Quad 110cm3 chińczyk problem z odpaleniem!!

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
SibMajster

Post autor: SibMajster » pn 04 sty, 2010

znaczy tego quada da się opalić na popych bo już to robiłem tylko postał trochę w garażu i nie chce odpalić a iskra jest bo świeca jest nowa japońska ale nie wiem może to wina gażnika?

krokodyl1
Kontakt:

Post autor: krokodyl1 » pn 04 sty, 2010

PIOTR_15,

Witaj Piotr
cyniczne komentarze i wypowiedzi nic nie wnoszą do porad.Teraz ja ale bardzo nie chętnie bendę złośliwy. pozwolić mi, musisz,bo jest wolność słowa! Jeśli tatuś kupił Ci nowy sprzęt i go serwisuje to się ciesz że masz tatusia!!! Pamiętaj o tym że są ludzie którzy składają takie sprzęty z niczego, i też tutaj szukają porad bo nie mają "TATUSIA". Takim osobom chylę czoła bardzo nisko. Panowie nie moneta a zamiłowanie i pasja czyni z człowieka QUADOWMENA. No tak sobie to nazwałem. Oj rozpisałem się za bardzo, przepraszam.
Pozdrawiam i bardzo chętnie poczytam porad odnośnie ATV 110 bo nie jest t sprzęt idealny i zawsze coś można w nim unowocześnić.
krokodyl

krokodyl1
Kontakt:

Post autor: krokodyl1 » pn 04 sty, 2010

SibMajster,
Gażniki w tych quadach są jakie są ja założyłem córce do maleństwa MIKUNI. Są to koszty 150- 200 zł. Podstawa, załóż kranik, filterek paliwa ale taki o większej wydajności. Rozkęć gaźnik, umyj i przedmuchaj. jeśli twój sprzęcik jest w miarę nowy to przepłukaj zbiornik bo tam jest na pewno syfek.Chińskie gaźniki mają strasznie grubą iglice więc paliwo musi być czyste bo wiesza się albo zalewa. Jeszcze raz powtarzam, nałądowany akumulator. No i mechanik. Możesz się męczyć przez miesiąc a mechanior wypatrzy błedy w 20 minut. Rozumiem że chciał byś sam ale nie zawsze tak się da.Zrobisz coś i jesteś pewien że jest dobrze a kto inny i tak znajdzie błąd.Poświęć parę złotych i ciesz się Jazdą.
krokodyl

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 04 sty, 2010

Ale w tym temacie są bzdury :shock:
W ŻADNYM quadzie gdy jest sprawny silnik zimą nie trzeba grzać świecy! To nie motorynka:)
Jak sam zauważyłeś silniki pracują w ekstremalnych warunkach...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

SibMajster

Post autor: SibMajster » wt 05 sty, 2010

Witam odpaliłem go przez kabelki od akumulatora samochodowego i nic.Wykręciłem świece była zalana przeczyściłem ją i dalej nic wyciągnołem i znowu była zalana to podgrzałem ją jak pisaliście i dalej nic.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 05 sty, 2010

Jeżeli świeca się zalała to znaczy, że paliwo dochodzi - jedna teza mniej.

Przeczyść gaźnik po pierwsze.
Po drugie sprawdź filtr powietrza i zobacz czy normalnie dopływa ci powietrze.
Po trzecie sprawdź iskrę.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

SibMajster

iskre sprawdzałem jest ok.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 05 sty, 2010

Pozostaje Ci reszta :)

SibMajster

To jak to sprawdze to dam znać :D

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » śr 06 sty, 2010

"krokodyl1"

PIOTR_15,

Teraz ja ale bardzo nie chętnie bendę złośliwy. pozwolić mi, musisz,bo jest wolność słowa! Jeśli tatuś kupił Ci nowy sprzęt i go serwisuje to się ciesz że masz tatusia!!! Pamiętaj o tym że są ludzie którzy składają takie sprzęty z niczego, i też tutaj szukają porad bo nie mają "TATUSIA".
TROLU FOROWY, wszystko co mam, quady, dom itd, na to wszystko TATUŚ mi nie dał, musiałem sam zapracować, proponował bym Ci trochę wyhamować ze słownictwem!!!!

Co do chińczyka 110 też mam takiego, kupiłem go synowi, problemy zawsze z nim są, ale to co Ty wypisujesz i te patenty rozruchowe przechodzą wszelkie granice, nie uważasz że masz coś z głową, co.

KIEDY SIĘ JAKIŚ MODERATOR ZA TO WEŹMIE I ZROBI CO TRZEBA!!!!!
Ostatnio zmieniony śr 06 sty, 2010 przez PIOTR_15, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Chińskie quady”