Quad za 7000 - 8000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
KwAs36
Quad:: szukam Yamahy Raptora 350 :-)
Imię: Michał

Re: Quad do 8000zł

Post autor: KwAs36 » pn 03 wrz, 2012

maniak: ale czy automat czy manual? Poza tym na allegro nie ma nic ciekawego (Yamaha Warior 350). I jeszcze 1-czy 350cm3 nie będzie na początek dla 36latka za ..dużo?Może za mało? Eh..dużo pytań w tym temacie...

maniak
Quad:: Yamaha Banshee 350

Post autor: maniak » wt 04 wrz, 2012

Jeśli są pytania to bardzo dobrze. :) Oczywiście, że malual. Jeśli automat, to musiał to by byś na prawdę mocny quad, np. kfx 700. Jesli chodzi o moc, to 350 będzie w sam raz. Mógłbym Ci zaproponować Yamaszkę Blaster 200, ale obawiam się, że będzie troszkę za mała gabarytowo na Twój wzrost, ale po zlikwidowaniu przednich plastików i poszerzeniu powinno być ok, a mocy w nim na 100% Ci nie zabraknie, bo to 2t. ;) Tutaj przykładowy Warriorek: http://moto.allegro.pl/yamaha-warrior-3 ... 78548.html , bo mówiłeś, że nic ciekawego nie ma. Zostanie Ci w kieszeni troszkę pieniążków na drobne poprawki. Decyzja należy do Ciebie. :) Jak będziesz miał więcej pytań - pisz.

KwAs36

Post autor: KwAs36 » wt 04 wrz, 2012

maniak: Piszesz że jeśli automat, to tylko kfx 700 by Kawasaki..a to już inne automaty są z góry przekreślone?? Dziwne wg. mnie. Jeśli chodzi o to co mówiłem, że nie ma nic ciekawego, tzn. miałem na myśli że po prostu mało jest na allegro do wyboru;)
A co do pieniędzy to chyba maksymalnie będę mógł wydłubać z 6000zł jednak, więc jak widać szału nie ma...

maniak

W tej cenie automaty bym przekreślił od razu. Bardzo szybko Ci się znudzi, a poza tym jest ich bardzo mało.

KwAs36

Post autor: KwAs36 » wt 04 wrz, 2012

Dlaczego od razu mam przekreślać z góry automat? Zaznaczam ze nie jezdziłem w ogole na motorze..to czy dam sobie rade z quadem manualem?;-)

maniak

Po paru dniach dasz sobie radę. Trzeba tylko troszkę wyczuć silnik. To nie jest trudne. :) Jeśli nie wierzysz, to poproś znajomego, który ma jakiś motocykl lub quada z manualem i po prostu popróbuj.

KwAs36

Post autor: KwAs36 » śr 05 wrz, 2012

maniak: Rozumiem że nudne są automaty po prostu? Bo tylko wciskasz dźwignię i do przodu?:) A tak to jeszcze jest zajęcie z biegami. Ale biegi w dół też trzeba zrzucać jak w aucie prawda?:D heh.. głupie pytania pewnie zadaję, ale po prostu brak doświadczenia i tyle..A miałeś w ogóle automat quada???

maniak

Post autor: maniak » śr 05 wrz, 2012

Automata nigdy nie miałem, ale miałem okazję się takimi przejechać. Gdybyś dysponował ceną powiedzmy do 15k, to bardzo bym Ci polecił kfx 700 w automacie, bo to dobra mocna maszyna. Ale słabe automaty są po prostu na prawdę bardzo słabe i szybko się znudzą, bo tylko gazu się dodaje... Już o tym pisałem. ;) W manualu musisz wciskać sprzęgło przy zmianie biegu na wyższy, a także na niższy. Tak jak w aucie tylko biegi zmieniasz nogą, a sprzęgło wciskasz dłonią. ;)

KwAs36

Post autor: KwAs36 » śr 05 wrz, 2012

maniak pisze:W manualu musisz wciskać sprzęgło przy zmianie biegu na wyższy, a także na niższy. Tak jak w aucie tylko biegi zmieniasz nogą, a sprzęgło wciskasz dłonią. ;)
Maniak, no tyle to wiem też:D :lol: :mrgreen: Pytanie tylko czy się po wertepach nie zapętlę? I czy np. mi gdzieś na biegu nie będzie się dusił itd. itp...
Wczoraj już wyczaiłem parking strzeżony-60zł/ miesiąc. Mieszkam w bloku, więc tylko taka opcja dla przyszłego quada wchodzi (nie mam garażu).
No i cały czas myślę, myślę...ale te Lucky Star 250, 300 to są tylko automaty prawda? W cenie do tych 6.000zł..
Najlepiej jeszcze jakby sprzedający był z bliska, dowiózł itd:) Nie mam haka u siebie-też jakiś koszt jest w sumie.

maniak

Post autor: maniak » śr 05 wrz, 2012

To się czuje, czy quad się dusi, czy nie. Szybko się przyzwyczaisz do quada i będziesz czuł kiedy silnik ma moc, a kiedy należy zredukować na niższy bieg. Te Lucky Stary to automaty. Na początek będzie ok, ale szybko będzie brakowało Ci mocy. A o dowóz to się powinieneś dogadać. :) Osobiście wybrałbym manuala. Albo Warriora lub Blasterka. Co prawda Blasterek będzie troszkę mały, ale po małych modyfikacjach będzie ok. :) I na prawdę ma o wiele, wiele więcej siły od LS. I super frajda z jazdy. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”