Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Ciężko będzie zrobić taki węzeł, który prędzej czy później się nie poluzuje.
Myślę, że jednak warto korzystać ze sprawdzonych i testowanych przez bardziej doświadczonych jeźdźców rozwiązań.
P.S.
Żaden off-top.
Widzę, że prawie po sąsiedzku to może uda się kiedyś spotkać nad Wisłą . Bardzo dawno tam nie jeździłem.
Myślę, że jednak warto korzystać ze sprawdzonych i testowanych przez bardziej doświadczonych jeźdźców rozwiązań.
P.S.
Żaden off-top.
Widzę, że prawie po sąsiedzku to może uda się kiedyś spotkać nad Wisłą . Bardzo dawno tam nie jeździłem.
Albo kilka/naście trytytek i dla dodatkowego mocowania oraz asekuracyjnie mocno napięta guma/ekspander od spodu. Dołożyłem 2 długie śruby jak na fotce i można spinać. Mam taką samą i się trzyma.
V2.....sound of madness
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Też jest to sposób. Widziałem na własne oczy w Oulanderze i działa. Nie takie rzeczy mocuje się skutecznie na trytytki czy szarą taśmę .
W MXU oczywiście tak się nie da bo rozstaw rurek bagażnika na to nie pozwala.
W MXU oczywiście tak się nie da bo rozstaw rurek bagażnika na to nie pozwala.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Mocowanie tych zapinek do skrzynki to w sumie nie problem bo uszczelnisz je silikonem i nie będą ciekły. Oczywiście są 2 minusy w postaci dziurawienia bagażnika i tego że na te gumowe zapinki będzie mało miejsca od strony kierownicy bo tam rurki bagażnika są dość blisko plastiku a trzeba to naciągnąć
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
W prostym montażu przeszkadza mi teraz trochę dodatkowe oświetlenie. Muszę pokombinować.
- Przysek
- Quad:: Yamaha Grizzly 660
Ja dosyć często pojawiam się nad Wisłą. Będziesz w okolicy, daj znaćmesel pisze:Widzę, że prawie po sąsiedzku to może uda się kiedyś spotkać nad Wisłą . Bardzo dawno tam nie jeździłem.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Może nie taką skrzynkę ,ale de walta ds 150 mocowałem na tryty ( najgrubsze ) jak dla mnie najłatwiejsze rozwiązanie które spełnia się w 90% - przy rolce odpadnieRobsson pisze:Albo kilka/naście trytytek i dla dodatkowego mocowania oraz asekuracyjnie mocno napięta guma/ekspander od spodu. Dołożyłem 2 długie śruby jak na fotce i można spinać. Mam taką samą i się trzyma.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Jutro będę kombinował ale też się zastanawiam czy bawić się w jakieś poważne mocowania czy nie zrobić tego po rosyjsku ....czyli prosto i skutecznie .
Muszę tylko przerobić mocowanie leda i wysunąć go 2 cm do przodu.
Muszę tylko przerobić mocowanie leda i wysunąć go 2 cm do przodu.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Skrzynka jak na ten moment zamocowana trytytkami. Trzyma się wyjątkowo solidnie. Fakt, że nie bardzo miałem też wenę na zabawę z mocowaniami do leda.
Dzisiaj zamontowałem wreszcie porządny włącznik do leda i mogłem uruchomić całą instalację. Chciałem aby był pionowo ale nie znalazłem odpowiedniego miejsca na kierownicy. Ostatecznie wylądował w dziwacznej pozycji ale co najważniejsze jest to mega funkcjonalne rozwiązanie.
Dzisiaj zamontowałem wreszcie porządny włącznik do leda i mogłem uruchomić całą instalację. Chciałem aby był pionowo ale nie znalazłem odpowiedniego miejsca na kierownicy. Ostatecznie wylądował w dziwacznej pozycji ale co najważniejsze jest to mega funkcjonalne rozwiązanie.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Weekend bez przejażdżki to czas stracony więc mimo doskwierającego kręgosłupa wyskoczyliśmy z kolegą Przysek na małą "wycieczkę nad rzeczkę". Dawno tam nie byłem ale cały czas jest tak samo fajnie .
Mimo, że krótko to było treściwie. Było błoto, koleiny, woda, piach, zwiedzanie lasu, podjazdy, trawersy .... czyli to co lubimy .
Mimo, że krótko to było treściwie. Było błoto, koleiny, woda, piach, zwiedzanie lasu, podjazdy, trawersy .... czyli to co lubimy .