że można wyrwać młodszy egzemplarz ale mocy trochę mniej.
Oczywiście moja wypowiedź wcześniejsza odnosiła się do tego ;)

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » sob 22 kwie, 2017

A i tak Robson przyzna mi rację że Cf jest jednym z najlepszych quadów w tej cenie. Prawda Robson :) Ale tak na poważnie to święta racja co piszesz. Amen

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » sob 22 kwie, 2017

Jesli cf 500 to tylko krótka wersja , latałem na długiej i była tragedia ;) no chyba ,że do turystyki

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » sob 22 kwie, 2017

Jarecki mam długą 500 i X8 ale tragedi nie ma. Zależy jak co gdzie i kto lata :)
Dla turystyki i branie dzieciaków polecam dwa te bydlaki. Wiadomo chińskie g**** ale 99% quadowców od tego zaczynali. Jak się nie ma co sie lubi to się ma co ma i tyle. Amen

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » sob 22 kwie, 2017

No tak co do x-8 to nie mam zastrzeżeń bo mocy wystarcza i daje dużo fanu ,pomijając problemy wieku dziecięcego (dyfry,i zaworek cisnienia oleju) , ale cf 500 przy tych gabarytach jest dość słaby i tu dam przykład eigera 400 cmm gdzie na podjazdach zamiata cf 500 jak chce mało tego mieliśmy jeszcze wersję na wtrysku chyba x6 czy jakoś tak i też eiger bił ją na głowę , co do modelu krótkiego to jest już bardziej oki jeśli chodzi o jazdę bardziej przeprawową , co do jazdy z dziećmi to jak najbardziej 500 long jest oki więc dokładnie tak jak piszesz ,, zależy jak co gdzie kto lata''

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » sob 22 kwie, 2017

:D ......ee, hmm, chmm, yyyy
Jakby to powiedzieć :bezradny:
Może tak - :I love YAMAHA:
:mrgreen:
V2.....sound of madness :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”