Pasek napedowy
Pasek napedowy
Przyszedł czas na wymiane paska napedowego. W Vinsonie jest taki sam jak w Kinq Quadzie. Mam pytanie. Czy ktos uzywał pasków Carlise? Jak sie sprawuja? Czy lepiej kupic oryginalny w serwisie? Moze ktos ma jakas oferte? Pozdrawiam
- prezziguzzi
- Kontakt:
- domin11
- Lucky ATV Team
- Quad:: 800 HO
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Na forum już kilka razy poruszałem temat paska napędowego, a mianowicie istnieje możliwość założenia " mocniejszego" paska do LS-a w sensie mniej slizgającego się ???? Mam wrażenie że nieraz w niektórym terenie (luźny mokry piasek) ta moc mi gdzieś bokiem ucieka z quada. Obroty silnika nie maleją a gad do pszodu niechce ciągnąć zaczyna dopiero jak koła twardego podłoża wyczują ????
... inne hobby to tylko wymówka :)
pisałem o kołach z oponami ale to tak zupełnie hiptetycznie bo przeciez napewno bys to zauwazył.
wątpie jednak by dało sie coś zrobić.
wyjasnij jeszcze raz jak to sie dzieje:
jak wjeżdżasz do wody to czujesz jakby sie ślizgał tak? od razu sie tak dzieje? a po wyjeździe z wody od razu przestaje?
jestes pewny ze to sa obiektywne odczucia?
wątpie jednak by dało sie coś zrobić.
wyjasnij jeszcze raz jak to sie dzieje:
jak wjeżdżasz do wody to czujesz jakby sie ślizgał tak? od razu sie tak dzieje? a po wyjeździe z wody od razu przestaje?
jestes pewny ze to sa obiektywne odczucia?
Dzisiaj wszystko juz poskładałem. Na wszystkich kołach były wyzłobienia takie rowki które pasek wytarł. Przez to pasek nie wchodził wyzej i odczuwalny był spadek V max. i to ok 18 km/h. Troszeczke stuningowalismy koła tzn. Na tokarce przeszifowalismy powierzchnie wyzłobienia wyrównali a spowodu zmniejszenia grubosci powierzchni koł aby pasek wchodził wyzej delikatnie zeszlifowalismy grubosc koła przy tulei aby gdy koła sie zejda pasek mogł wejsc do samej góry. Efekt?? Super. Quad zaczoł zupenie inaczej przespieszac. Robi to o wiele płynniej bez skoków przy ruszaniu. Ogolnie wydaje sie jakby mu z przynajmniej z 5 koników przybyło. No i V max wróciło do normy tzn. Zamyka licznik 99km/h
Zobaczymy ile ten Carlise wytrzyma.
Zobaczymy ile ten Carlise wytrzyma.