dwa rajdy, albo rozwód...
muszę się zastanowić.....
![Smile :-)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
ciekawe czy da się wybrać jeden rajd i pół rozwodu ???
Co przyświecało mi montując ten drążek? Ograniczenie nurkowania quada przy hamowaniu i przed wejściem w zakręt. Czy się to udało?
I najważniejsze dla foczkowcow : latając Can-amem a potem foczka nachodzą mnie trzy refleksje :
1. Can am jest cudowny, jest szybki, jest stworzony dla kierowcy, jest przewidywalny. Jest mega szybki. Jego tworcy pomysleli nad uzytkownikiem i pod niego go zaprojektowali. Fantastycznie sie go prowadzi. Łatwość, z ktora sie to robi jest zadziwiajaca. Kierowca canama ma 3 razy lzej niz foczkowiec. W moich jednak oczach jest niewychowanym bydlakiem. Na wszystko odpowiada moca silnika i co kolwieg chcesz zrobic dajesz po manecie. Takie bydle. Na foczke siadasz po canamie i myslisz O Matko, Co To ? Po 5 km.juz zaczynasz sie z nia jednoczyc, a po 20 km tworzy sie zwiazek na całe życie. Foczka to quad z duszą, ktora sie kocha.
W ciezkim terenie, błocie, technicznych gorkach foczka spisuje sie lepiej. W zadnym wypadku sie nie odkleja i jest przyklejona niczym super glue. Im ciezszy teren tym foka lepiej sie czuje.im ciezszy teren tym kirrowca bardziej sie spelnia.
Plwiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ? Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ? A jak jakims cudem mu sie uda to co mi z tego, ze ma nadmoc jak coś sie posypie ??? A foka nigdy tego nie zrobi ?? I badz tu madry...
Mayer, podobnie jak każdy inny kto zmienił fabryczny zawias na jakiś profesjonalny, mówią jedno: niebo a ziemia. Więc pytać już nie ma sensu.Mayer niech się wypowie. Latał g700 na oryginale a potem się przesiadł
.Dla mnie filmik Bubu mówi o jednym : żaden stabilizator nie zastąpi zawiasu
Gdybym nakręcił taki filmik dla foczki z i bez zobaczylibyscie przepaść.
Ja dalej będę powtarzał jak osioł; dla dwóch, góra trzech rajdów w roku nie wydam 10-12 tys.G700 jest piekielnie szybki tylko zawiasu mu trzeba...
Ja muszę powalczyć z nauką nawigowania. Nie przejechałem jeszcze żadnego rajdu samodzielnie nawigując. Dopiero od sezonu 2013 będę miał profi przewijarkę do RB i metromierz.chłopaki szlifujcie szybką jazdę i nawigację i na mt będziecie wymiatać