I Piknik Miłośników Quadów Prabuty k. Długosiodła 30.09.2007
myślę, że nie będzie problemów z twoim startem, jeżeli chodzi o zgłoszenia to poczekajcie do poniedziałku, zamieszczę wtedy szczegółowy opis trasy ze zdjęciami.Malisz:
A czy każdy może brać w tym udział??
NP. JA?
-Mam 14 lat.
-Yamaha Blaster 200 ccm
-Trzeba być pełnoletnim? Bo oczywiście może jechać mój brat ma 21 lat jeżeli trzeba.
Potrzebne są jakieś zgłoszenia?
Ostatnio zmieniony pt 31 sie, 2007 przez 2m.team, łącznie zmieniany 1 raz.
I etap
na początek zmagania z 1200 metrowym torem, 3-4 rundy na czas po wytyczonej trasie, starty 2 do 4 zawodników w jednej rundzie, tor o zróżnicowanej szerokości, piasek, trawa, szuter, chopy...
II etap
trasa przeprawowa, odcinek w lesie z elementami kilku przepraw przez rzeczkę, trudny
III etap
ekstrem w piaskowni - solidny zestaw przeszkód (zjazdy i podjazdy) po starych wyrobiskach piaskowni
pomiędzy etapami planujemy konkurencje dodatkowe, atrakcyjne dla zawodników i oglądających
na początek zmagania z 1200 metrowym torem, 3-4 rundy na czas po wytyczonej trasie, starty 2 do 4 zawodników w jednej rundzie, tor o zróżnicowanej szerokości, piasek, trawa, szuter, chopy...
II etap
trasa przeprawowa, odcinek w lesie z elementami kilku przepraw przez rzeczkę, trudny
III etap
ekstrem w piaskowni - solidny zestaw przeszkód (zjazdy i podjazdy) po starych wyrobiskach piaskowni
pomiędzy etapami planujemy konkurencje dodatkowe, atrakcyjne dla zawodników i oglądających
zgłoszenia mailem na 2m.team@wp.pl
zaraz podam także szczegółowo jakie dane powinny się znaleźć w mailu
zastanawiam się także czy nie zrobić wyścigu typu cross country, 20 min naszą wyznaczoną trasą i kto więcej okrążeń zrobi, w podziale na klasy, później przeprawówka i na końcu ekstrem w piaskowni
zaraz podam także szczegółowo jakie dane powinny się znaleźć w mailu
zastanawiam się także czy nie zrobić wyścigu typu cross country, 20 min naszą wyznaczoną trasą i kto więcej okrążeń zrobi, w podziale na klasy, później przeprawówka i na końcu ekstrem w piaskowni
zgłoszenia
Zgłoszenia prosimy nadsyłać mailowo 2m.team@wp.pl w tytule "Piknik Prabuty - imię nazwisko uczestnika"
W mailu powinny być następujące dane:
- imię, nazwisko
- 2x4, 4x4
w mailu zwrotnym dostaną Państwo szczegółową mapę dojazdu na miejsce imprezy, numer startowy, plan imprezy...
W mailu powinny być następujące dane:
- imię, nazwisko
- 2x4, 4x4
w mailu zwrotnym dostaną Państwo szczegółową mapę dojazdu na miejsce imprezy, numer startowy, plan imprezy...
W niedzielę wytyczona została trasa cross country. Pętla ma długość 1740m i planujemy rozegranie 10 rund. Czas trwania okrążenia ok 6 min. więc całość ok. 1 godziny. Ja przejechałem dwie pętle i byłem potężnie zmachany więc zastanawiamy się nad podzieleniem rozgrywek na 2 rundy po np. 25 min w każdej klasie. Osobiście zastanawiam się nad delikatnym uproszczeniem trasy ale koledzy twierdzą że jest ok. Jest kilka niezłych zjazdów i podjazdów, parą odcinków szybkich. Jak macie jakieś sugestie to bardzo proszę- jest to pierwsza organizowana przez nas impreza. Trasa jest bardzo atrakcyjna terenowo i krajobrazowo.