Pasek napedowy

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Pasek napedowy

Post autor: markus » sob 14 lip, 2007

Przyszedł czas na wymiane paska napedowego. W Vinsonie jest taki sam jak w Kinq Quadzie. Mam pytanie. Czy ktos uzywał pasków Carlise? Jak sie sprawuja? Czy lepiej kupic oryginalny w serwisie? Moze ktos ma jakas oferte? Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 17 lip, 2007

:lol: mamy jedna 800kę i 700kę na tym pasku........ :wink: bez zarzutu :)
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » wt 17 lip, 2007

ja równiez słyszałem same dobre opinie

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 17 lip, 2007

No dzieki koledzy. Własnie jutro zamierzam go zamontowac. Zobaczymy jak to bedzie. Juz mu współczuje :D

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 17 lip, 2007

a ja raczej mieszane, ale mnie zakrzyczano...przynajmniej w odnesieniu do Bomby 800

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » wt 17 lip, 2007

Na forum już kilka razy poruszałem temat paska napędowego, a mianowicie istnieje możliwość założenia " mocniejszego" paska do LS-a w sensie mniej slizgającego się ???? Mam wrażenie że nieraz w niektórym terenie (luźny mokry piasek) ta moc mi gdzieś bokiem ucieka z quada. Obroty silnika nie maleją a gad do pszodu niechce ciągnąć zaczyna dopiero jak koła twardego podłoża wyczują ????
... inne hobby to tylko wymówka :)

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 18 lip, 2007

to chyba kwestai przyczepnosci kół...choc tez moze wody w skrzyni ale innego paska sie nie montuje, to są czasem niewielkie różnice a pasek po prostu sie peknie nowy po chwili. do SP800 załozyliśmy pasek od SP 800 ale chyba z poprzedniego rocznika i 20 km wytrzymał

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » śr 18 lip, 2007

Jak by ktoś gdzieś coś słyszał że można coś tam zmienić (chodziło Tobie Motyf o koła pasowe w skrzyni ??) rozumiem, to zmiłą chęcią powymieniam co nieco. Jestem pewien że z tej skrzyni można trochę mocy jeszcze wyciągnąć
... inne hobby to tylko wymówka :)

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 18 lip, 2007

pisałem o kołach z oponami ale to tak zupełnie hiptetycznie bo przeciez napewno bys to zauwazył.
wątpie jednak by dało sie coś zrobić.
wyjasnij jeszcze raz jak to sie dzieje:
jak wjeżdżasz do wody to czujesz jakby sie ślizgał tak? od razu sie tak dzieje? a po wyjeździe z wody od razu przestaje?
jestes pewny ze to sa obiektywne odczucia?

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » śr 18 lip, 2007

Dzisiaj wszystko juz poskładałem. Na wszystkich kołach były wyzłobienia takie rowki które pasek wytarł. Przez to pasek nie wchodził wyzej i odczuwalny był spadek V max. i to ok 18 km/h. Troszeczke stuningowalismy koła tzn. Na tokarce przeszifowalismy powierzchnie wyzłobienia wyrównali a spowodu zmniejszenia grubosci powierzchni koł aby pasek wchodził wyzej delikatnie zeszlifowalismy grubosc koła przy tulei aby gdy koła sie zejda pasek mogł wejsc do samej góry. Efekt?? Super. Quad zaczoł zupenie inaczej przespieszac. Robi to o wiele płynniej bez skoków przy ruszaniu. Ogolnie wydaje sie jakby mu z przynajmniej z 5 koników przybyło. No i V max wróciło do normy tzn. Zamyka licznik 99km/h :D
Zobaczymy ile ten Carlise wytrzyma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”