Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E

Post autor: Pingwin Legnica » czw 12 sty, 2012

Wrzucam filmik z testów polskiego samochodu Romet 4e.

Ciekaw jestem Waszych opinii.

Jest to wersja przedprodukcyjna.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qBmClnX9d44[/youtube]

ps. filmik był też na innym forum ale niektórzy tam Modowie uznali, że to niezgodne z regulaminem - precz z komercją, brzydzą się nią i zdjęli z forum :oklaski: :oklaski: :oklaski:

tak czy inaczej, w przeciwieństwie do wiecie kogo, tutaj jest zawsze miło i bardzo sympatycznie i nikt nie jest nadgorliwy :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E

Post autor: Grzegorz Głowienka » pt 13 sty, 2012

Mnie zastanawia, jak tego typu pojazd zachowa się w "czołowej konfrontacji wypadkowej" z innym pojazdem spalinowym... Czy kierowca z elektrycznego Rometa po "czołówce" ma jakieś szanse czy nie...
Wagowo i rozmiarowo można powiedzieć że Romet nawiązał np. do Can-Am'a Commandera :)

Temat pojazdów elektrycznych jest ciekawy... Pojawiają się przecież już zarówno pojazdy SxS jak i quady z takim napędem... Może osiągi póki co nie powalają, ale przecież nie tak dawno nie było jeszcze internetu, a jedne z pierwszych komputerów osobistych na których większość "trzydziestokilkulatków" się wychowało to przecież ZX Spectrum :)
A teraz pierwszy lepszy Smartfone ma o wiele większe możliwości, o grafice nie wspominając...
Tylko pytania czy pojazdy elektryczne to przyszłość najbliższej 5, 10 czy 50-latki...

Oczywiście koszt ładowania potrzebny do przejechania 100 km - czyli 5 zł - jest bardzo zachęcający... W stosunku do cen paliw na stacjach...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Progress
TranS-Squad Team
Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
Imię: Adrian

Post autor: Progress » sob 14 sty, 2012

Grzegorz myślę ze ten ogromny znaczek "ABS " na tylnej klapie mowi sam za siebie ( Jestem bezpieczny i wyhamuje przed wszystkim) ;)
Odnośnie Can-Am'a Commandera to kolorystycznie takze sie wstrzelili :D
Zx Spectrum to ja jeszcze mam, jedynie pudełko troche podgniło, moj pierwszy komp.
Mi w elektrycznych pojazdach zawsze będzie brakowało ryku silnika...Nie wyobrazam sobie np: mojej ośki z silnikiem elektrycznym (kiedy biegi zmieniac) ? hehehe z innej strony mogl bym sie bezszelestnie poruszac po (cenzura) ale znowu na pewnych szutrowkach gdzie spaceruja czasem ludzie wylatujac bokiem za zakretu bym ich rozjechal bo by mnie nie uslyszeli ;)
Jednak z ekonomicznego punktu widzenia "5 zł za 100 km" to na jazde do pracy bym sie skusił ryzykując życie.
Ciekawe czy będzie specjalna kategoria na niego ;)
TranS-Squad Team

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 14 sty, 2012

kategoria b1 prawa jazdy
będzie też w opcji głośniczek...
... imitujący pracę silnika :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”