Renegade 800

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad:: Renegade 800 XXC
Imię: Łukasz
Kontakt:

Re: Renegade 800

Post autor: syciu » pt 07 gru, 2012

Hej Marten, tak mam ale pogoda nie sprzyja strojeniu a do tego za ok tydzien zawias przychodzi dopiero :) bo całą paka się opóżniła :)
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

ZONEparts.pl

Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Kontakt:

Post autor: syciu » pt 07 gru, 2012

AAA a tobie Bartek przysłał co miał? :)

ZONEparts.pl

marten
Quad:: bombardier 800
Imię: Grzegorz

Post autor: marten » pt 07 gru, 2012

Jeszcze nie ale dzisiaj organizujemy

k3m0t1989
Quad:: renegade 800x
Imię: Tomek

Post autor: k3m0t1989 » czw 10 sty, 2013

panowie pomoże ktoś ? bo coś mi fochy stroi renata.

Zainstalowałem xenony, bez żadnych przeróbek, wyjąłem żarówki, wsadziłem żarniki i pod normalne wtyczki podpiałem i było dobrze ze 3 miesiace. Jak się zrobiło zimniej to quad coś świruje. Odpalam i sobie chodzi, włącze xenony to gaśnie i wyskakuje communication failure, wyjme kluczyk, odczekam chwile i moge odpalać. Jak przejade z 10km i włącze ksenony to problemu żadnego nie ma. Pomyślałem że coś psują wiec przerzuciłem je na światła długie i wsadziłem normalne żarówki w mijania. No i też są problemy, jak włącze światła to quad działa tylko coś nie chce trzymać wolnych obrotów, jak miałem ksenony to też jak odpuszczałem gaz i prawie stawałem to gasł (w zime, bo jak było cieplo to z zero problemow z ksenonami), teraz też nadal gaśnie czy światła są włączone czy nie i obojętnie które czy palniki czy hb3. Musze mu bardzo bardzo delikatnie gaz odpuscić jak stoje i chwile sie zadławi ale zaczyna pracować na wolnych. Ale i tak czesciej zgaśnie niz zacznie pracować na wolnych. Odpalanie też musi być z dodaniem gazu.

co się porobiło ? czy może coś z wolnymi obrotami ? da się je podnieść bez laptopa ? czy może akumulator jest na wykończeniu bo jak było ciepło to takich atrakcji nie miałem. Aktualnie akumulator pod prostownikiem. Moze cos ze świecami ? albo jakoś mieszanka się przestawiła ? nie wiem.

jakieś sugestie ?

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 10 sty, 2013

wg mnie w reni należało by zrobić tak :

pociągnąć osobny kabel z zasilaniem od akumulatora do lamp żeby xenony nie obciązały instalacji fabrycznej

założyć przekaźnik i podłaczyć PRZEKAŹNIK do kabli od świateł fabrycznych

przy zakupie przekaźnika zazwyczaj na obudowie masz schemat podłaczenia

tym sposobem prąd idzie bezpośrednio z akumulatora a nie z instalacji, a prą z instalacji fabrycznej steruje tylko pracą przekaźnika

w Twoim przypadku to trzeba by sprawdzić stan akumulatora, najczęściej jest tak, że akumulatory padają jak jest zimno, może podmień go, na chwilę na inny lub dobrze naładuj i zobacz czy problem nadal istnieje, przy pracach przy aku zawsze warto sprawdzić stan ładowania bo może okazać się, że to nie aku padł a ładowanie masz za słabe...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Kontakt:

Post autor: syciu » czw 10 sty, 2013

Dokładnie - zasilanie xenonow zrobil bym na osobnej wizace z zalaczaniem jak oryginalne. A aku swoja droga sprawdz - naladuj.

ZONEparts.pl

k3m0t1989

no aku sie ładuje małym prądem już kilka godzin. Zaraz go pójde i odłącze i rano założe i zobacze.

Własnie dziwi mnie to bo inni pisali że im quad gasł jak włączali ksenony, ja założyłem je i bez żadnego problemu mogłem odpalać quada na palacych się ksenonach i bez problemu się włączały. Problem wystapił podczas pierwszych mrozów, quad z 2009r wiec nie wiadomo czy akumulator nie jest ori, napisane jest na nim made in usa ale jaka firma to nie pamietam :) . Narazie go ładuje, mam jeszcze jeden nowy akumulator jeszcze nie zalany nawet jakby coś.

Co do instalacji przez przekaźnik to wiem wiem, już robiłem takie instalacje w 2 quadach wiec to nie problem. Tylko chciałem je sprawdzić no ale jak okazało się że działają to tak je zostawiłem.

no miernik w sumie mam wiec sprawdzi się też ładowanie bo już raz problem z ładowaniem był. Czy w przypadku słabego aku quad by gasł na wolnych obrotach ? bo to mnie zastanawia czemu nie trzyma wolnych obrotów nawet jak żadne światło nie jest włączone.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Quad gaśnie jak nie ma prądu, szczególnie jak padnie regulator, sprawdź najpierw aku i ładowanie i będziemy dalej myśleć
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

k3m0t1989

no zaraz po kupnie coś sie stało chyba z regulatorem dokładnie nie wiem ale poszło jakieś przepięcie bo spaliło mi komputer :P

spróbuje dorwać miernik bo nie jestem w domu i sprawdze ładowanie.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

ładnie, oby tylko nie było powtórki ;)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”