Ceramizer do quada ?

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
radekjot
Quad:: (był)LuckyStar300(jest)YamahaWarrior350
Imię: Radek

Ceramizer do quada ?

Post autor: radekjot » pt 02 lis, 2012

Witam, mam takie pytanie czy warto wlać ceramizer do motorów by zabezpieczyć silnik przed ciągłym katowaniem. Ja używałem ceramizera w swoich autach i faktycznie to działa i zabezpiecza silnik ( ostatnio w e30 rozwaliłem miske olejową i przejechałem bez oleju około 20 km i nic sie z silnikiem nie stało dzieki zabezpieczeniu przez ceramizer) Dlatego pytanie kieruje do was co o tym sądzicie ? moje zdanie jest takie ze zaszkodzić nie zaszkodzi a wydłuży żywotnosć ;) pozdrawiam tutaj jest link http://www.ceramizer.pl/content/view/30 ... 0motocykli

Awatar użytkownika
atomboy

Re: Ceramizer do quada ?

Post autor: atomboy » czw 08 gru, 2016

siemka, ostatnio byłem na zlocie crossowców i tam goście twierdzili, że lali ceramizer i kiedy przychodziło już według motogodzin do remontu (tłoki etc) to twierdzili, że spokojnie mogły jeszcze działać. Z tym, że wszyscy bali się przeciągać czas XD. Maszyny po 40-60tysi pln więc nie ma co się dziwić. W samochodzie stary Ford z 2000r 2.0L benz sprawdzałem kompresję i jest na plus. Nie ma kosmosu ale silnik jakby dostał trochę młodości. Teraz wlewam na zimę do infiniti fx45 v8 zdam relację za jakiś czas, bo tez pomierzę wartości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”