Wrzucam filmik z testów polskiego samochodu Romet 4e.
Ciekaw jestem Waszych opinii.
Jest to wersja przedprodukcyjna.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qBmClnX9d44[/youtube]
ps. filmik był też na innym forum ale niektórzy tam Modowie uznali, że to niezgodne z regulaminem - precz z komercją, brzydzą się nią i zdjęli z forum
tak czy inaczej, w przeciwieństwie do wiecie kogo, tutaj jest zawsze miło i bardzo sympatycznie i nikt nie jest nadgorliwy
Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Nowy polski samochód elektryczny Romet 4E
Mnie zastanawia, jak tego typu pojazd zachowa się w "czołowej konfrontacji wypadkowej" z innym pojazdem spalinowym... Czy kierowca z elektrycznego Rometa po "czołówce" ma jakieś szanse czy nie...
Wagowo i rozmiarowo można powiedzieć że Romet nawiązał np. do Can-Am'a Commandera
Temat pojazdów elektrycznych jest ciekawy... Pojawiają się przecież już zarówno pojazdy SxS jak i quady z takim napędem... Może osiągi póki co nie powalają, ale przecież nie tak dawno nie było jeszcze internetu, a jedne z pierwszych komputerów osobistych na których większość "trzydziestokilkulatków" się wychowało to przecież ZX Spectrum
A teraz pierwszy lepszy Smartfone ma o wiele większe możliwości, o grafice nie wspominając...
Tylko pytania czy pojazdy elektryczne to przyszłość najbliższej 5, 10 czy 50-latki...
Oczywiście koszt ładowania potrzebny do przejechania 100 km - czyli 5 zł - jest bardzo zachęcający... W stosunku do cen paliw na stacjach...
Wagowo i rozmiarowo można powiedzieć że Romet nawiązał np. do Can-Am'a Commandera
Temat pojazdów elektrycznych jest ciekawy... Pojawiają się przecież już zarówno pojazdy SxS jak i quady z takim napędem... Może osiągi póki co nie powalają, ale przecież nie tak dawno nie było jeszcze internetu, a jedne z pierwszych komputerów osobistych na których większość "trzydziestokilkulatków" się wychowało to przecież ZX Spectrum
A teraz pierwszy lepszy Smartfone ma o wiele większe możliwości, o grafice nie wspominając...
Tylko pytania czy pojazdy elektryczne to przyszłość najbliższej 5, 10 czy 50-latki...
Oczywiście koszt ładowania potrzebny do przejechania 100 km - czyli 5 zł - jest bardzo zachęcający... W stosunku do cen paliw na stacjach...
Póki co quadowa emeryturka :)
- Progress
- TranS-Squad Team
- Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
- Imię: Adrian
Grzegorz myślę ze ten ogromny znaczek "ABS " na tylnej klapie mowi sam za siebie ( Jestem bezpieczny i wyhamuje przed wszystkim)
Odnośnie Can-Am'a Commandera to kolorystycznie takze sie wstrzelili
Zx Spectrum to ja jeszcze mam, jedynie pudełko troche podgniło, moj pierwszy komp.
Mi w elektrycznych pojazdach zawsze będzie brakowało ryku silnika...Nie wyobrazam sobie np: mojej ośki z silnikiem elektrycznym (kiedy biegi zmieniac) ? hehehe z innej strony mogl bym sie bezszelestnie poruszac po (cenzura) ale znowu na pewnych szutrowkach gdzie spaceruja czasem ludzie wylatujac bokiem za zakretu bym ich rozjechal bo by mnie nie uslyszeli
Jednak z ekonomicznego punktu widzenia "5 zł za 100 km" to na jazde do pracy bym sie skusił ryzykując życie.
Ciekawe czy będzie specjalna kategoria na niego
Odnośnie Can-Am'a Commandera to kolorystycznie takze sie wstrzelili
Zx Spectrum to ja jeszcze mam, jedynie pudełko troche podgniło, moj pierwszy komp.
Mi w elektrycznych pojazdach zawsze będzie brakowało ryku silnika...Nie wyobrazam sobie np: mojej ośki z silnikiem elektrycznym (kiedy biegi zmieniac) ? hehehe z innej strony mogl bym sie bezszelestnie poruszac po (cenzura) ale znowu na pewnych szutrowkach gdzie spaceruja czasem ludzie wylatujac bokiem za zakretu bym ich rozjechal bo by mnie nie uslyszeli
Jednak z ekonomicznego punktu widzenia "5 zł za 100 km" to na jazde do pracy bym sie skusił ryzykując życie.
Ciekawe czy będzie specjalna kategoria na niego
TranS-Squad Team
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
kategoria b1 prawa jazdy
będzie też w opcji głośniczek...
... imitujący pracę silnika
będzie też w opcji głośniczek...
... imitujący pracę silnika
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl