Jeżdżę co jakiś czas z przeprawówkami dla towarzystwa i wygląda na to że CF Moto spisują się nieźle. Jeden kolega miał CF300 i zmienił na CF500, a drugi miał CF500 bodajże z 2007 roku, a teraz chce kupić taką samą pojemność ale najnowszy model (jest chyba z wtryskiem i na tym mu głównie zależy). Wniosek jest taki - gdyby mieli zastrzeżenia do tego sprzętu to na pewno nie kupowali by kolejnych modeli tej firmy, a kupują i w terenie dobrze sobie radzą, nie przypominam sobie żeby wracali z jakąkolwiek usterką. Sam też rozważam taki zakup jak sprzedam ośkę...Kamilson100 pisze:Super, dzięki za odpowiedź jak sprzedam swojego quada bez wahania zakupię cf moto x5 ;]
Atv Sweden Allroad x5
Re: Atv Sweden Allroad x5
Inaczej powiem-cudów nie ma ,był kiedyś wysyp cudów,około 2000lat temu,ale się skończył.Jak idzie szanowny kolega do sklepu i chce kupić np spodnie,mikser,radio,opony itp to rozgląda się za made in china(made in PRC)? czy raczej,chcąc kupić porządną rzecz,unika takich metek? Skąd takie przekonanie?może nagonka jakaś? a może doświadczenie już wielu,zbyt wielu.No ale AKURAT quadów to nie dotyczy ,cud taki,wyjątek.Można w to oczywiście wierzyć,albo już po wyjeżdzie z salonu,TRZEBA w to wierzyć.Po zatym możemy się wszyscy niedługo żdziwić,jak znikną z rynku takie firmy jak NIKE,MERCEDES,SIMENS,HILTI,AEG,PHILIPS,HONDA, i inne markowe,albo będą cenowo nie dostepne.A stanie się tak z prostego powodu,masowego popierania chińskiej tandety w imie dziwnych oszczędności.Żeby póżniej nie było pretensji-(do rodzimych instytucji oczywiście) że pasy w aucie się odpieły,mikser kopie na potęge ,spodnie nawet dnia nie wytrzymują a wtrysk nie wtryskuje.Nie będzie niestety wtedy już możliwości zakupu czegoś w dobrej jakości,bo sami zabijemy markowe firmy.
Pewnie te wszystkie wspomniane przez "dzidzius35" firmy produkują swoje sprzęty chińskimi rączkami bo taniej. A jeśli nawet taki Mercedes nie produkuje samochodów w chinach (bo chyba tak nie robi prawda!?), to i tak kupuje od zewnętrznych dostawców setki najróżniejszych części które montuje w swoich limuzynach, i te właśnie części są robione właśnie chińskimi rączkami. Ale są wyjątki od tej reguły - z tego co wiem bardzo liczącą się firmą produkującą pasy bezwładnościowe jest jakaś polska firma!
A jeszcze gorzej jest z elektroniką - jest pewnie jedna czy dwie fabryki matryc lcd w chinach i wszyscy producenci montują te matryce w swoich telewizorach. I niech nawet taki telewizor będzie składany do kupy przez niemiecką firmę w oddziale w Polsce, to jest on bardziej chiński, polski czy niemiecki?
A jeszcze gorzej jest z elektroniką - jest pewnie jedna czy dwie fabryki matryc lcd w chinach i wszyscy producenci montują te matryce w swoich telewizorach. I niech nawet taki telewizor będzie składany do kupy przez niemiecką firmę w oddziale w Polsce, to jest on bardziej chiński, polski czy niemiecki?
-
- Quad:: Brute Force 750
- Imię: Kamil
No nie przesadzajmy, na mercedesa, hondę itp. zawsze znajdzie się klient i chińszczyzna ich nie pokona, przynajmniej jakością.. lecz nie zbaczajmy z tematu o quadach
-
- Quad:: cf 500 elektryk
- Imię: Karol ( jestem elektryk )
- Kontakt:
Temat postu: Usterki CF Moto 500 4x4
witam jestem tu nowy ja wlasnie zakupilem cf moto x5 narazie 100km jest ok czy ktos tu jezdzi cf x5 moze jakies opinie na temat x5
witam !
Poszukuje używanego silnika do cf moto x5 . Najlepiej z przebiegiem od 2500 do 4000 km
Jeśli coś maCIE PISZCIE NA BECIK1234567@WP.PL
Poszukuje używanego silnika do cf moto x5 . Najlepiej z przebiegiem od 2500 do 4000 km
Jeśli coś maCIE PISZCIE NA BECIK1234567@WP.PL
Jeżdże cf -ką i radze jej zabardzo nie katować bo silnik jest nie wytrzymały przejechałem nią 4000 km i silnik nie wytrzymał a cena takiego nowego slnika wynosi 6500 zł . I ogl ma bardzo drogie części
witam wszystkich mam x5 wersja krutka dlaczego jest zwinny latwo porusza sie po lesie mozna sobie poskakac i wiele innych zeczy tak jak kolega hreho napisal pilnowac przegladow i latac ile wlezie ja robie przeglady co 400km fakt droga ta kosmetyczka ale warto co do cf x5 polecam naprawde a sporo potrafi jak na swoja klase i cene jezdzilem juz wszendzie w jeziorze w rzeczkach bloto i to spore snieg idzie jak przecinak jest jedna zecz gdzie w serwisie nie potrafia zrobic ja z reszta tez {jak ustawic zegare } pozdro.....
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Kolego tyle błędów zrobiłeś aż oczy bolą ,więc popracuj trochę nad ortografiąmarcincf pisze:ljest jedna zecz gdzie w serwisie nie potrafia zrobic ja z reszta tez {jak ustawic zegare } pozdro.....
Co do ustawienie zegara to pod siedzeniem powinien być przycisk do jego ustawienia
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts