Quad 20,000 - 30,000 zł
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: jaki nowy quad do 30 tys przeprawowy z homologacją
Ceny części możesz sprawdzic w serwisie. Dostępność nanpewno gorsza niz do KQ bo niego jest masa podrobek itd. Czy warto płacić 10 tys wiecej....chyba , az takiej roznicy w koszcie ekseksploatacji nie bedzie. Minus to oczywiście to ze w wielu przypadkach bedziesz skazany wylacznie na cześci z serwisu. Gdyby.jeszcze udalo ci sie.kupic egzemplarz na opnach maxxis zilla to by bylo jeszcze lepiej
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
access 700 ma opony maxis zilla,tzn z tego co wiem to ma je seryjnie kazdy egzemplarz bez zadnych doplat. DKfan jak mozesz to napisz cos o wrazeniach ze wspomaganiem.
- DKfan
A to dobrze bo na zdjęciach niektóre miały jakieś nisko-budżetowe opony. Jeżeli chodzi o wspomagania to w KQ to jest musthave , wersja z EPS ma pewne zmiany w stosunku do KQ bez wspomagania, min przesunięte miejsce mocowania zwrotnicy co skutkuje tym że quad prowadzi się mniej nerwowo. A jeżeli chodzi o użytecznosć to im trudniejszy teren tym obecność wspomagania bardziej pomga, w jeździe po szutrach i dróżkach nie ma to dużego znaczenia, doceniać wspomaganie się zaczyna w tereni, im trudniejszy tym jest większą pomocą, w błocie, piasku, miejscu gdzie kołą grzęzną sprzętem be EPS zdarzały się sytuacje że po kilku minutach mdlały mi ręcę (a ułomkiem nie jestem), przeciętnemu qudowcowi mdlały jeszcze szybciej. W tym samym terenie w tej chwili jestem w stanie jeździć 2-3 krotnie dłużej bez zmęczenia. Kolejnym plusem wspomagania jest to że w terenie można manewrować sprawniej, wykonanie skrętu zajmuję dzięki łatwości jego wykonania mniej czasu.
Moja opinia jest taka:
Jeżeli miałbym wybierać miedzy zwykłym KQ czy nawet ze wspomaganiem, a Ac700 za 26.500 bez zastanowienia wybrałbym Accessa.
Gdybym już jednak miał kupować KQ to tylko ze wspomaganiem. Wersja bez wspomagania nie ma sensu.
Moja opinia jest taka:
Jeżeli miałbym wybierać miedzy zwykłym KQ czy nawet ze wspomaganiem, a Ac700 za 26.500 bez zastanowienia wybrałbym Accessa.
Gdybym już jednak miał kupować KQ to tylko ze wspomaganiem. Wersja bez wspomagania nie ma sensu.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
DKfan mam identycznie,albo access albo KQ z EPS,tylko ze wtedy roznica 14 tys i brak dodatkow,alu felgi kola zilla,wyciagarka,oslony dloni i przedni bumper, wiec wyjdzie okolo16-17 tys.Pomimo ze bardzo chcialbym KQ i zazdroszcze ci jak cholera(pozytywnie oczywiscie) to biorac pod uwage cene i to ze dopiero bede sie uczyl(pewnie szybciej dobijal maszyne) zdecyduje sie raczej na accessa, a z czasem i wiekszymi umiejetnosciami i doswiadczeniem zdecyduje sie na drozsza maszyne.Jutro bede ogladal accessa na zywo i moze podejme ostateczna decyzje.
-
nie zapomnij podzeilic sie wrazeniami
- DKfan
Alex1983sf a ja zazdroszczę Tobie bo gdyby te kilka miesięcy temu był Access do kupienia za 26tys to bym się nie zastanawiał tylko go brał a tak to wydałem sporo więcej. Pewnie trochę bym w nim pozmieniał pod swoje preferencje, czyli zdjął co nieco z tego czym jest obwieszony i zainstalował snorkle i byłbym tak samo zadowolony jak z KQ. KQ ma swoje zalety i wady tak samo jak Grizzly czy Outlander, dużą zaletą jest możliwość kupna pojazdu ze wspomaganiem, duża dostępność zamienników i części tuningowych oraz rozpoznanie przez użytkowników typowych wad. Jednak uważam że te zalety nie są warte kilkunastu tysięcy złotych. Mając do dyspozycji taki budżet można z Accessa zrobić niesamowity sprzęt przeprawowy lub turystyczny.
Ja akurat za KQ z pewnych względów płaciłem trochę taniej a Accessa nie chcieli sprzedać za mniej niż 29,500, rzutem na taśmę kupiłem Suzuki. Owszem jestem bardzo zadowolony, poprawiłem na początek kilka błędów konstrukcyjnych, kilka jak się okazało w roczniku 2013/2014 poprawił producent.
Jak na pierwszy poważny sprzęt AX700 to bardzo "gruby" wybór 50KM może wydawać się niezbyt wygórowaną mocą ale troszkę zajmie nauka jej kontrolowania. Jechałem nim raz i niczym nie ustępował KQ a od starego modelu Grizzly jest dynamiczniejszy. Nie wiem jak z zawieszneiem bo nie miałem okazji próbować w rożnych sytuacjach ale gdyby było "nie takie" to majac taki zaoszczędzony budzet w kieszenie można myśleć o założeniu jakiegoś renomowanego produktu np. sprężyn EPI
Ja akurat za KQ z pewnych względów płaciłem trochę taniej a Accessa nie chcieli sprzedać za mniej niż 29,500, rzutem na taśmę kupiłem Suzuki. Owszem jestem bardzo zadowolony, poprawiłem na początek kilka błędów konstrukcyjnych, kilka jak się okazało w roczniku 2013/2014 poprawił producent.
Jak na pierwszy poważny sprzęt AX700 to bardzo "gruby" wybór 50KM może wydawać się niezbyt wygórowaną mocą ale troszkę zajmie nauka jej kontrolowania. Jechałem nim raz i niczym nie ustępował KQ a od starego modelu Grizzly jest dynamiczniejszy. Nie wiem jak z zawieszneiem bo nie miałem okazji próbować w rożnych sytuacjach ale gdyby było "nie takie" to majac taki zaoszczędzony budzet w kieszenie można myśleć o założeniu jakiegoś renomowanego produktu np. sprężyn EPI
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wspomaganie jest dla dziewczyn
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
W obecnych czasach trudno określić kto dziewczyna a kto nie, zarost i kiełbasa nie świadczą jeszcze o niczym, tak samo cycki. Dla tego kupiłem sobie quada ze wspomaganiem, nigdy nic nie wiadomo.
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ej tam, ej tam...mój QUad ma męski kolor...................... pomarańczowy
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl