Atv Sweden Allroad x5

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
GumisMZ
Quad:: Honda TRX 250 EX Sportrax

Re: Atv Sweden Allroad x5

Post autor: GumisMZ » wt 31 sie, 2010

Kamilson100 pisze:Super, dzięki za odpowiedź :) jak sprzedam swojego quada bez wahania zakupię cf moto x5 ;]
Jeżdżę co jakiś czas z przeprawówkami dla towarzystwa i wygląda na to że CF Moto spisują się nieźle. Jeden kolega miał CF300 i zmienił na CF500, a drugi miał CF500 bodajże z 2007 roku, a teraz chce kupić taką samą pojemność ale najnowszy model (jest chyba z wtryskiem i na tym mu głównie zależy). Wniosek jest taki - gdyby mieli zastrzeżenia do tego sprzętu to na pewno nie kupowali by kolejnych modeli tej firmy, a kupują i w terenie dobrze sobie radzą, nie przypominam sobie żeby wracali z jakąkolwiek usterką. Sam też rozważam taki zakup jak sprzedam ośkę...

dzidzius35

Post autor: dzidzius35 » wt 31 sie, 2010

Inaczej powiem-cudów nie ma ,był kiedyś wysyp cudów,około 2000lat temu,ale się skończył.Jak idzie szanowny kolega do sklepu i chce kupić np spodnie,mikser,radio,opony itp to rozgląda się za made in china(made in PRC)? czy raczej,chcąc kupić porządną rzecz,unika takich metek? Skąd takie przekonanie?może nagonka jakaś? a może doświadczenie już wielu,zbyt wielu.No ale AKURAT quadów to nie dotyczy ,cud taki,wyjątek.Można w to oczywiście wierzyć,albo już po wyjeżdzie z salonu,TRZEBA w to wierzyć.Po zatym możemy się wszyscy niedługo żdziwić,jak znikną z rynku takie firmy jak NIKE,MERCEDES,SIMENS,HILTI,AEG,PHILIPS,HONDA, i inne markowe,albo będą cenowo nie dostepne.A stanie się tak z prostego powodu,masowego popierania chińskiej tandety w imie dziwnych oszczędności.Żeby póżniej nie było pretensji-(do rodzimych instytucji oczywiście) że pasy w aucie się odpieły,mikser kopie na potęge ,spodnie nawet dnia nie wytrzymują a wtrysk nie wtryskuje.Nie będzie niestety wtedy już możliwości zakupu czegoś w dobrej jakości,bo sami zabijemy markowe firmy.

GumisMZ
Quad:: Honda TRX 250 EX Sportrax

Post autor: GumisMZ » wt 31 sie, 2010

Pewnie te wszystkie wspomniane przez "dzidzius35" firmy produkują swoje sprzęty chińskimi rączkami bo taniej. A jeśli nawet taki Mercedes nie produkuje samochodów w chinach (bo chyba tak nie robi prawda!?), to i tak kupuje od zewnętrznych dostawców setki najróżniejszych części które montuje w swoich limuzynach, i te właśnie części są robione właśnie chińskimi rączkami. Ale są wyjątki od tej reguły - z tego co wiem bardzo liczącą się firmą produkującą pasy bezwładnościowe jest jakaś polska firma!

A jeszcze gorzej jest z elektroniką - jest pewnie jedna czy dwie fabryki matryc lcd w chinach i wszyscy producenci montują te matryce w swoich telewizorach. I niech nawet taki telewizor będzie składany do kupy przez niemiecką firmę w oddziale w Polsce, to jest on bardziej chiński, polski czy niemiecki?

Kamilson100
Quad:: Brute Force 750
Imię: Kamil

Post autor: Kamilson100 » wt 31 sie, 2010

No nie przesadzajmy, na mercedesa, hondę itp. zawsze znajdzie się klient i chińszczyzna ich nie pokona, przynajmniej jakością.. lecz nie zbaczajmy z tematu o quadach ;)

jojo cf 500
Quad:: cf 500 elektryk
Imię: Karol ( jestem elektryk )
Kontakt:

Post autor: jojo cf 500 » ndz 07 lis, 2010

Temat postu: Usterki CF Moto 500 4x4

marcincf
Quad:: cf moto 500 x5
Imię: marcin

Post autor: marcincf » pn 04 cze, 2012

witam jestem tu nowy ja wlasnie zakupilem cf moto x5 narazie 100km jest ok czy ktos tu jezdzi cf x5 moze jakies opinie na temat x5

becik123
Quad:: kawasaki brute force 750

Post autor: becik123 » wt 07 sie, 2012

witam !
Poszukuje używanego silnika do cf moto x5 . Najlepiej z przebiegiem od 2500 do 4000 km
Jeśli coś maCIE PISZCIE NA BECIK1234567@WP.PL
:)

becik123
Quad:: kawasaki brute force 750

Post autor: becik123 » wt 07 sie, 2012

Jeżdże cf -ką i radze jej zabardzo nie katować bo silnik jest nie wytrzymały przejechałem nią 4000 km i silnik nie wytrzymał a cena takiego nowego slnika wynosi 6500 zł . I ogl ma bardzo drogie części :)

marcincf
Quad:: cf moto 500 x5
Imię: marcin

Post autor: marcincf » śr 30 sty, 2013

witam wszystkich mam x5 wersja krutka dlaczego jest zwinny latwo porusza sie po lesie mozna sobie poskakac i wiele innych zeczy tak jak kolega hreho napisal pilnowac przegladow i latac ile wlezie ja robie przeglady co 400km fakt droga ta kosmetyczka ale warto co do cf x5 polecam naprawde a sporo potrafi jak na swoja klase i cene jezdzilem juz wszendzie w jeziorze w rzeczkach bloto i to spore snieg idzie jak przecinak jest jedna zecz gdzie w serwisie nie potrafia zrobic ja z reszta tez {jak ustawic zegare } pozdro.....

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » czw 31 sty, 2013

marcincf pisze:ljest jedna zecz gdzie w serwisie nie potrafia zrobic ja z reszta tez {jak ustawic zegare } pozdro.....
Kolego tyle błędów zrobiłeś aż oczy bolą ,więc popracuj trochę nad ortografią ;)
Co do ustawienie zegara to pod siedzeniem powinien być przycisk do jego ustawienia :)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”