problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
Re: problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
w ustawieniach serwisowych zawory ssanie 0,6 wydech 0,16 czyli w normie jeśli oczywiście na ssaniu szczelinomierz na 0,10 wchodzi ciasno a 0,5 lekko ja u siebie śrubkę powietrza mam 2 x po 360"
sprawdź jak pracuje linka gazu i czy schodzi do ustawień śrubki obrotów pod tym czarnym plastikiem na gaźniku
jak miałeś wcześniej jak kupiłeś też tak było
sprzęgiełko doszło?
sprawdź jak pracuje linka gazu i czy schodzi do ustawień śrubki obrotów pod tym czarnym plastikiem na gaźniku
jak miałeś wcześniej jak kupiłeś też tak było
sprzęgiełko doszło?
smak wolności ---- try this
sprzegielko doszlo, jest ok. jak juz kupiłem tez tak obroty trochę szalały, linka sie opiera o srubke regulacji, mozliwe ze przyczyna jest krociec od gaznika ten gumowy, bo mam go troche spekanego z zewnatrz, moze sa jakies mikro pekniecia calosci.
ok, problem rozwiazany najprawdopodbniej, jeszce raz zajalem sie gaznikiem, okazalo sie ze iglica jest na 4 ząbkuod góry, czyli bogata mieszanka w paliwo, wsuwke przesunalem na zabek 3 od góry i jest juz duzo lepiej, nie okapca na czarno swiecy.
no to cacy
co do krućca, tania kuracja regenerująca. Udaj się do najbliższego zakładu wulkanizacji i poproś by si wysmarowali klejem TERMOPRES to taki czarny klej na ciepło. Żadnym innym
najpierw wyczyść w rozpuszczalniku, nagrzej (jak możesz) później naginaj na pęknięciach i smaruj. Tani zabieg a skuteczny możesz też posmarować i później w domu podgrzać już 30/40 " C wystarczy......
co do krućca, tania kuracja regenerująca. Udaj się do najbliższego zakładu wulkanizacji i poproś by si wysmarowali klejem TERMOPRES to taki czarny klej na ciepło. Żadnym innym
najpierw wyczyść w rozpuszczalniku, nagrzej (jak możesz) później naginaj na pęknięciach i smaruj. Tani zabieg a skuteczny możesz też posmarować i później w domu podgrzać już 30/40 " C wystarczy......
ok, dzieki za pomocne info, ja sprzegielko kupilem uzywane na allegro, wyszlo najtaniej, a działa, jak przestanie to bede mysla co dalej, elementy podwozia, jak galki, gumy, sworznie itd sa w porzadku, jedynie tylny amortyzator za szybko odbija, ale nie przeszkadza mi to zbytnio, co do pluga to przydal by mi sie, ze zrobieniem nie bedzie problemu- ostatniego quada jakiego mialem wyszedl z mojej fabryki garazowej:P
używane powiadasz, i dobrze skoro działa
jakieś sensowne pieniądze dałeś ?
co do pługu na dniach wrzucę filmik ok.
jakieś sensowne pieniądze dałeś ?
co do pługu na dniach wrzucę filmik ok.
- Załączniki
-
- zaprojektowany tak by miał zastosowanie nie tylko w traktorku
- 1388682254428.jpg (17 KiB) Przejrzano 4764 razy
150 zł, wiec cena bardzo atrakcyjna mysle. Narazie nie widac zadnych zapowiezi awarii, wizualnie tez wyglada o niebo lepiej od mojego, dzieki za filmik
filmik przesłany na YouTube trochę g**** jakość ale jak coś to pisz na (pw) to ci wyjaśnię bądź podrzucę dokładniejsze foto.....
ok, tylko na razie nie ma na twoim profilu na youtube tego filmu.
https://www.youtube.com/watch?v=A1_FL89u_Ow
jest tu jak coś nie będziesz wiedział to pisz
jest tu jak coś nie będziesz wiedział to pisz