Zenet Egl motor shine 250
Zenet Egl motor shine 250
witam
Postanowiłem założyć nowy temat . Widzę wiele jest zapytań na forum bez odpowiedzi . Wiem marny sprzęt psuje się .ale nic nie psuje sie bez przyczyny.
Postanowiłem prowadzić fotomanual na temat tego quada mam nadzieję ze znajdziecie wszystko w jednym miejscu.
Do niedawna nie miałem garażu na qada . Opisywałem problem wcześniej i kolega moderator podpowiadał na temat masy .Posprawdzałem wszystko i wnioski : aku naładowane ,rozrusznik nie kręci ,pstryka w tym urządzeniu .Jak sie nazywa ,czy mogę to kupić nie china , czy są rożne wartości elektryczne i jak wybrać wlaściwą.
Postanowiłem założyć nowy temat . Widzę wiele jest zapytań na forum bez odpowiedzi . Wiem marny sprzęt psuje się .ale nic nie psuje sie bez przyczyny.
Postanowiłem prowadzić fotomanual na temat tego quada mam nadzieję ze znajdziecie wszystko w jednym miejscu.
Do niedawna nie miałem garażu na qada . Opisywałem problem wcześniej i kolega moderator podpowiadał na temat masy .Posprawdzałem wszystko i wnioski : aku naładowane ,rozrusznik nie kręci ,pstryka w tym urządzeniu .Jak sie nazywa ,czy mogę to kupić nie china , czy są rożne wartości elektryczne i jak wybrać wlaściwą.
- Załączniki
-
- _s0.zmniejszacz.pl_DSCF2670_zmniejszacz-pl_359329.jpg (17.69 KiB) Przejrzano 4993 razy
Re: Zenet Egl motor shine 250
Marines dzięki , za pomoc .Wydaje mi się ze to ten element. Mam zamiar zmienic opony na terenowe. Obecne sliki z przodu sa mniejsze, a z tyłu szersze czy nowe opony kupie w podobnych rozmiarach {dodam ze na felgi 14}
- Załączniki
-
- _s0.zmniejszacz.pl_DSCF2382_zmniejszacz-pl_831701.jpg (33.42 KiB) Przejrzano 4991 razy
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
To przekaźnik/stycznik rozrusznika. Możesz sprawdzić na krótko czy będzie odpalał. Bez problemu znajdziesz zamiennik. Jak chcesz lepszej jakości możesz poszukać od jakiegoś motoru.
Opony polecam kosteczki, fajnie się sprawują w tak lekkim quadzie.
Opony polecam kosteczki, fajnie się sprawują w tak lekkim quadzie.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
ale czy można kupić 14--- przy szerokości 185 2 stuki i 2-- a na tył 275 {w takich proporcjach -+}
Dzisiaj rozebrałem tłumiki w celu przerobienia barwy .Izoluje wszystkie kostki. W atv po przejechaniu 90 km ,olej do zmiany , prawe koło dostało luzu na frezie.Od jazdy po kamykach uszkodziłem plastikową osłonę silnika.Dorabiam metalową.
Dzisiaj rozebrałem tłumiki w celu przerobienia barwy .Izoluje wszystkie kostki. W atv po przejechaniu 90 km ,olej do zmiany , prawe koło dostało luzu na frezie.Od jazdy po kamykach uszkodziłem plastikową osłonę silnika.Dorabiam metalową.
- Załączniki
-
- _s0.zmniejszacz.pl_DSCF2390_zmniejszacz-pl_603217.jpg (34.92 KiB) Przejrzano 4975 razy
Przekaźnik odłączony -spięte na kr.nie odpala,nie kręci, kontrolka akumulatora świeci. Czy znaczy to że przekaźnik działa .
Po wymianie przekaźnika ..Naciąganie łańcucha po zimie i kuligach. Zabrałem się za prawidłowe zamontowanie Haka . Trochę zabawy bo trzeba zacisk hamulca na moment odłączyć ale efekt na zdjęciu. Dla wytrwałych i miłośników ryżu http://www.youtube.com/watch?v=jukfZCYiHK4
Nic się nie psuje ,więc kalibracja zbieżności i ... youtube.com/watch?v=j7GhBMQUxPU .