Quad za 7000 - 8000 zł
-
- Quad:: szukam Yamahy Raptora 350 :-)
- Imię: Michał
Re: Quad do 8000zł
[*]maniak: Właśnie zacząłem oglądać Yamahy Raptor 350...
Czytam i podziwiam, podobno można jakimiś dystansami je poszerzyć ? ;p
Czytam i podziwiam, podobno można jakimiś dystansami je poszerzyć ? ;p
Super maszyna. Poleciłbym Ci ją, ale to raczej nie na Twój budżet niestety. Warto na nią dozbierać. Praktycznie każdego quada można poszerzyć dystansami. Dzięki temu o wiele lepiej wchodzi w zakręty i można czuć się wtedy bezpieczniej. Quada można też poszerzyć odwracając koła. W moim Banshee tak się robi z tylnymi, bo z przedniki to jest tak, że jak się je odwróci, to wentle później zawadzają.
-
Nawet się tak jakoś złożyło, że dziś siedziałem na niebieskim raptorze 350. Jest do sprzedania. Niestety było ciemno i mało widziałem, właściwego właściciela też nie było.
Z przodu brak tej ramy-ułamana, brak licznika (wiszące kabelki ..),a poza tym nie chciał odpalić za 1 razem, chyba mało używany-pełny bak był.
Czytając forum, natknąłem się na co zwracać uwagę przy zakupie, no więc ruszałem(lewo, prawo) kołami i żadnych luzów nie wyczuwałem, uginałem tył i przód quada-powrót był dość wolny..chyba taki powinien być. Przy pracy silnika nic dzwnego nie zauważyłem. Niestety nie przejechałem się-za ciemno,a ja z moim brakiem doświadczenia nawet nie chciałem próbować i facet który mi go pokazywał po ciemku nawet nie polecał jeździć po ciemku.
Tyle wrażeń na dziś było...ogólnie jak siedziałem - pozytywnie
Z przodu brak tej ramy-ułamana, brak licznika (wiszące kabelki ..),a poza tym nie chciał odpalić za 1 razem, chyba mało używany-pełny bak był.
Czytając forum, natknąłem się na co zwracać uwagę przy zakupie, no więc ruszałem(lewo, prawo) kołami i żadnych luzów nie wyczuwałem, uginałem tył i przód quada-powrót był dość wolny..chyba taki powinien być. Przy pracy silnika nic dzwnego nie zauważyłem. Niestety nie przejechałem się-za ciemno,a ja z moim brakiem doświadczenia nawet nie chciałem próbować i facet który mi go pokazywał po ciemku nawet nie polecał jeździć po ciemku.
Tyle wrażeń na dziś było...ogólnie jak siedziałem - pozytywnie
Pewnie chodziło Ci o bumber, tak? Bo nie rozumiem tego ułamania ramy. To, że miał pełny bak nie świadczy o tym, że quad był mało używany. hehe A licznikiem się nie martw. Jak był zimny i dość długo nie jeżdżony, to nie musiał odpalić za pierwszym razem, bo paliwo musiało dojść do gaźnika. Dobrze jest zgasić zagrzanego quada i później ponownie go odpalić. Umów się jeszcze raz jak Ci się podoba i poproś o jazdę próbną. Powodzenia w zakupie!
-
Właśnie może już jutro się nim przejadę..jednakże cena .... minimum 8.000zł koleś powiedział. Wymienił opony, akumulator, rocznik podobno 2007, 2008..on jest drugim właścicielem. Oczywiście zarejestrowany - można śmiać BEZ KASKU podobno po drogach publicznych. Bumper się mu ułamał, myslał że jest stalowy-nie był..i chcieli się goście ciągnąć i nie wyszło. Poza tym dźwignia od sprzęgła jest dużo mniejsza niż od hamulca..taki podobno był..Sprzedawca mówił również że łańcuch jest do wymiany.
Maniak: wytłumaczysz mi może o co chodzi z kranikiem od rezerwy? Przypominam sobie, że coś takiego istnieje w motorach..do czego to służy???:D i czy jest w raptorku??? W ogóle..bardzo fajny ten quadzik Co firma to firma:D
Maniak: wytłumaczysz mi może o co chodzi z kranikiem od rezerwy? Przypominam sobie, że coś takiego istnieje w motorach..do czego to służy???:D i czy jest w raptorku??? W ogóle..bardzo fajny ten quadzik Co firma to firma:D
Cieszę się, że Ci się podoba. Cena jest bardzo dobra, jeśli tylko silnik i zawieszenie jest ok, bo zarajestrowany już jest. Ale raptorki to dobre quady i na początek siły mają dość. Najlepiej jednak jeździć z kaskiem. hehe I pomimo, że nie są chłodzone cieczą, to tak lekko się ich nie przegrzewa. Powinien mieć rezerwę, ale na 100% Ci nie powiem, bo nie miałem takiego. Służy to do tego, że jeśli quad Ci zgaśnie, bo mu zabraknie paliwa, to wtedy przełączasz na rezerwę kranik i powinieneś dojechać do domu. Dzisiaj mi się tak w mojej Yamaszce stało, ale przed domem. heh
-
Z tego co się doczytałem-to chyba chłodzenie jest raczej powietrzem.
Jeszcze miałem zapytać-co to jest od baku taki wężyk dochodzący gdzieś tam..
W tym modelu tego kolesia tego nie ma bynajmniej. Dzięki za odp. o kraniku, hehe,ale zależy pewnie jak daleko do tego domu masz?:D:D
Jeszcze miałem zapytać-co to jest od baku taki wężyk dochodzący gdzieś tam..
W tym modelu tego kolesia tego nie ma bynajmniej. Dzięki za odp. o kraniku, hehe,ale zależy pewnie jak daleko do tego domu masz?:D:D
Od baku to idzie wężyk to leci z paliwem do gaźnika. No na rezerwie troszkę się pojedzie.
-
A jak nie idzie (nie ma po prostu wężyka?:)?
Żeby doszło paliwo do gaźnika musi iść jakiś przewód. Hehe