OŁAWA

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
ODPOWIEDZ
sid 78
Quad:: gryzzli700 fi
Imię: jacek

Re: OŁAWA

Post autor: sid 78 » pt 06 sty, 2012

sie narobiło borygo z chłodnicy przepompowało do silnika :evil:
Ivan sory ,ale jak jutro wystartuje to go zatre
a tak to morze tylko uszczelka,gada od kopa i równo chodzi więc mam nadzieje :P
Powodzenia

Awatar użytkownika
Ivan
Quad:: Gryzzli 700 FI
Kontakt:

Post autor: Ivan » pt 06 sty, 2012

No się na robiło narobilo. Będę jak samotny wilk McCoy ;) Za to support bede miał PIWERWSZA KLASA !! :D Jednyna nadzieja w Pawle już została :)

Awatar użytkownika
Ivan
Kontakt:

Post autor: Ivan » sob 07 sty, 2012

Krótka relacja z Rajdu WOŚP 2012 na wrocławskim poligonie:
8.15-spotykamy się z Pawłem pod poligonem. Dalej lecimy razem, na miejsce startu rajdu.
Zamieszanie, tłum ludzi, jeszcze więcej terenówek. Zjeżdżają się i zjeżdżają.
Jest informacja, że pierwsza załoga ma startować o 10.00 według numerów startowych. Atmosfera się rozluźnia, Paweł ma numer 100, ja 102. Nagle z głośników słychać "QUADY NA START". Co jest ? Nie chcieliśmy lecieć pierwsi. Dobrze, jak ktoś przeczyści trase i odgarnie błoto, no ale co tam... nie ma wyjścia. Ustawiamy się na starcie, odliczanie i poszli... Kibice wariują, flesze aparatów, kamery !! To jest to ;) Maszyny palą błoto jak 100-konne rumaki. Lecimy i nie oglądamy się za siebie. Paweł, znawca rajdów, ja za to znam poligon jak własną kieszeń.
Pierwsza przeprawa przez wode. Chyba nikt nie zdawał sobie sprawy z kibiców jak to się robi quadem. Przepływamy wodę, tryskając fontannami błota w górę. Efekt jest- jest lans ;) I znów te flesze... Ehhh.
Potem na przemian szybkie błotne ścieżki, woda, znowu pościg, znowu woda. Potem wpadamy na trasę turystyczną gdzie zamulające terenówki trochę nas blokują. Manetka wciśnięta do końca, 104 km/h na zegarze i boczkiem, boczkiem, "łykamy" jedna po drugiej.
Pierwsze kółko okazuje się banalne. 25 minut i mijamy linie meta/start. Juz wyglądamy jak błotne ludki a to dopiero początek...
Na drugie kółko wpadamy już po przejeździe 30 terenówek. Wcale to nie pomaga. Rozjeździli teren tak, że opony nie mogą chwycić przyczepności. Boczki, drifty i do przodu. Już spotykamy terenówki które ugrzęzły na trasie. Elegancko je wyprzedzamy i dalej upalanko.
Na 3 kółeczku kolega melduje o wysokiej temperaturze w swoim rumaku. Błoto zrobiło swoje, chłodnica zaklejona. Krótka przerwa i lecimy dalej.
Chwilkę później, pod koniec 3 rundy i w moim gadzie zapala się czerwona kontrolka. Narobiło sie... Szybka decyzja- musimy się potaplać w wodzie coby przepłukać chłodnice. Przy najbliższej przeprawie wodnej robimy małe SHOW. Kibicom się podoba ale quadowi pomaga tylko na chwilkę. Czwarte kółko już tylko lajtowo, aby do mety. Quad się grzeje, rezerwa paliwa migocze, w butach mokro. Na mecie okazuje się, że właśnie minęła TRZECIA godzina, czyli limit czasu wykorzystaliśmy. Oddajemy karty z pieczątkami i zaczynamy się oporządzać, przebierać w suche ubranka i pakować maszyny. 2 godziny później kończy ostatnia załoga. Wynik- Ivan 28 pieczątek kontrolnych, Paweł też 28, jeszcze jeden quad 27 a najlepsza z terenówek 19... no comment. ATV rulez ;)
Potem oficjalne ogłoszenie wyników- 1 pierwsze miejsce ex aequo- Ivan i Paweł.
Załączniki
6.jpg

grzegorzewski
Quad:: Bombardier outlander 800
Imię: Grzegorz

Post autor: grzegorzewski » ndz 08 sty, 2012

GRATULACJE

grzegorzewski
Quad:: Bombardier outlander 800
Imię: Grzegorz

Post autor: grzegorzewski » ndz 08 sty, 2012

Nie moge dużo pisać bo dzieciaki nie pozwalają .
dałeś czadu i tak trzymać jeszcze raz GRATULUJE . Jakbyś miał jakiś filmik albo zdjęcia to podrzuć

Awatar użytkownika
Ivan
Kontakt:

Post autor: Ivan » ndz 08 sty, 2012

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... a-material

Na razie mam tylko jedno zdjęcie i na filmiku na końcu jest nasz powrót już.
Jak znajde wiecej fotek to na pewno wrzucę.

Art_2891
Quad:: Yamaha Grizlly 700
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Art_2891 » ndz 08 sty, 2012

Witam
Panowie pewnie uda nam się kiedyś dojechać na waszą ustawkę puki co przesyłam link z piatkowego kręcenia bączków na poligonie w okolicah Świętoszowa (Pstrąże). Gdybyście mieli ochotę możemy zorganizować 2-3 dniowy wypad z chłopakami z Żagania. Pozdrawiam Gratuluje wyniku w rajdzie

http://www.youtube.com/watch?v=vatjkloz ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=fPxUmycg ... e=youtu.be

sid 78

Post autor: sid 78 » pn 09 sty, 2012

Ivan gratuluje :oklaski:
PS
co z miskiem?

Awatar użytkownika
Ivan
Kontakt:

Post autor: Ivan » pn 09 sty, 2012

Żadnych strat jak na razie nie widze. Uzupełniłem chłodziwo i silnik ok. Włącza sie chłodzenie jak trzeba. Zawieszenie też przeżyło :)
P.S.
Dzięki Sid za wsparcie na mecie !! :D Ze strony twojej i oczywiście RedRacing Team ;)

Kiedy następne upalanko?? :D :I love YAMAHA:

sid 78

Post autor: sid 78 » pn 09 sty, 2012

ja to dopiero po feriach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”