Quad 20,000 - 30,000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: jaki nowy quad do 30 tys przeprawowy z homologacją

Post autor: DKfan » śr 04 cze, 2014

Ceny części możesz sprawdzic w serwisie. Dostępność nanpewno gorsza niz do KQ bo niego jest masa podrobek itd. Czy warto płacić 10 tys wiecej....chyba , az takiej roznicy w koszcie ekseksploatacji nie bedzie. Minus to oczywiście to ze w wielu przypadkach bedziesz skazany wylacznie na cześci z serwisu. Gdyby.jeszcze udalo ci sie.kupic egzemplarz na opnach maxxis zilla to by bylo jeszcze lepiej
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Alex1983sf

Post autor: Alex1983sf » śr 04 cze, 2014

access 700 ma opony maxis zilla,tzn z tego co wiem to ma je seryjnie kazdy egzemplarz bez zadnych doplat. DKfan jak mozesz to napisz cos o wrazeniach ze wspomaganiem.

Awatar użytkownika
DKfan

A to dobrze bo na zdjęciach niektóre miały jakieś nisko-budżetowe opony. Jeżeli chodzi o wspomagania to w KQ to jest musthave , wersja z EPS ma pewne zmiany w stosunku do KQ bez wspomagania, min przesunięte miejsce mocowania zwrotnicy co skutkuje tym że quad prowadzi się mniej nerwowo. A jeżeli chodzi o użytecznosć to im trudniejszy teren tym obecność wspomagania bardziej pomga, w jeździe po szutrach i dróżkach nie ma to dużego znaczenia, doceniać wspomaganie się zaczyna w tereni, im trudniejszy tym jest większą pomocą, w błocie, piasku, miejscu gdzie kołą grzęzną sprzętem be EPS zdarzały się sytuacje że po kilku minutach mdlały mi ręcę (a ułomkiem nie jestem), przeciętnemu qudowcowi mdlały jeszcze szybciej. W tym samym terenie w tej chwili jestem w stanie jeździć 2-3 krotnie dłużej bez zmęczenia. Kolejnym plusem wspomagania jest to że w terenie można manewrować sprawniej, wykonanie skrętu zajmuję dzięki łatwości jego wykonania mniej czasu.
Moja opinia jest taka:
Jeżeli miałbym wybierać miedzy zwykłym KQ czy nawet ze wspomaganiem, a Ac700 za 26.500 bez zastanowienia wybrałbym Accessa.
Gdybym już jednak miał kupować KQ to tylko ze wspomaganiem. Wersja bez wspomagania nie ma sensu.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Alex1983sf

Post autor: Alex1983sf » śr 04 cze, 2014

DKfan mam identycznie,albo access albo KQ z EPS,tylko ze wtedy roznica 14 tys i brak dodatkow,alu felgi kola zilla,wyciagarka,oslony dloni i przedni bumper, wiec wyjdzie okolo16-17 tys.Pomimo ze bardzo chcialbym KQ i zazdroszcze ci jak cholera(pozytywnie oczywiscie) to biorac pod uwage cene i to ze dopiero bede sie uczyl(pewnie szybciej dobijal maszyne) zdecyduje sie raczej na accessa, a z czasem i wiekszymi umiejetnosciami i doswiadczeniem zdecyduje sie na drozsza maszyne.Jutro bede ogladal accessa na zywo i moze podejme ostateczna decyzje.

szymoneski

Post autor: szymoneski » śr 04 cze, 2014

nie zapomnij podzeilic sie wrazeniami :)

Awatar użytkownika
DKfan

Alex1983sf a ja zazdroszczę Tobie bo gdyby te kilka miesięcy temu był Access do kupienia za 26tys to bym się nie zastanawiał tylko go brał a tak to wydałem sporo więcej. Pewnie trochę bym w nim pozmieniał pod swoje preferencje, czyli zdjął co nieco z tego czym jest obwieszony i zainstalował snorkle i byłbym tak samo zadowolony jak z KQ. KQ ma swoje zalety i wady tak samo jak Grizzly czy Outlander, dużą zaletą jest możliwość kupna pojazdu ze wspomaganiem, duża dostępność zamienników i części tuningowych oraz rozpoznanie przez użytkowników typowych wad. Jednak uważam że te zalety nie są warte kilkunastu tysięcy złotych. Mając do dyspozycji taki budżet można z Accessa zrobić niesamowity sprzęt przeprawowy lub turystyczny.
Ja akurat za KQ z pewnych względów płaciłem trochę taniej a Accessa nie chcieli sprzedać za mniej niż 29,500, rzutem na taśmę kupiłem Suzuki. Owszem jestem bardzo zadowolony, poprawiłem na początek kilka błędów konstrukcyjnych, kilka jak się okazało w roczniku 2013/2014 poprawił producent.

Jak na pierwszy poważny sprzęt AX700 to bardzo "gruby" wybór 50KM może wydawać się niezbyt wygórowaną mocą ale troszkę zajmie nauka jej kontrolowania. Jechałem nim raz i niczym nie ustępował KQ a od starego modelu Grizzly jest dynamiczniejszy. Nie wiem jak z zawieszneiem bo nie miałem okazji próbować w rożnych sytuacjach ale gdyby było "nie takie" to majac taki zaoszczędzony budzet w kieszenie można myśleć o założeniu jakiegoś renomowanego produktu np. sprężyn EPI
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 05 cze, 2014

Wspomaganie jest dla dziewczyn :mrgreen:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » czw 05 cze, 2014

W obecnych czasach trudno określić kto dziewczyna a kto nie, zarost i kiełbasa nie świadczą jeszcze o niczym, tak samo cycki. Dla tego kupiłem sobie quada ze wspomaganiem, nigdy nic nie wiadomo.
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » czw 05 cze, 2014

ej tam, ej tam...mój QUad ma męski kolor...................... pomarańczowy :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

szymoneski

Post autor: szymoneski » pt 06 cze, 2014

i jak Alex1983sf
oglądałeś tego quada?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”