Quad 125 proszę o radę

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Kruk`son
Quad:: ATV 125ccm
Imię: Damian

Quad 125 proszę o radę

Post autor: Kruk`son » pn 04 mar, 2013

Witam. Zacznę od samego początku. Quad nie chciał odpalić tylko pykało w przekaźniku więc sprawdziłem przekaźnik i okazało się że jest dobry. Więc sprawdziłem rozrusznik i na krótko nie kręcił więc myślałem że już mam przyczynę. Nic bardziej mylnego, po jego demontażu okazało się że działa. Zdemontowałem lewą stronę silnika(osłona magneta) i magneto ani drgnie. Ten łańcuszek co jest z tyłu i napędza go rozrusznik podczas odpalania kręci się tylko w jedną stronę a w drugą nie. Proszę o rady co to może być? Jaka jest tego przyczyna? Wiem że raczej nie banalna.Z góry dziękuje

daniels901
Quad:: Bombardier 125
Imię: Daniel

Re: Quad 125 proszę o radę

Post autor: daniels901 » ndz 10 mar, 2013

Wał staną.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » ndz 10 mar, 2013

Daniels, co Ty za pierdoły piszesz. Albo pełna, składna i poprawna polonistycznie odpowiedź albo wcale.
Krukson, wykręć świecę i spróbuj zakręcić magnetem. Wtedy będziemy dalej myśleć.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

daniels901

Post autor: daniels901 » pn 11 mar, 2013

Czytałem gdzieś na internecie gościo miał podobny problem.
Silny Byk Quad 125

Kruk`son

Post autor: Kruk`son » wt 12 mar, 2013

Ja też już się sporo oczytałem ale każdy przypadek jest inny, tak jak z lekarzem raz trafi co Ci jest a drugim przepisze nie to co trzeba. Jutro postaram się tak zrobić ale obawiam się że wykręcenie nie pomoże ale spróbuje i dam znać. A jak nie to pewnie drugą stronę silnika trzeba będzie rozbierać ale to już jak będzie cieplej.

Kruk`son

Post autor: Kruk`son » czw 25 kwie, 2013

Witam ponownie. Dość dawno mnie nie było ale nie miałem dostępu do quada. Po wykręceniu świecy magneto ruszyło ale z dość dużym oporem przy użyciu klucza. Wyczuwalne jest że w jednym momencie jest ciężej. Jakieś sugestie co mogło się zepsuć ? Proszę o szybko odpowiedź bo nie wiem co mam dalej rozbierać, drugą stronę silnika ?

pozdrawiam

daniels901

Post autor: daniels901 » pt 03 maja, 2013

Zajrzyj do głowicy bo miałem tak samo.
Silny Byk Quad 125

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”