Ceramizer do quada ?
-
- Quad:: (był)LuckyStar300(jest)YamahaWarrior350
- Imię: Radek
Ceramizer do quada ?
Witam, mam takie pytanie czy warto wlać ceramizer do motorów by zabezpieczyć silnik przed ciągłym katowaniem. Ja używałem ceramizera w swoich autach i faktycznie to działa i zabezpiecza silnik ( ostatnio w e30 rozwaliłem miske olejową i przejechałem bez oleju około 20 km i nic sie z silnikiem nie stało dzieki zabezpieczeniu przez ceramizer) Dlatego pytanie kieruje do was co o tym sądzicie ? moje zdanie jest takie ze zaszkodzić nie zaszkodzi a wydłuży żywotnosć pozdrawiam tutaj jest link http://www.ceramizer.pl/content/view/30 ... 0motocykli
Re: Ceramizer do quada ?
siemka, ostatnio byłem na zlocie crossowców i tam goście twierdzili, że lali ceramizer i kiedy przychodziło już według motogodzin do remontu (tłoki etc) to twierdzili, że spokojnie mogły jeszcze działać. Z tym, że wszyscy bali się przeciągać czas XD. Maszyny po 40-60tysi pln więc nie ma co się dziwić. W samochodzie stary Ford z 2000r 2.0L benz sprawdzałem kompresję i jest na plus. Nie ma kosmosu ale silnik jakby dostał trochę młodości. Teraz wlewam na zimę do infiniti fx45 v8 zdam relację za jakiś czas, bo tez pomierzę wartości.