mam pytanie... Czy warto...???

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
MERIT

Post autor: MERIT » wt 17 lip, 2007

Kymco maxxer ma 150 cm i będzie jeździł jeszcze długo po tym jak z chinola nie zostanie nawet jedna cała śrubka. Sorry, ale wydawanie 7000 za chińczyka to dla mnie skrajna głupota! Przecież dokładając trochę można kupić używaną Yamahe blaster albo malego Kymco i mieć całkiem fajny sprzęt do zabawy , a nie kupę złomu stojącą cały czas w serwisie.
MERIT

bartek_94
Kontakt:

Post autor: bartek_94 » wt 17 lip, 2007

prosilem posiadacza chinskiego quada o wypowiedzenie sie.

prosze o szybka odpowiedz

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 17 lip, 2007

Posiadam w swojej "stajni" dwa rasowe chinole. Bardzo je lubiałem gdyż dawały mi dużo satysfakcji gdy je naprawiałem. Jak to mówią z "g**** to i bat można upleść". A tak na poważnie, jeżeli nie masz warsztatu z wszelkiego różnego typu częściami od samochodów i motorów oraz wielu narzędzi typu spawarka, tokarka,itd. i zdolności manualnych w pracach warsztatowch, to nie polecam. Psuje się totalnie wszystko. Amortyzatory, tuleje, końcówki drążków, do wymiany góra po miesiącu (oczywiście jeżdżąc po asfalcie). Rama krzywi się i pęka. Hamulce tarczowe działają do pierwszego kontaktu z błotem (klocki chyba są z papieru :) ). Przy pierwszym małym dzwonie (koledzy mogą poświadzczyć) połamały się wszystkie plastiki, kierownica, kolumna i rama do prostowania. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam
PS. Dla syna kup LS 180 za 12tyś. porządny i bezpieczny sprzęt
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » wt 17 lip, 2007

stary, nie odezwie Ci sie ktoś kto posiada akurat takiego chinola poniewaz pewnie takie osoby jesli w ogóle go kupiły to nie sa fanami atv atv tylko badziewia czyli nie to forum. a tak na serio to kolega wszystko ciut wyżej wyjaśnił, jest kilka tanich i nie badziewnych quadów.

mmaco01

Post autor: mmaco01 » wt 17 lip, 2007

Niezgadzam się mój kumpel kupił quada hummer za 5000 zł 110cc3 pięknie lata bokami super jeżdzi bączki kręci na asfalcie walił już w drzewo pływał i... spaliła się tylnia żarówka!
Ale wiecie co mnie najbardziej śmieszy w tym pierwszym pokazanym 4-wayu 200? YAMAHA STYLE a mnie to trochę jak już przypomina hondę trx (przód).
Jeszcze quada niema...

Blazer

Post autor: Blazer » śr 18 lip, 2007

mmaco01, 110cc3???
Co do Chinola to sie nie zgadzam........... z mmaco01, bo ja miałem i sie psuł 8h jazdy 1 dzien serwisu, ale o tym juz pisalem.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 18 lip, 2007

no widizcie, z tego wnioskowac mozna ze czasem sie dorbze trafi ale to taka rosyjska ruletka bo jak masz pecha (70 % szans) to siedzisz cale dnie w garazu

Tomasek
Kontakt:

Post autor: Tomasek » śr 25 lip, 2007

A ja mam moto magnus 200
i Dla poczatkujacych bardzo polecam
jedyna rzecz jaka mi sie popsula to polamane lusterka jak mialem rolowanie w kopalni piachu :D
No ale cóż niekturzy są uprzedzeni do hinoli
Przeważnie ci których stac na cos japońskiego
A prawde jest taka że hiny doganiają reszte świata
w przeciwienstwie do polski :)

bartek_94
Kontakt:

Post autor: bartek_94 » wt 14 sie, 2007

Czyli wedlug ciebie Tomasek quady chinskie sie sprawdzaja? bo ogolnie jak ja patrzylem na video google to tam jest wiele filmikow gdzie jest bashan 200cc i ludzie na nich swiruja.
A czy wiesz cos wlasnie na temat bashan 200cc?? plis o odpowiedz?

Awatar użytkownika
MERIT

Post autor: MERIT » czw 16 sie, 2007

Czyli wedlug ciebie Tomasek quady chinskie sie sprawdzaja? bo ogolnie jak ja patrzylem na video google to tam jest wiele filmikow gdzie jest bashan 200cc i ludzie na nich swiruja.
Ale się uparłeś na tego chinola - Twój problem ale lepiej od razu sprawdź gdzie masz najbliższy punkt skupu złomu, żeby nie szukać jak Ci się quad rozpadnie po paru dniach. Jak nie masz co robić z kasą i chcesz wyrzucić parę tysięcy w błoto to lepiej wpłać na caritas albo Owsiaka. Przynajmniej zrobisz dobry uczynek...
MERIT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”