Przeprawa: grizzly 450,550? kingquad 500? a może jakaś 700?
-
- Quad:: jeszcze nie zdecydowałem
- Imię: Mati
Przeprawa: grizzly 450,550? kingquad 500? a może jakaś 700?
Witam,
chcę kupić quada nie koniecznie do rajdów( choć kiedyś z chęcią spróbuję jak to jest) ale chciałbym już się porozglądać za różnymi sprzętami. Interesuje mnie głównie grizzly i kingquad o pojemnościach g450, kq500 i g550. Chciałbym jakoś je porównać ale czyste statystyki mi nie wystarczą a wy mi możecie pomóc w wyborze bo jeździcie na takich sprzętach. Zaczynam swoją przygodę dopiero z tego typu sprzętami więc wszystkie informacje będą pomocne ( ceny części, awaryjność, słabe punkty, spalanie), dzięki za każdy wpis;)
chcę kupić quada nie koniecznie do rajdów( choć kiedyś z chęcią spróbuję jak to jest) ale chciałbym już się porozglądać za różnymi sprzętami. Interesuje mnie głównie grizzly i kingquad o pojemnościach g450, kq500 i g550. Chciałbym jakoś je porównać ale czyste statystyki mi nie wystarczą a wy mi możecie pomóc w wyborze bo jeździcie na takich sprzętach. Zaczynam swoją przygodę dopiero z tego typu sprzętami więc wszystkie informacje będą pomocne ( ceny części, awaryjność, słabe punkty, spalanie), dzięki za każdy wpis;)
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Re: Przeprawa: grizzly 450,550? kingquad 500? a może jakaś 7
Witam je też szukam coś dla siebie z myślą o min 500c z chęcią zasięgnę opinii...
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Wszystkie jak najbardziej ok jak na pierwszego quada.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl
-
Tylko ,że ja chcïałbym kupic quada na przynajmniej 3 lata i nie wiem czy po roku jezdzenia 450 nie zacznie mi brakować mocy albo prześwitu.
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Moim zdaniem jakiego quada byś nie kupił, to zawsze przyjdzie moment kiedy poczujesz niedosyt mocy.
Ja bym w takim wypadku wybrał g550.
Ja bym w takim wypadku wybrał g550.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
- radzio
- Quad:: Suzuki KingQuad 750 AXI
- Imię: RADEK.
Jeżeli wczesniej nie jezdziłeś często quadami to takie 450/500 na początek będa w sam raz.
Każdy quad ma wady i zalety ja rozważalem G700 ale wybralem Kinga 750 bo jest bardziej stabilny,dłuższa kanapa,mocniejszy silnik,dodadtkowa środkowa lampa i nizsza cena.
Ja jak bym miał kupić sprzęt z myślą o startach w rajdach przeprawowych to wybór padł by na G450 który ma niezależne zawieszenie,blokadę mostu i jest sporo lżejszy o 700.
Założyć dobre opony,zestaw do sprzęgla EPI w celu polepszenia osiągów i przenoszenia mocy na koła i można na rajdach przeprawowo turystycznych wymiatać!
Przed Kingiem miałem Wolverinę która nie raz zawstydziła większe quada a przecież to quad sportowo przeprawowy
Każdy quad ma wady i zalety ja rozważalem G700 ale wybralem Kinga 750 bo jest bardziej stabilny,dłuższa kanapa,mocniejszy silnik,dodadtkowa środkowa lampa i nizsza cena.
Ja jak bym miał kupić sprzęt z myślą o startach w rajdach przeprawowych to wybór padł by na G450 który ma niezależne zawieszenie,blokadę mostu i jest sporo lżejszy o 700.
Założyć dobre opony,zestaw do sprzęgla EPI w celu polepszenia osiągów i przenoszenia mocy na koła i można na rajdach przeprawowo turystycznych wymiatać!
Przed Kingiem miałem Wolverinę która nie raz zawstydziła większe quada a przecież to quad sportowo przeprawowy
-
Wiem że niestety g450 ma gaźnik czy to w czymś przeszkadza? czy może pomaga bo ciężej go zepsuć? kq500 już ma wtrysk ale jest dużo cięższy z resztą g550 też ma wtrysk. jak wielka to jest różnica w osiągach??
- radzio
Czy przeszkadza?
Mi w Rosomaku nie przeszkadzał i przez 6000km nie dotykałem się do niego ale jak wiadomo maszyny zasilane wtryskiem przy tej samej pojemności mają więcej mocy.
Rajd rajdowi nie równy-pytanie co tym quadem chcesz robić bo jak ścigać się po torze to raczej nie te sprzęty!
Mi w Rosomaku nie przeszkadzał i przez 6000km nie dotykałem się do niego ale jak wiadomo maszyny zasilane wtryskiem przy tej samej pojemności mają więcej mocy.
Rajd rajdowi nie równy-pytanie co tym quadem chcesz robić bo jak ścigać się po torze to raczej nie te sprzęty!
-
No rozumiem radzio:) ja raczej w rajdach jeździć nie będę systematycznie raczej bardzo sporadycznie a quada chcę kupić bardziej do zabawy w terenie i też mój wybór kieruje bardziej rozsądkiem niż pojemnością:) a w rajdach to tak czy siak potrzeba doświadczenia i sam zakup np. 700 nie zrobi z nikogo mistrza:) od samego początku chciałem g550 ale powoli coraz bardziej przekonuję się do g450 bez jakiegoś konkretnego powodu;p dziwne trochę;p
- radzio
G 550 praktycznie to ten sam quad co 700 róznica jest odczuwalna jak przyspieszasz ale przy większych predkościach.
Na Allegro jest taki ładny G450 Camo i chyba nawet zarejestrowany.
My w Squadzie mamy takiego G450 i nie widzę wielkiej róznicy podczas wyjazdów co by był gorszy od zdecydowanie mocniejszych quadów
I jeszcze jedno G450 należy do bardzo mało awaryjnych quadów,silnik ten sam co miałem w Rosomaku i jeszczę parę innych rzeczy było identyczne.
A jeżeli kasiorka Cię ogranicza i masz 10.000/12 000 złociszy na zakup to w tej kasie Suzuki Eiger jest bez wątpienia mistrzem świata(mamy takie w Squadzie 3 sztuki)
Na Allegro jest taki ładny G450 Camo i chyba nawet zarejestrowany.
My w Squadzie mamy takiego G450 i nie widzę wielkiej róznicy podczas wyjazdów co by był gorszy od zdecydowanie mocniejszych quadów
I jeszcze jedno G450 należy do bardzo mało awaryjnych quadów,silnik ten sam co miałem w Rosomaku i jeszczę parę innych rzeczy było identyczne.
A jeżeli kasiorka Cię ogranicza i masz 10.000/12 000 złociszy na zakup to w tej kasie Suzuki Eiger jest bez wątpienia mistrzem świata(mamy takie w Squadzie 3 sztuki)