Przeprawa: grizzly 450,550? kingquad 500? a może jakaś 700?
-
- Quad:: jeszcze nie zdecydowałem
- Imię: Mati
Re: Przeprawa: grizzly 450,550? kingquad 500? a może jakaś 7
Chodziło mi o blokadę dyferencjału przedniego. tracxlock to jest nazwa systemu związanego ze zmianą napędu z 4X2 na 4x4 do 10 km/h a mi chodzi czy jest jeszcze coś takiego jak 4X2, 4x4 i 4x4 z blokadą przedniego dyferencjału(mechanizmu różnicowego) i jeżeli tego nie ma to czy to jest ogromny problem w przeprawach?
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Jest wersja Ranchera z napędem tylko na tył ale zdecydowanie odradzam.
Większość modeli Ranchera 420 ma 4x4 i 2x4 czyli napęd rozłączany.
Blokady nie posiada, za to uświadczysz ją w Grizzliaku 450. Mi brakowało jej może kilka razy na 2 lata jazdy, jest to jakiś minus ale moim zdaniem nie dyskwalifikuje to jej z przepraw. Jeżeli chodzi o przeprawy to Honda ma dodatkowy atut- skrzynia hydrokinetyczna, a nie tak jak w Grizzlim pasek można zalać.
Jedynie w Rinconie masz mechanizm SureTrack, który podobno można wykorzystać prawie jak blokade, ale nigdy nie jeździłem na tym trybie Rinconem więc nie powiem Ci jak się sprawuje.
Większość modeli Ranchera 420 ma 4x4 i 2x4 czyli napęd rozłączany.
Blokady nie posiada, za to uświadczysz ją w Grizzliaku 450. Mi brakowało jej może kilka razy na 2 lata jazdy, jest to jakiś minus ale moim zdaniem nie dyskwalifikuje to jej z przepraw. Jeżeli chodzi o przeprawy to Honda ma dodatkowy atut- skrzynia hydrokinetyczna, a nie tak jak w Grizzlim pasek można zalać.
Jedynie w Rinconie masz mechanizm SureTrack, który podobno można wykorzystać prawie jak blokade, ale nigdy nie jeździłem na tym trybie Rinconem więc nie powiem Ci jak się sprawuje.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl
-
No właśnie Rincon wydaje mi się ciekawy:) tylko czy pasuje na 1 quada? bo fajnie jest mieć skrzynię biegów która na długich podjazdach nie będzie dostawała w kość.
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Moim zdaniem to Rincon był by ok na 1. quada, tym bardziej że moc nie jest jakaś oszałamiająca.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
-
No to chyba decyzja zapadła:D rincon 680 będzie na wiosnę:D
-
a zastanawia mnie jeszcze czy części i serwis w hondzie nie będzie droższy od yamahy. Jakie bolączki ma rincon? a jakie grizzly?
-
umarł temat? użytkownicy grizzly niech wypowiedzą się co się często psuje i czy drogie są naprawy no i właściciele rinconów też proszę o jakieś wypowiedzi z resztą ludzi od kingquadów też proszę o raporty z awarii;) zachęcam do dyskusji:)
Ja od roku mam KQ 450. W porównaniu z quadem brata, (G450) Suzuki spisuje się lepiej. Jest trochę cięższy ale za to o 5KM mocniejszy. Quady głównie używane do pomocy na roli. Np transport zboża czy ziemniaków. Kingquad potrafił uciągnąć większe ciężary (na tych samych oponach).
Na jednym podjeździe Niedźwiadek zaliczył wywrotkę, a raczej przewrotkę ale to mogło wynikać ze stylu jazdy. Kingquad mniej spala i jest szybszy, ale za to ma mniejszy zryw i gorzej radzi sobie na szybkich łukach.
Moim zdaniem Kingquad lepszy. Nie wiem jak by było z pojemnością 550 ale 450 jest naprawde godny podziwu. (Może to wynikać z tego że jestem zakochany w tym quadzie, ale chyba naprawde jest lepszy)
Spalanie- Kingquad
Sprawność w terenie- ?
Przyspieszenie- Grizzly
Uciąg- Kingquad
Awaryjność- Oba quady są praktycznie nie do zajechania
Na jednym podjeździe Niedźwiadek zaliczył wywrotkę, a raczej przewrotkę ale to mogło wynikać ze stylu jazdy. Kingquad mniej spala i jest szybszy, ale za to ma mniejszy zryw i gorzej radzi sobie na szybkich łukach.
Moim zdaniem Kingquad lepszy. Nie wiem jak by było z pojemnością 550 ale 450 jest naprawde godny podziwu. (Może to wynikać z tego że jestem zakochany w tym quadzie, ale chyba naprawde jest lepszy)
Spalanie- Kingquad
Sprawność w terenie- ?
Przyspieszenie- Grizzly
Uciąg- Kingquad
Awaryjność- Oba quady są praktycznie nie do zajechania