problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
Re: problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
ok, bylby wdzieczny za filmik, ze po angielsku to niewazne. czyli muszę zdjąć glowice, cylinder, lewa pokrywe z magneta i magneto i dostane sie do zębatki napędzającej łańcuch?
magneto pływa w oleju? czy jest sucho? magneto da sie zdjac scagaczem trójramiennym do łożysk? czy nie ma o co zachaczyc? jak ty sobie poradziles ze sciagniciem go?
magneto pływa w oleju? czy jest sucho? magneto da sie zdjac scagaczem trójramiennym do łożysk? czy nie ma o co zachaczyc? jak ty sobie poradziles ze sciagniciem go?
pokręciłeś trochę. GŁOWICY NIERUSZASZ. SCIĄGASZ TYLKO DEKIELEK OKRĄGŁY . TYLKO!!!!! tu masz film you toube Yamaha 350 Engine Teardown Part 1 of 3
to jest starszy silnik ale zasada ta sama, magneto jest w kąpieli olejowej czyli spuszczasz olej przed robotą. na filmie to co ważne jest do 3,05 min. Po odkręceniu zębatki rozrządu wyciągasz ją na drucie spuszczasz łańcuszek w dół wtedy łatwo wyjmujesz łańcuszek zamieniasz na nowy wciągasz go drutem itd. pamiętaj by uprzednio ustawić go na znakach, jak pokazane na filmie bądź po złożeniu tłok g.m.p i znaki jak pokazane na filmie na magnecie masz mieć T w okienku dekla, a dalej poczytaj w moich postach wcześniejszych w tym temacie.
magneto popukałem młoteczkiem z każdej strony delikatnie i mi zeszło , a oryginalny ściągacz kupisz na allegro za 30 zł
Bez urazy ale jak tego nie zrozumiałeś to poszukaj dobrego serwisu może tak będzie lepiej....
to jest starszy silnik ale zasada ta sama, magneto jest w kąpieli olejowej czyli spuszczasz olej przed robotą. na filmie to co ważne jest do 3,05 min. Po odkręceniu zębatki rozrządu wyciągasz ją na drucie spuszczasz łańcuszek w dół wtedy łatwo wyjmujesz łańcuszek zamieniasz na nowy wciągasz go drutem itd. pamiętaj by uprzednio ustawić go na znakach, jak pokazane na filmie bądź po złożeniu tłok g.m.p i znaki jak pokazane na filmie na magnecie masz mieć T w okienku dekla, a dalej poczytaj w moich postach wcześniejszych w tym temacie.
magneto popukałem młoteczkiem z każdej strony delikatnie i mi zeszło , a oryginalny ściągacz kupisz na allegro za 30 zł
Bez urazy ale jak tego nie zrozumiałeś to poszukaj dobrego serwisu może tak będzie lepiej....
smak wolności ---- try this
spoko wszystko gra, zrozumialem:)
ok dzis zaczalem prace, wszystko ok, tylko jest problem ze sciagnieciem magneta, sciagacza jakos nigdzie nie moge znalezc;/;/ mloteczkiem tez delikatnie stukalem ale lipa. masz jakis konkretny sposob? gdzie pukac i w jaki sposob?aby nie pokrzywic nic. musze tez wymienic bendiks bo nieraz slizgnie juz wiec bez magneta nie da rady;/
http://allegro.pl/yamaha-yfm-kawasaki-klf-kvf-klt-suzuki-sciagacz-i4276979426.html
proszę bardzo
interesuję mnie o jaki bendiks Ci chodzi?. Jedyne co mi przychodzi to sprzęgiełko rozrusznika czy tak? Słyszysz stuki podczas kręcenia i po zgaszeniu pojedyncze stuknięcie?
proszę bardzo
interesuję mnie o jaki bendiks Ci chodzi?. Jedyne co mi przychodzi to sprzęgiełko rozrusznika czy tak? Słyszysz stuki podczas kręcenia i po zgaszeniu pojedyncze stuknięcie?
no tak sprzegielko rozrusznika, dokladnie tak jak mowisz, takie objawy.
miales ten sam problem? jesli tak to masz jakis namiar skad mozna wyrwac takie sprzegielko:>?
miales ten sam problem? jesli tak to masz jakis namiar skad mozna wyrwac takie sprzegielko:>?
miałem te same objawy i pisałem już o tym na tym forum, nadmienię iż jazda z takim sprzęgiełkiem morze uszkodzić dekiel alternatora w miejscu dokręcania śrub dekla, sprawdź czy nie poci ci się przy śrubach, jeśli tak to masz już pęknięcia a sprzęgiełko jest już dostępne na allegro w dużych ilościach http://allegro.pl/yamaha-grizzly-wolverino-big-bear-nowe-sprzeglo-i4249633557.html
a jak zawieszenie dobre nie wybite
a jak zawieszenie dobre nie wybite
zawieszenie mam OK, ladnie powoli odbija, kurcze drogie to sprzegielko no ale coz;/ dzieki za pomoc:)
spoko nie ma sprawy....
jeśli chodzi o sprzęgiełko to i tak najtańsze, w serwisie trzy razy tyle zabulisz.
O zawieszenie pytam bo stosowałem TANIE zamienniki jak coś to wiesz gdzie pytać.
daj znać jak uruchomisz gada.....
powodzenia.
jeśli chodzi o sprzęgiełko to i tak najtańsze, w serwisie trzy razy tyle zabulisz.
O zawieszenie pytam bo stosowałem TANIE zamienniki jak coś to wiesz gdzie pytać.
daj znać jak uruchomisz gada.....
powodzenia.